Страница 3 от 5 ПърваПърва 12345 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 74
Like Tree2Одобрявам

Интерактивна телевизия и оператори IPTV / FAQ - обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Отговор: Интерактивна телевизия и оператори IPTV / FAQ - обсъждане, мнения

Цитат Първоначално публикувано от Gadnyara Виж публикацията
    @svetlio1: Оптичен, не отличен. Може би за тях това е космическа технология и са имали предвид точно отличен.
    Що ли пък ми се е привидяло "отличен" - за колко тв ще нужно, щото и това има значение - 1 тв може и ADSL да го захрани - аз имам такъв от БТК/Виваком и си е добре ... Крайните устройства обаче са си ужасни ...

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2013
    Живее в
    София

@Frogst: дали има някаква възможност да се тестват тези хубавци? Ясно е, че мога да звънна и да питам, но е добре да има информация в темата...
    Ако се оправяш с Коди, можеш да пробваш. Не знаех, че има тестов период, но и да няма, гледаш един месец за десет лева без договор. Качеството е много добро, но трябва да се инвестира в боксове - МАГ 250/254. Можеш през Speedtest да провериш каква ти е скоростта и пинг-а към техен сървър.

4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Колко ТВ:
    за начало - един приемник,
    след тестов месец стават три,
    до 1-2 години е възможно да добавим още три (децата растат и ще поискат да имат в стаите).
    Да приемем, че са три, поне докато натрупам лични впечатления по темата.

Идеята за тест до реален сървър на доставчик ми харесва. Още утре ще пробвам да ги чекна от място, тъкмо всички съселяни ще са вкъщи и ще натоварим местната SAN (Suburban... ). Благодаря!
    Относно Kodi. Налага се да се занимая с просто нещо - кутийка с три конектора и дистанционно. Ще трябва да съм "прост юзър", поради остра липса на време за четене и образоване по темата. В такъв период от живота съм.

П.п. Очаквах няколко колеги да кажат "това е страхотно, онова е скъпо, третото за нищо не става, четвъртите не си вдигат телефоните при авария...". Отговори като за краен клиент.

Все пак, да взема да благодаря на всички съветващи!

5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Така, заредих се с търпение и посетих офис на Булсат. Млади каки отново ме облъчиха с Оптика, но след второто изречение ги помолих да спрат... В крайна сметка, изненадващо за мен, се оказа, че има кутийки при тях (не се налага да чакам монтажници вкъщи) и за 98лв с ДДС, си тръгваш с безсрочен договор, собствен бокс и общо 5 месеца предплатена услуга. Последното никой не се опита да ми каже преди това, а в крайна сметка сваля цената на приемника с повече от половината.
    След като го включих, изпаднах в тих ужас:
    - дистанционното му не хваща на повече от 2-2.5м. Трапезната маса в дневната ми е на 5-5.5м от ТВ и не виждах шанс да си пия салатата и да си цъкам каналите. Смених батериите - без подобрение.
    - няма шанс да набереш конкретен канал, просто липсва клавиатура с цифри.
    - няколко пъти го хванах, че се изключва. Голямо безумие е, че след максимум 3 часа без да го управляваш се изключва. При положение, че звука управлявам през ТВ, много вероятно е да спре точно в развръзката на някой интересен дълъг филм. Като инженер, подобно решение бих заложил само, ако ми е ясно, че правя много слабо изделие.

Първите две негативи ги "оправих" като накарах Magic remote (LG) да управлява всичко, благодарение на този Форум. Третото ще се мисли - не ми харесва да чакам, освен ТВ, да буутва и някакво устройство.
    Като цяло, текущата ми нетехнологична кабелна на Нет1 в града е много по-удобна от модерната IPTV на БСК.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2013
    Живее в
    София

Добра оферта, остава и от качеството да си доволен. А след тези 5 месеца каква ще е цената?

П.П. С TiVI.bg не се ли получиха нещата?
    Този пост е редактиран от Frogst; 10-06-17 в 10:00.

7. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Не стигнах до тях. Звъннах веднъж, не ме отразиха. Свикнал съм да работя със заинтеровани доставчици, а тези не върнаха отговор. Освен това, мисля, че разчитат на корпоративни клиенти и аз щях да съм им в тежест...

Качеството на БСК Фюжъна ще го видим, все още довършвам по къщата и нямам време да гледам особено много. Ще дам отзив след като натрупам впечатления.

8.  

9. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

Не стигнах до тях. Звъннах веднъж, не ме отразиха. Свикнал съм да работя със заинтеровани доставчици, а тези не върнаха отговор.
    Причини за невърнат отговор много. Особено за малка фирма. Но за сметка на това пък може да разчиташ на компетентен разговор.
    Освен това, мисля, че разчитат на корпоративни клиенти и аз щях да съм им в тежест...
    Не.
    Относно т.3 от по-горния ти пост - и в този случай приемникът се изключва след неактивност, мисля, че 4 часа, но може да програмираш дистанционното да управлява телевизора, вместо обратното, и тогава тези 4 часа ще бъдат наистина неактивност.

P.S. Доколко усещам, ти си взел решение, пиша това заради другите, които ще прочетат темата.

10. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

А, решил съм да ги пробвам. Навремето с Мегалан издържах година и ги разкарах.
    В момента тествам един приемник, ако несгодите се увеличат, темата за мен ще продължи да стои отворена. Имам няколко спални и една веранда да оборудвам, така, че добре ще се огледам. Може би ще пробвам пак с ТиВи...

Благодаря за отговорите и съветите!

11. Тук е от
    Mar 2016

Привет,

вариант с ТиВи и толкова стаи не значи ли аналогичен брой приемници? Мисля, че солидна инвестиция би било това.
    Иначе аз съм техен абонат от седмица. Единственото, което пропуснах е това, че картината при използването на Ка Модул е по-добра, отколкото през приемник, специално при моделите на Сони. Иначе като услуга и брой канали на пълния им пакет си мисля, че няма аналог в България за момента.

12. Тук е от
    May 2015

Цитат Първоначално публикувано от aHTOHu Виж публикацията
    Привет,

вариант с ТиВи и толкова стаи не значи ли аналогичен брой приемници? Мисля, че солидна инвестиция би било това.
    Иначе аз съм техен абонат от седмица. Единственото, което пропуснах е това, че картината при използването на Ка Модул е по-добра, отколкото през приемник, специално при моделите на Сони. Иначе като услуга и брой канали на пълния им пакет си мисля, че няма аналог в България за момента.
    За какъв модул при ТиВи БГ става дума, че нещо не разбрах? Те не предлагат ли ТВ само чрез приемник и Смарт приложение за ТВ и PC?

13. Тук е от
    Mar 2016

Точно така.

14.  

15. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от Дамян Виж публикацията
    За какъв модул при ТиВи БГ става дума, че нещо не разбрах? Те не предлагат ли ТВ само чрез приемник и Смарт приложение за ТВ и PC?

Става дума за приемник тип MAG Box 250/254 ( за сега ), или Kodi инсталиран на която и да е платформа.

16. Тук е от
    Jun 2017

Здравейте,
    Решил съм да си купя бокс за iptv понеже живея в чужбина и мисля ,че това ще бъде по удачният вариант за мен пред булсатком.
    Насочил съм се към mag254.
    Искам да попитам дали е добър и евентуално да ми препоръчате друг бокс с подобни параметри ?
    Другото което ме интересува е дали можете да ми препоръчате някой канал за който си струва да се абонирам.

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

18. Тук е от
    Jun 2017

Ще го ползвам в Англия.
    Вече поръчах бокс-а mag 256
    A за каналите съм се спрял на това засега
    ➤IPTV -TV EVERYWHERE CUT YOUR CABLE BILL IN HALF!!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 5 ПърваПърва 12345 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Цифрова кабелна телевизия DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 410
    Последно: 14-12-24, 03:06
  2. Vivacom - IPTV, DVB-S телевизия, интернет и телефон/ обсъждане, мнения
    Отговори: 737
    Последно: 12-12-24, 22:48
  3. Сателитна телевизия DVB-S2/ FAQ - обсъждане, мнения
    Отговори: 272
    Последно: 02-09-22, 20:02
  4. TV NET - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От citizen във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 3
    Последно: 10-08-17, 18:13
  5. Re:Кабелна телевизия и оператори DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения
    От jabkata във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 1472
    Последно: 20-06-11, 16:10

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе