Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 44

Мегалан - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2009

Мегалан - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения

http://www.megalan.bg/
    https://www.megalan.bg/packets.html - тук са пакетите които може да ползвате

Ползването на самата ТВ става посредством кабела ви за интернет/UTP-RJ45 и приемника(STB - Set Top Box)
    А ето и как изглежда той:

Като може да се използва само в мрежата на Мегалан и е проектиран специално за нея като в комплекта влиза:Дистанционно,HDMI и обикновенни чинчове

Ето какво казват хората за сигнала на ТВ: "Стриймът до клиента е Unicast . В момента не транскодираме канали , тоест в какъвто формат ги получваме в такъв ги препращаме , с оглед на най-високо качество, като избираме най-добрият източник. Масово се използва MPEG-2 но си запазваме правото при необходимост да извършваме транскодиране с цел задоволяване изцяло нуждите на клиента. Обикновеният стрийм е около 5-6 мегабита , като за HD каналите ( които ще бъдат добавени в бъдеще ) ще е значително повече. Понеже телевизията ни е изцяло цифрова , ние имаме на практика неограничени възможности за всякакви промени , можем да променим софтуера на СТБ - устройствата , както и на рестриймърите и енкрипторите , тъй като е наша разработка." Като скоро се очаква и пускането на HD канали.

2.  

3. Тук е от
    Apr 2010

Re:MegaTV - Цифрова (HD) телевизия от Мегалан Нетуърк/Дискусия

М-Тел" обяви, че ще инвестира стотици милиони евро в оптична мрежа

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/201...vro_v/?ref=rss

4. Тук е от
    May 2011

Някой може ли да каже, Мегалан като инвестират в оптична мрежа, дали оптичните кабели стига до всяка сграда, както е при НЕТ 1?

5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011

Хехе - искаш да сравняваш Мегалан с Нет 1 ли ? Дано успеш да намериш допирни точки!

6. Member
    Тук е от
    Jun 2007

Цитат Първоначално публикувано от djordjo
    Някой може ли да каже, Мегалан като инвестират в оптична мрежа, дали оптичните кабели стига до всяка сграда, както е при НЕТ 1?
    По принцип там където вече имат изградена мрежа MEGALAN тя е по FTTB технология. В това отношение двете фирми са идентични като технология. От тук на татък почват разликите. Мегалан ползват IP базирана тв услуга, която има своите достойнства, но и своите недостатъци. Предимства: огромен набор от програми, възможност за различни интерактивни услуги, един кабел за интернет и тв, а не на последно място и прочутата поддръжка на Мегалан. Недостатъци: за да гледаш ТВ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва кутийка, въпросните устройства са долнопробни китайски (както всички подобни джаджи при другите оператори), които имат проблеми с дистанционното, чести забивания водещи до задължително рестартиране, проблем с ползване на телевизия и P2P трафик едновременно.
    НЕТ 1 - са с два кабела, един LAN за интернет и един коаксиален за ТВ. Достатъчно е да боднеш коаксиалния кабел в телевизора и си готов. Цифровата им телевизия не е кодирана и съответно не налага ползването на декодираща карта. Най-важното, е че нямаш нужда от допълнително устройства (приемник), всичко зависи от телевизора ти, ако разполагаш със съвременен тв приемник с кабелен тунер няма да имаш проблем. При НЕТ 1 каналите са сигурно 2 пъти по-малко от тези на МЕГАЛАН, но пък имат почти всички най-гледани канали, а и едва ли някой може да гледа 150+ канали, нали
    Аз ползвам услугите и на двете фирми, МЕГАЛАН за интернет и НЕТ 1 за ТВ, за интернет МЕГАЛАН са си класа спор няма. Ползвам аналоговата телевизия от НЕТ-1 (ТВ-то ми е старо) и съм доволен. Виждал съм как работи и цифровата им, също никак не е зле.
    В заключение, ако искаш гъзарии с много канали, но със съответните проблеми от към техника и всичко това на подобаваща цена изборът ти е МЕГАЛАН. Ако търсиш простота на изпълнение, но с по-малко канали и на по-нормална цена НЕТ-1 са за теб.
    Относно поддръжката на НЕТ-1, досега не съм ги ползвал, но останах приятно изненадан когато прекараха кабела, последва обаждане да попитата как е минало включването, дали съм доволен и т.н., а това ми напомни за легендарната поддръжка на МЕГАЛАН. Според мен НЕТ-1 са сериозна фирма с бъдеще, държат си на думата и са точни. При дъждове сигнала не мърда, което ме изуми, като знам преди години какво се случваше някогашните Евротур.

7. Member Аватара на Bivola
    Тук е от
    Dec 2009

Само да допълня,че в София в Хиподрума,Мегалан вече прекараха оптика Fiber To The Home. Тоест оптичния кабел влиза в кутия на всеки етаж,засега кутиите са на 1ви и на 5ти етаж.

8.  

9. Тук е от
    May 2011

Незнам дали НЕТ 1 и Мегалан имат и какви са допирните им точки, но двама от съседите ми са на НЕТ 1 и са доволни, както от картината и нета, така и от обслужването. Казаха ми, че НЕТ 1 нямали нищо общо с предишните им доставчици. А сега погледнах в сайта им и има готина промоция 30 лв-18 месеца, тв и нет, като 3 месеца са безплатни и мога да ги ползвам, когато поискам. Попитах, защото преди съм чувал добри думи за Мегалан, ама от както ги купиха не съм много сигурен дали репутацията им се е запазила...

10. Member
    Тук е от
    Jun 2007

Относно интернета на НЕТ 1, имах възможността да тествам тяхната услуга и тази на Мегалан по едно и също време с един и същ файл свалян от външен тракер т.е. международен трафик. Теста го правих с програма за отдалечена администрация, като клиентската машина бе на НЕТ 1, а домашния кокошарник е както вече писах на Мегалан. Резултата честно казано ме изненада, НЕТ 1 вдигна 3МВ/сек за около минута-две, на Мегалан им трябваше към 7-8 минути за достигане на същата скорост. Пробвах разбира се и българската свързаност, тук Мегалан направи 1-1,5МВ ластик на НЕТ 1, отново теста бе с торент (4,5МВ/сек за Мегалан и около 3МВ/сек за НЕТ 1). Аз не съм геймър, но за целите на експеримента тествах и колко е лага, резултатите бяха съпоставими. Тези данни са с давност от 6 месеца, теста го правихме в събота около обяд. От наблюденията на колегата с чиято помощ осъществих този експеримент, НЕТ 1 се държат отлично като скорост и стабилност, съпорта им не го е ползвал, което за мен лично е показателно. Тарифите са Мегалан - 25лв (15лв прИмоция) само интернет, НЕТ 1 - 30 лв (прИмоция) интернет+ТВ.
    Аз лично предпочитам да разделя услугите между два оператора с цел минимизиране на риска. Ползвам интернета на Мегалан по навик, все пак 6 години безметежно ползване на услугата не са за подценяване, а в добавка и цената от 15 лв./месец (прИмоция). За в бъдеще ще го мисля, но НЕТ 1 са изключително добро предложение, което в никакъв случай не бива да се подценява.
    djordjo можеш сам да провериш решението на Мегалан във всеки един техен офис, поискай да ти дадат дистанционното и поразцъкай каналите. За мен разлика в качеството няма, дали ще са Мегалан, НЕТ 1 или Булсатком, все тая. В крайна сметка всички оператори свалят каналите от сателит, което означава, че кой знае каква драматична разлика в качеството не може да се очаква.

11. Тук е от
    May 2011

Явно си технически грамотен и си навътре в нещата, а и се потвърждават мненията на хората, които питах и ползват услугите на НЕТ 1. Макар и лаишки всичките споделиха, че са мн. доволни от скоростта на нета и качеството на ТВ, а и другото, което хич не е за пренебрегване - любезното обслужване, което за пределите на нашата държавица трудно се намира. Да, НЕТ 1 предлагат тв и нет за 30 лв., ама ме примамва това, че 3 месеца са ми безплатни, от което цената пада, като цяло.. За мен много е важно качеството на обслужване, за да не си късам нервите!

12. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011

Не е точно така,
    1во- когато тестваш - тестваи с някои файл, не от торент. При торентите има доста неща ,които влиаят на връзката
    2ро - не всиички свалят програмите от сателит, но за повечетето си прав. Уловката тук е, че повечето оператори компресират картината получена от фиидовете, за да пестят от потока. Незнам за Нет 1, но мегалан не компресират нищо.

13. Member
    Тук е от
    Jun 2007

Цитат Първоначално публикувано от djordjo
    Явно си технически грамотен и си навътре в нещата, а и се потвърждават мненията на хората, които питах и ползват услугите на НЕТ 1. Макар и лаишки всичките споделиха, че са мн. доволни от скоростта на нета и качеството на ТВ, а и другото, което хич не е за пренебрегване - любезното обслужване, което за пределите на нашата държавица трудно се намира. Да, НЕТ 1 предлагат тв и нет за 30 лв., ама ме примамва това, че 3 месеца са ми безплатни, от което цената пада, като цяло.. За мен много е важно качеството на обслужване, за да не си късам нервите!
    Ако говорим за любезно отношение и отзивчивост то МЕГАЛАН са тези, които диктуват стандартите в обслужването на клиента. Именно на тях дължим стремежа на конкурентите им да се обърнат с лице към потребителя, а не да гледат на него само като на дойна крава, която има само и единствено правото да плаща. Голям плюс за МЕГАЛАН, е че имат превъзходен форум, в който отговор получаваш за минути от техните служители, докато НЕТ 1 нямат форум. И двете компании поддържат 24 часа, 365 дни в годината поддръжка, което е задължително условие лично за мен. Като цена НЕТ 1 са по-добрата оферта, МЕГАЛАН са ми скъпи, пък тази глупост (лично мнение) с IPTV съвсем ме отказа. В заключение искам да конкретизирам, че всичко написано от мен са преки впечатления от работата на МЕГАЛАН, а не на МЕНТЕЛ. Правя тази уговорка, защото както знаем МЕНТЕЛ погълна МЕГАЛАН и СПЕКТРУМ на 15.09.2010 г. Към момента на пазара има две оферти за ТВ от страна на МЕГАЛАН и от МЕНТЕЛ, цените при договор с МЕНТЕЛ са по-ниски, докато МЕГАЛАН си държат техните цени. МЕНТЕЛ ползва мрежата на МЕГАЛАН и СПЕКТРУМ за да предлага своята платформа. Пакетите с програми са различни, цените също, говорят за някакво унифициране, но кога ще стане, не е ясно. Най-съществената част за мен обаче е договора, договор с МЕГАЛАН - да, но след внимателно и задълбочено прочитане на самият договор и общите условия към него. Договор с МЕНТЕЛ - някой следващ живот!

Цитат Първоначално публикувано от Under666
    Не е точно така,
    1во- когато тестваш - тестваи с някои файл, не от торент. При торентите има доста неща ,които влиаят на връзката
    2ро - не всиички свалят програмите от сателит, но за повечетето си прав. Уловката тук е, че повечето оператори компресират картината получена от фиидовете, за да пестят от потока. Незнам за Нет 1, но мегалан не компресират нищо.
    1. Тествал съм интернета на двата доставчика по начина по който аз го ползвам, т.е. основно p2p трафик. Не съм имал за цел да правя някакви фундаментални тестове. Идеята ми бе да видя как се държат в реалния живот, нищо повече. Относно файловете, смятам, че е донякъде безсмислено, или сърварите имат мирари в БГ или имат шейп, което обезсмисля начинанието, нали?
    2. Единични случаи са тези канали, сам знаеш, просто изключения които потвърждават правилото. Относно компресирането, трудно можеш да разбереш кой мачка, дали оператора си прави свободни съчинения или самата телевизия се забавлява На Мегалан най-много ме дразни решението да ползват IP базирана услуга. Стават прекалено много кутии, адаптери и дистанционни. В крайна сметка телевизията е услуга и като такава аз лично смятам, че трябва да е максимално проста за потребителя, а когато имам дефакто линукс базирана система под формата на въпросната кутийка нещата никак не звучат просто.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011

+1 - прав си според мен, но с едно изкючение - Лично за мен е по-добре да имам 2 дистанционни ( въпреки, че и там има решение), но 1 кабел който минава през апартамента ми.
    PS: Намесих се в тази тема, защото много мразя PR в теми обсъждащи други оператори. Само да спомена, не съм на Мегалан ТВ, но това е по спортни причини

16. Member
    Тук е от
    Jun 2008

@wrathchild
    Пробвай НЕТ1 в почивен ден, ранен следобед . Тогава ще разбереш за какъв лаг става въпрос, едно onl..... radio не може да тръгне. А относно торент там връзката е Р2Р.

17. Member
    Тук е от
    Jun 2007

Цитат Първоначално публикувано от Under666
    +1 - прав си според мен, но с едно изкючение - Лично за мен е по-добре да имам 2 дистанционни ( въпреки, че и там има решение), но 1 кабел който минава през апартамента ми.
    PS: Намесих се в тази тема, защото много мразя PR в теми обсъждащи други оператори. Само да спомена, не съм на Мегалан ТВ, но това е по спортни причини
    Аз и PR... шегуваш се! Човека искаше мнение, опитах се да помогна. Ако ти го разбираш като PR, проблема си е твой. Плащам си и на двете фирми, доволен съм и от двете услуги, това е. Смятам, че направих правилен избор с разделението на услугите. Обичам услугите, които ползвам да са прости и достъпни, стреса в ежедневието ми е достатъчен, че да се нервя когато се забавлявам. Като цена ми идват общо на 33 лв (да живеят прИмоциите), така, че ми отърва за момента. Ако на това му викаш PR, здраве да е А и двете фирми фигурират в системата на ДСК Директ, което е страхотно, но НЕТ-1 правят много кофти номер, когато платиш веднага ти излиза за плащане и сметката за следващия месец!!!

Цитат Първоначално публикувано от kall
    @wrathchild
    Пробвай НЕТ1 в почивен ден, ранен следобед . Тогава ще разбереш за какъв лаг става въпрос, едно onl..... radio не може да тръгне. А относно торент там връзката е Р2Р.
    Сигурно е така, но да не мислиш, че при другите е цвете? Какво ще кажеш за уеб базираната ТВ? Знаеш ли какво се случва, когато се накацат пилците на клона, вечерно време или пък когато дават мач? Щом на мен ми изтрещяха нервите и докарах кабеларката при условие, че гледам само Ф1, сам си прави изводите. Като цяло в София, с малки изключения ISP-та са на добро ниво, всичко опира до цена и поддръжка.

18. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от wrathchild
    Аз и PR... шегуваш се! Човека искаше мнение, опитах се да помогна. Ако ти го разбираш като PR, проблема си е твой. Плащам си и на двете фирми, доволен съм и от двете услуги, това е. Смятам, че направих правилен избор с разделението на услугите. Обичам услугите, които ползвам да са прости и достъпни, стреса в ежедневието ми е достатъчен, че да се нервя когато се забавлявам. Като цена ми идват общо на 33 лв (да живеят прИмоциите), така, че ми отърва за момента. Ако на това му викаш PR, здраве да е А и двете фирми фигурират в системата на ДСК Директ, което е страхотно, но НЕТ-1 правят много кофти номер, когато платиш веднага ти излиза за плащане и сметката за следващия месец!!!
    не визирах теб, но караи да върви

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Цифрова кабелна телевизия DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 410
    Последно: 14-12-24, 03:06
  2. TV NET - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От citizen във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 3
    Последно: 10-08-17, 18:13
  3. ББС кейбъл - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    От GearBoX във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 95
    Последно: 27-06-15, 23:46
  4. NetWorx - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    Отговори: 1
    Последно: 27-01-13, 23:45
  5. Спектрум нет - цифрова кабелна телевизия / обсъждане, мнения
    Отговори: 1
    Последно: 13-04-12, 12:10

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе