Страница 2 от 27 ПърваПърва 123412 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 402

Телевизии - новини, коментари, оценки

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #16

    Re:Телевизии - новини, коментари, оценки

    T-Rock TV ще стартира на 45°Е при Виваком, след което и при кабелните оператори .

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #17

    Re:Телевизии - новини, коментари, оценки

    Магарето отива в Нова тв?

    Телевизионното магаре, което доскоро водеше токшоуто “На инат” по ТВ7, май ще се премести в Нова тв.

    Предаването е спряно от 31 януари, тъй като договорът му е изтекъл и не е подновен. Затова продуцентът му Краси Ванков усилено преговарял с Нова тв да премести там анимационния водещ и помощничката му Силвия Драгоева, разказват запознати.

    Два били вариантите шоуто с магарето да се появи в програмата на Нова тв. Единият е то да тръгне като самостоятелно предаване. Тогава очевидно няма да могат да го сложат във вечерните часове, тъй като там всеки делник е “Шоуто на Иван и Андрей”. “На инат” повтаря формата с гости в студиото и оркестър, само водещият е анимирано магаре.

    Другият вариант е да стане част от “Станция Нова” в неделя.

    “На инат” тръгна по ТВ7 по времето, когато Светлана Василева стана шеф там. Сега тя управлява Нова тв, а двамата с Краси Ванков се знаят от времето, когато той водеше “Рекордите на Гинес” по Би Ти Ви. По онова време тя ръководеше първата частна национална телевизия.

    “Нищо не мога да потвърдя. Договорът ни в ТВ7 свърши и поради несходство в характерите не беше продължен. Проектът ни обаче е нещо, което има перспектива, затова търсим място, където да продължим да го правим. Разговаряме с няколко медии, но с една от тях преговорите са пред приключване”, обясни Ванков.

    От TВ7 лаконично потвърдиха раздялата с магарето, като обясниха, че скоро на негово място ще има друго предаване.


    http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=774274

    _________________________________________________

    TMG и Globus Media Group обявиха официално партньорство

    TMG поема маркетинговото и PR обслужване на Travel TV, Travel HD и Community TV, а Globus MG ще отговаря за търговското и творческото обслужване на T-Rock TV. Globus MG ще е представител за кабелните оператори на българската рок телевизия за територията на България.

    Telemaniac Media Group (TMG) е нова медийна компания, която се концентрира върху създаването на нови нишови медийни продукти. Към портфолиото на компанията влизат онлайн гидовете telemaniac.com, gradskijivot.com, както и стартиращи проекти, първият от които е T-Rock TV.

    Globus Media Group (GMG) е консорциум от частни фирми, работещи в сферата на комуникациите, медиите, интернет и туризма. Водещият бранд на консорциума е телевизия Травъл ТВ, която е първата българска тематична телевизия (в ефир от август 2005-а). В консорциума влизат още първия български HD канал – Травъл HD и стартиращата телевизия за общини и общности Community TV и други. Globus Media Group e сред най-големите производители в страната на документални и презентационни филми.

    T-Rock TV е първата българска телевизия само за рок музика, която стартира през февруари 2011. Каналът се фокусира върху рок културата от последните четири десетилетия. Зрителите на T-Rock TV могат да видят любимата си музика от различните поджанрове. От есента програмата ще предложи и собствени предавания.

    Travel TV е първата телевизия за туризъм, пътешествия и приключения в Източна Европа. Каналът е в ефир вече пет години и предлага на зрителите си продукция в широк жанров диапазон – филми за българските и чужди градове, общини и общности, курорти и интересни места, както и качествена чуждестранна документалистика в сферата на туризма, културата, историята, екологията и други.

    Travel HD представя на българите и гостите на България една модерна и съвременна България с туристическите и инфраструктурните възможности за почивка и туризъм, позитивното развитие на страната през периода на демократичните промени, представя отделни региони на България, форум е на представителите на туристическия бизнес, както и на всички институции, занимаващи се с туризъм, като по този начин осъществява интегративни функции в развитието на страната, както и корелативни връзки с хората от Европа и света.

    Community TV е насочена към създаването, подборът и излъчването на програми, художествено-документални филми и пътеводители с насоченост както към отделните български общини и етнически и религиозни общности, така и към общностите на народите от съседните балкански страни, Европа и света.

  4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #18

    Re:Телевизии - новини, коментари, оценки

    Водещите на “Здравей, България” най-вероятно ще бъдат сменени още дследващия месец. В момента в Нова тв имало кастинг, чрез който трябва да се подберат заместници на Витомир Саръиванов и Елеонора Гигова. Пред камера се пробват основно репортери, които работят за медията. “Никой не ми е казвал подобно нещо, но в смяната няма драма. Ние сме като футболните треньори, винаги могат да сложат друг”, каза Саръиванов.
    _________________________________________________
    . За трите месеца на екран “Екип 5” натрупа популярност и рейтинг, което бе причината Управителният съвет на БНТ да удължи живота на предаването с още един месец. От март обаче то вече няма да е на екран и това потвърди пред “Всеки ден” генералният директор на медията Вяра Анкова. ..
    http://www.vsekiden.com/87603
    _________________________________________________
    http://m.capital.bg/biznes/media_i_r...nuleva_godina/


    T-Rock TV е налична в пакетите на VIVACOM TV, MTel и Мегалан. Освен това може да бъде приета некодирано и през сателит Intelsat IS 12 – 45 E на територията на цяла Европа.


    Нова телевизия с нова програмна схема от март:
    1. Клиширане /типизация/ на програмното време, съответно схема
    2. Връщането на "Часът на Милен Цветков" (след 21.03.)
    3. Старт (повторение) на сериалът "Комисар Рекс" - всеки делник от 14.45ч.
    4. Преместването на "На инат" от TV7 - всеки делник от 23.30ч.
    5. Превръщането на нощния пояс 0.30 - 6.40ч. в зона за повторение на дневната програма
    6. Възстановяването на емисиите "Календар" - делнична обедна от 13ч. (по-скоро преместването й от 16ч.) и късни емисии в почивните дни от 22ч.

  5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #19

    Re:Телевизии - новини, коментари, оценки

    Utilisima стартира на 8 март

    Нов телевизионен канал от FOX влиза в България на 8-ми март.

    Най-предпочитаният от жените телевизионен канал на FOX в Латинска Америка стъпва у нас със специално локализирана програма на български език и с три местни продукции.

    Utilisima (Ютилисима) e сред най- предпочитаните канали за забавление сред 21 милиона абонати в общо 34 държави от Латинска и Северна Америка, Австралия и Европа. 100% от програмата е създадена специално за канала. Водещите на 30-минутните предавания, заложени в програмната схема, са хора с опит и знания в областта, която представят. В България Utilisima стартира с три български продукции, реализирани от „Глобал филмс” ООД и „ХП Медиа” ЕООД.

    „Преди година, когато стартирахме работа по проекта, анализите ни очертаха пазарна ниша – образованите жени над 25 години, със семейства, деца и работа нямат своята телевизия”, споделя управляващият директор на Фокс Интернешънъл Ченълс (ФИЧ ) за България и Балканите Красимир Николов. „Ние сме убедени, че ще имаме сериозна конкуренция като брой канали, но не и като съдържание и стойност на продукта”, категоричен е Николов.

    Utilisima e специализиран, нишов телевизионен канал, насочен изцяло към дамската аудитория. Utilisima работи за жената, която няма възраст, активна и практична, с добър вкус; за жената, която обича да се учи и е готова да бъде полезна на себе си и на близките си. Всичко на екрана може да бъде постигнато от всяка жена.

    Utilisima залага на модерни студия, атрактивна графика, последни тенденции във визуализацията, както и на доказан успех и международно ноу-хау.

    Новият телевзионен канал на FOX се разпространява по кабел и сателит. Достъп до него ще имат абонатите на Bulsatcom, Blizoo, Net 1 и др.

    http://www.telemaniac.com/utilisima

  6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #20

    Re:Телевизии - новини, коментари, оценки

    Днес стартира Penthouse 3D

    СЕС АСТРА, компания на СЕС (Euronext Paris и Luxembourg Stock Exchange: SESG) обяви днес, че е сключила споразумение за разпространение на Penthouse 3D чрез сателита на АСТРА на орбитална позиция 23.5о Изток (11778.00MHz, вертикална поляризация)

    От днес Penthouse 3D ще се излъчва ежедневно от 23.00 до 05.00 часа Централно европейско време чрез криптиран сигнал до всички ТВ разпространители в Европа. Penthouse 3D е първият световен телевизионен канал за възрастни, който излъчва 100% оригинално 3D съдържание. Penthouse 3D стана шестият 3D канал с търговска насоченост разпространяван от АСТРА.

    Други 3D програми разпространявани от ТВ оператори чрез АСТРА са BSkyB във Великобритания, Canal+ във Франция, Sky в Германия, Viasat 3D в скандинавските държави и холандският ТВ канал Brava 3D с паневропейско излъчване. В допълнение СЕС АСТРА излъчва демонстрационен 3D канал за крайни потребители.
    Фердинанд Кайзер, президент и главен изпълнителен директор на СЕС АСТРА заяви:
    „Стартът на Penthouse 3D е нов крайъгълен камък в развитието на АСТРА като основен играч на 3D пазара. Нещо повече, той утвърждава 23.5оЕ като най-бързо развиващият се „hot-spot“ в Европа за DTH и DTC разпространение.”

    „Много сме щастливи от възможността да работим със СЕС АСТРА за представянето на първия в света 3D канал за възрастни”, заяви Марк Бел, главен изпълнителен директор на Penthouse и добави “Работата със СЕС АСТРА представлява голяма възможност за коопериране с лидерът в разпространението на 3D технологията.”
    _________________________________________________

    На 7 март “Здравей, България” ще ни събуди с нови водещи

    Следващият понеделник вместо Ели Гигова и Витомир Саръиванов “Добро утро” ще ни пожелаят новите лица на сутрешния блок, научи “Всеки ден”. Техните имена обаче все още се уточняват.

    Ръководството на Нова се колебае между две двойки, едната от които е Цвета Кирилова и политическия репортер Евгени Генчев. Ако шефовете на медията изберат новинарката, то тя ще трябва да се раздели с централната емисия и да мине на друг режим на работа.

    Имената на другите двама водещи засега се крият, но очевидно са опитни телевизионери, които бързо ще навлязат в работата, защото други не биха могли да се подготвят за тежкия сутрешен ефир в такива кратки срокове.

    Най-късно до сряда ще са ясни титулярите. Тогава вероятно ще е и последният ефир на Вито и Ели след едногодишна работа в “Здравей, България”.

    Рокадите в сутрешния блок на Нова започнаха с освобождаването на продуцента му Асен Григоров. Тогава предаването бе поето от Красимира Кръстева и веднага се заговори за смяна на водещите. Като основен довод се спряга ниският рейтинг, който „Здравей, България“ реализира през последните месеци и прекаленото му политизиране. „Всеки ден“ научи още, че освен с нови лица, сутрешната програма ще стартира на 7 март и с променена концепция.

    http://www.vsekiden.com/88601

    http://www.telemaniac.com/nova-spring2011

  7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #21

    Re:Телевизии - новини, коментари, оценки

    "ДАРИК" ПРАВИ И ТЕЛЕВИЗИЯ

    Плановете са новата радио-телевизия да стартира до края на годината. Първоначално ще върви по кабел и сателит, а след това вероятно ще бъде качена на т. нар. мултиплекс и ще се разпространява по ефир.
    Съветът за електронни медии издаде лицензия за цифрова телевизия на “Дарик”. Разрешението е за програма с наименование “Дарик радио и телевизия” и трябва да е с политематичен програмен профил, пише на сайта на медийния регулатор. Идеята е да се набляга на информационно-музикалните предавания.

    В момента се прави ремонт на сградата, където ще се помещава новата радио и тв компания. Тя се намира на столичния бул. “Ситняково”. Целта е студиата да станат подходящи и за поставянето на камери. От екипа разглеждали оферти за нова техника. На помощ ще се включат и двата новинарски хеликоптера, които “Дарик” купи преди 2 години./БЛИЦ

    http://www.blitz.bg/news/article/101590

    http://www.cem.bg/download.php?id=2683

    _________________________________________________

    Защо телевизията стана по-скучна
    http://m.capital.bg/biznes/media_i_r...na_po-skuchna/

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #22

    Re:Телевизии - новини, коментари, оценки

    GLOBUL пуска сателитна телевизия

    GSM оператора отдавна е готов с проекта за телевизия,само че за разлика от несериозния си конкурент Vivacом,не е готов на компромиси от към пакети,цени и качество,за да не се отрази пряко в/у целия имидж на оператора.
    Новината за официалния старт на новата им услуга се пази в дълбока тайна.
    Но телевизионните пакети разпространявани от тях ще са със следната разлика от "ГОЛЕМИТЕ" в бранша:
    Телевизионния сигнал идващ от спътник няма да е компресиран /БУЛСАТКОМ/,за целта ще се приема от няколко спътника,и няма да е с понижена чувствителност (/Vivacom/при лека облачност да спират половината или всички програми).

    http://forum.predavatel.com/viewtopi...5e9a72ecf54c6c

  10. Member
    Тук е от
    Dec 2007
    Мнения
    703
    #23

    Re:Телевизии - новини, коментари, оценки

    Дано да стане - по принцип повече конкуренция никога не е излишна, макар че имам леки съмнения.

  11. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом
    Мнения
    1,203
    #24

    Re:Телевизии - новини, коментари, оценки

    Само картела става по-голям

  12. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,204
    #25

    Re:Телевизии - новини, коментари, оценки

    Това го чух още преди стартиране на VivacomTV. Оттогава - нищо повече.
    Лично аз подозирам, че ще купят някой от действащите DTH оператори. Византийците са хитри гадовете и ще вземат най-евтиното решение за собствена телевизия. Особено при тази ужасна криза и при тях.
    Това за "не е готов на компромиси от към пакети,цени и качество" го забравете! Интереса клати феса!
    Не им знам проекта, но ако я свършат, както направиха Vivacom с перфектния такъв (мое мнение) на консултантите, по-добре да си купят нещо готово!
    Най ми хареса пасажа: "Телевизионния сигнал идващ от спътник няма да е компресиран" Да не са патентовали някаква нова DVB-S платформа?

    Относно "конкуренцията" в България - погледнете цените на бензиностанциите! Разлики от 1-2ст./л. Просто "триалистичния" монопол на трите мобилни оператора ще се пренесе и на цените на DTH. Нищо повече!

  13. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Мнения
    42
    #26

    Re:Телевизии - новини, коментари, оценки

    А за сигнала от няколко спътника? Смях.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,560
    #27

    Re:Телевизии - новини, коментари, оценки

    Няма да е смях ако ресиверите ,които ще раздават не са заключени и с орязани функции /като прословутия ZDH-100 на Б-м/ и позволява гледане на свободни програми от други спътници.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Мнения
    42
    #28

    Re:Телевизии - новини, коментари, оценки

    Не четеш внимателно. Пакетът им ще е на няколко спътника. А за да си им абонат трябва да си накичиш терасата с антени.

  17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #29

    Re:Телевизии - новини, коментари, оценки

    Това не е статия, а по-скоро мнение на човек, не знам защо го приехте толкова присърце. Изобщо не знам Глобул дали още планират DTH услуга. "Сигнал от няколко спътника" - мултифийд може, никой DTH оператор обаче няма да се разположи на няколко далечни един от друг спътника .

  18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #30

    Re:Телевизии - новини, коментари, оценки

    Съкращават 400 души в БНТ
    http://www.blitz.bg/news/article/101970
    http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=811925


    Сетиха се другите телевизиии се справят с 500 до 700 човека персонал. БНТ с 1300 човека...Още 400 да съкратят.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 27 ПърваПърва 123412 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. евтин вариант за гледане на свободни телевизии
    От tihogr във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 0
    Последно: 10-10-10, 02:30
  2. ТЕСТОВЕ на LCD/PLASMA - Оценки, сравнения
    От soon във форум Телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 26-10-09, 15:44
  3. Гледате ли други телевизии, особено HDTV?
    От Krassy във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 4
    Последно: 14-08-09, 20:47
  4. SonyEricson W550 !?.... Мнения, оценки
    От moderator_S във форум Смартфони, телефони
    Отговори: 6
    Последно: 17-06-06, 01:25
  5. Ефирни Телевизии в Пловдив
    От Djeff във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 0
    Последно: 11-04-06, 13:24

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе