Те минават 4 години за Нет1.
Те минават 4 години за Нет1.
50К за картелчето даже не са и пари за семки, боли ги дедовия. Сега просто ще изчакат месец и малко и ще ни сурвакат с индексации![]()
Днес в офис на Виваком ми казаха че за телевизията бивша Нет1 по коксиал и остават макс. пет месеца.
Служителят ми каза, че са им казали да уведомяват на клиентите. Скоро щяло да излезе и официално! И да не предплащам за повече месеци, защото после нямало да връщат пари
Ами аз това го слушам от тях от 2 години.
Според мене няма да ги спират (за да не загубят клиенти), а по-скоро ще постъпят както със старите стационарни телефони на жица. Щом възникне някаква авария някъде напр. прекъснат кабел някъде или друго, казват, че вече не се поддържат и ти предлагат веднага стационарен телефон със СИМ карта. Така сигурно ще постъпят и при нет1 като замяна с ЕON box на fiber с нов договор
сериозни алтернативи... май не
https://tvnet.bg/
ТВ НЕТ но не навсякъде в София имат покритие
Тук нещата не са същите като с кабелните телефони. При тях се дава сим карта и телефон, номерът се запазва, планът също. Докато при преминаване на оптика и тв , ще се подписва нов договор.
Като гледам какво качество е с ЕОн приложението, не бих го заплащал.
Вероятно ще завъртя паницата и ще гледам качество от сателит без компресии, филтри ,ниски кадри и подобни мачкания.
Или вариант с качествена иптв листа + А1 оптика за десетина кинта.
Този пост е редактиран от brotzki; 22-02-25 в 19:27.
Къде на сателит нашите са качествени?
Ако намериш читава листа драсни откъде![]()
И аз бях на това мнение до средата на миналата година, когато поради нужда от по-висока скорост на интернет достъп минах на ЕОН. Реално коаксиала си работи и към момента, та имах възможност да сравнявам коаксиал (NET 1) и EON (приложение и кутия). Гледам на гнусмас 55qn90b, от разстояние около 2,5-3 m. Разлика в качеството между коаксиал и EON аз не виждам, без значение дали е с кутията или приложението. Правих си тест да видя колко "краде" от интернет трафика, та като цяло за HD стига до към 12-15 Mb, 4K вече гони 30-40 Mb, скоростите съм ги гледал от рутера ми. Ползвам свой, БТК са с т.нар. медиаконвертор (големи драми бяха с онези фикуси в магазина за този медиаконвертор и никакви грижи с инсталаторите, супер точни момчета. От опит ви съветвам да не се разправяте с имбецилите в магазините, като дойдат за оптиката казвате какво искате и сте готови). Нета не е драма, всичко е топ. Става още по-добре с ваш си DNS, но това е по желание (аз съм QUAD 9). Та за телевизията, картината е топ, превключването е безпроблемно, а опцията да връщаш и т.н. с времето ме спечели. Към момента не съжалявам, доволен съм от услугата. Кутията се оказа доста прилична спрямо очакванията ми, дистанционното й е добро, с блутут е, така че можете да я заврете, където си щете. Недостатък, при спиране на тока кутията се пуска и пали ТВ, от 123 казаха, че оправия няма. Щеше да е добре да има опция за звукови пътечки, букви и т.н., но няма.
Накрая оставих най-важното, НЕ гледайте качеството в т.нар. магазини. Заради мазнята там се дърпах години наред, накрая се принудих да плащам месец време за две услуги паралелно с идеята, че ако EON е боклук, да скъсам договора (сключен по телефона). ЕОН-а не е боклук, демонстрацията в магазините им е меко казано жалка и отблъскваща, нямам понятие на какво се дължи. Мислех, че е от ТВ, но в магазините и вкъщи е гнусмас, кутията съм я пускал на Wi-Fi през стена железобетон и никаква драма, всичко е перфектно. Нямам идея защо е тази гнусостия в магазините им.
Чудесно щом не виждате разлика.