Re:Кабелна телевизия и оператори DVB-C / FAQ - обсъждане, мнения
Здравейте,
Имам един такъв проблем - на БСК съм и искам да ползвам неоператорски SD приемник (HDMI OPTIBOX PVR READY) заради цифровия изход, но вече никъде няма ирдето карти. Картата на Булсатския приемник била само ключ за самия него. Знае ли някой възможно решение?
Предварително благодаря
Намират се Ирдето карти, упорствай. Понаглеждай форумите за сателитна ТВ.
Здравейте.
Абонат съм на цифрова телевизия на Евроком. Проверих силата на сигнала на някои честоти и тя варира около 35-45%,като качеството му е почти 100% навсякъде. Въпросът ми е тези стойности за силата нормални ли са? Трябва ли да говоря с Евроком за увеличаване на тези проценти и ще окаже ли влияние върху качеството на картината?
Благодаря
@v.b.p.
Ако нямаш прекъсване на картината и загуба сигнал то приемането ти е нормално при положение, че имаш 100% качество. Като цяло не обръщай особенно внимание на показанията на приемника, те са относителни и варират за всеки приемник. Дали са нормални стойностите може да ти каже само някой от ЕК или да сравниш с тези на други потребители на услугата и да си направиш извод къде си.
Качеството на картината не зависи от силата на сигнала при цифровото предаване.
Цитат:
Първоначално публикувано от Alex1
Здравейте,
Имам един такъв проблем - на БСК съм и искам да ползвам неоператорски SD приемник (HDMI OPTIBOX PVR READY) заради цифровия изход, но вече никъде няма ирдето карти. Картата на Булсатския приемник била само ключ за самия него. Знае ли някой възможно решение?
Предварително благодаря
Ами решението го знаеш - търси ирдето карта! :) Иначе операторския приемник със HDMI освен че е доста скъп - се чуват и много лоши отзиви за него. Правел много проблеми. Така че нямаш много варианти!
Цитат:
Първоначално публикувано от zlatko
@v.b.p.
Ако нямаш прекъсване на картината и загуба сигнал то приемането ти е нормално при положение, че имаш 100% качество. Като цяло не обръщай особенно внимание на показанията на приемника, те са относителни и варират за всеки приемник. Дали са нормални стойностите може да ти каже само някой от ЕК или да сравниш с тези на други потребители на услугата и да си направиш извод къде си.
Качеството на картината не зависи от силата на сигнала при цифровото предаване.
Мерси за отговора
Някой знае ли от къде може да се купи в България (или линк към онлайн търговец,доставящ до БГ) CI-слота на NEOTION?
http://www.neotion-pocket.com/pocket_conax.php
И друг въпрос свързан с този слот:Задължително ли е да работи с карта на оператора за да преобразува МПЕГ-4 в МПЕГ-2.В смисъл че моята кабелна не е кодирана и няма карта.
Аз съм на МСАТ.
Искам да си купя panasonic l32g10e http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052685 , но не можах да разбера дори и от разговора с продавачите ще мога ли да ползвам услугата "картина в картината" и трябва ли ми карта или допълнително устрйство за да гледма цифрова телевизия не него, защото доставчика е кодирал цифровия сигнал. Също и за full HD...
С една дума, искам да си купя нов телевизор, но нещо добро и не супер скъпо, максимум 32 инча, че нямам място. Но ми е Х това с екстрите при доставчика - там ми казват трябва устройство, в един магазин казват не трябва, в друг казват карта.... а де?
Щом е кодиран сигнала имаш 2 варианта. Или да ползваш техния външен приемник с карта, който ще ти дадат безплатно, или да си купиш Conax CI модул /~100 лв/, в който да поставиш картата. Втория вариант се води по-удобен и качествен, но изисква допълнителна инвестия в модул и при някои оператори има леки бъгове с тунера на телевизора и търсенето на канала, EPG, часовник и тн.
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Щом е кодиран сигнала имаш 2 варианта. Или да ползваш техния външен приемник с карта, който ще ти дадат безплатно, ....
Ама в този случай губя екстрата картина в картината и запис hd ready докато гледам друг канал? Пък и не го дават безплатно, а май искали към 70-80лв.
Цитат:
Първоначално публикувано от juliusceaser
Някой знае ли от къде може да се купи в България (или линк към онлайн търговец,доставящ до БГ) CI-слота на NEOTION?
http://www.neotion-pocket.com/pocket_conax.php
И друг въпрос свързан с този слот:Задължително ли е да работи с карта на оператора за да преобразува МПЕГ-4 в МПЕГ-2.В смисъл че моята кабелна не е кодирана и няма карта.
Логично е модула да си прави това преобразуване.Независимо дали има или няма карта. http://www.neotion-pocket.com/table.htm Иначе и аз съм заинтересуван дали се продава в БГ.
Цитат:
Първоначално публикувано от nikolayvarna
Ама в този случай губя екстрата картина в картината и запис hd ready докато гледам друг канал? Пък и не го дават безплатно, а май искали към 70-80лв.
Сигурен ли си, че не може да се записва така? Аз мисля че пак трябва да може. Картина в картината не съм сигурен, че пак ще ти работи. Май е само на HDMI входа.
Провери дали искат пари. Повечето оператори не искат пари за външния декодер.
Скай 3D стартира официално в събота, 3-ти април, 2010 год. в заведения и клубове в Англия, с футболен мач на Манчестър Юнайтед срещу Челси.
Айде народе бегом за 3D TV .Сега се почна с истерията!!!! :-memnon
Не ми се отваря нова тема, та ще изръся едно питане малко встрани. Надуха ни главите за облака от Исландия, дето пречи на навигацията на самолетите, обаче дали исландската пепел пречи на сигнала от спътниците никой не казва или поне аз не съм прочел във форума. Аз съм на БСК и до днес не съм усетил нещо със сигнала, ако някой може да каже нещо ще съм му благодарен :)
И защо трябва да пречи на сигнала от сателита ? За самолета е ясно - кварцов пясък !