От Булсат ми казват, че тяхното Fusion устройство не се предлага за ползване в чужбина.
Девойката не ѝ беше много ясно защо е така. Дали има проблем с осигуряването на нужния трафик или ограничават някак ползването му?
От Булсат ми казват, че тяхното Fusion устройство не се предлага за ползване в чужбина.
Девойката не ѝ беше много ясно защо е така. Дали има проблем с осигуряването на нужния трафик или ограничават някак ползването му?
То по принцип всичките им услуги официално са само за територията на България . Ако там където сте може да гледаш с Андроид/Коди , не би трябвало да има проблем и с Фюжън-а ... уж ...
Доколкото знам с Android приложението и чрез устройството нещата стоят различно.
Булсат съпорта им са тотално неадекватни. Фюжън приложението можеш да ползваш и от Северния полюс стига да имаш добър нет. Дори не е нужно да имаш фюжън бокс, за да гледаш каналите от фюжън тв , плащаш си 5 лв допълнително през сайта им (щото в офис ще те убеждават, че не може) и каналите от фюжън тв ще се появят в android приложението към другите канали от основния ти пакет.
Този пост е редактиран от ockac23; 08-02-16 в 18:07.
Не говоря за приложението, а за бокса.
Мисля, че при използване на външното устройство се гледа с по-високо качество и няма нищо общо със сигнала от приложението.
Бокса работи само с нет на булсат доколкото знам, най-вероятно няма да можеш да го ползваш навън
Поне за момента най добрия вариант е да гледаш през KODI (на Android TV Box, или на PC) - имаш достъп до всички канали, за които плащаш. Със сравнително читав бокс качеството е като през Fusion Box-а (сравнявал съм ги), а освен това ги няма бъговете и забиванията, които въпреки подобренията с последните ъпдейти все още ги има.
Нямам впечатления, но мисля че би трябвало да тръгне през KODI директно на телевизора.
П.П. Ето повече инфо: https://kodibg.org/forum/thread-46.html
Този пост е редактиран от Frogst; 08-02-16 в 18:51.
Въпроса беше да стане възможнос най-лесно, дори и чрез заплащане.
Не искам да вкарвам хората в приключения с инсталиране на разни бъгави допълнителни софтуери да им робуват.
Нямат ли някой "смарт" тв Панасоник или Самсунг да пробват с приложението - качеството е добро , предполагам като при Фюжъна и няма значение дали нет доставчик ти е Булсат ?
Не е задължително да инвестират тепърва в телевизори Панасоник и Сони (с андроид) или Самсунг.
С всеки андроид стик може да подкарат и булсат приложението, както и добавката фюжънТВ на коди. На практика с този стик правиш по-стар телевизор да стане "smart ТV" :-)
То може , ама човека иска прост и безпроблемен вариант , вероятно за възрастни хора и вариантите с готовото приложение в тв или Фюжън бокса са най-удобни - натискаш един-два бутона и гледаш . А и има голяма разлика в картината от Андроид приложението за таблети/смартфони и от тв приложенията .
Както е казал svetlio1, през приложението за Панасоник ТВ качеството е много добро, а е и лесно за използване.
За KODI не бих казал, че е бъгав софтуер, но наистина изисква определени "грижи".
Ако всичко им беше наред на Булсат, щяха да предлагат услугата само със собствен нет, ама... А и с техния бокс в момента положението не е точно "пускаш и гледаш".
Този пост е редактиран от Frogst; 08-02-16 в 22:58.
Нямат го все още за телевизори с Андроид - там варианта е също чрез KODI . Може и да стане с описания в темата за Сони начин да се инсталира "нормалното" Андроид приложение , но картината ще е ужасна .
Бокса работи само с интернет от Булсата. И това не е случайно. Качеството при него е много по добро от това на приложенията за различните платформи, защото сървъра го разпознава по IP i port и пуска различен стрийм. Няма как да работи на друг нет (мрежа). Все едно да искате IP телевизия от Виваком с интернет от друг доставчик.