Страница 34 от 53 ПърваПърва ... 24323334353644 ... ПоследноПоследно
Резултати от 496 до 510 от общо 788
Like Tree222Одобрявам

Булсатком ТВ - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2015

Отговор: Булсатком ТВ - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения

Цитат Първоначално публикувано от Pat Виж публикацията
    Добре де... на тия телевизори с андроид не може ли да се инсталира направо добавката за андроид таблети - тя поне няма нужда от никакви настройки.
    Не съм пробвал, защото четох, че повечето добавки за андроид не работят на телевизорите

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от Pat Виж публикацията
    Добре де... на тия телевизори с андроид не може ли да се инсталира направо добавката за андроид таблети - тя поне няма нужда от никакви настройки.
    Приложението е за мобилни устройства, каналите са с много ниска резолюция. Инсталирах го на Андроид бокс, не става за гледане на голям екран.

4. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011

Разбрах къде се затрудняваш. Ето така стоят нещата с Андроид устройствата: /storage/emulated/0/Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/userdata/addon_data/plugin.program.bscfusion/dat/bulsat.m3u
    Това е пътя за настройка (конфигурация) на PVR IPTV Simple Client. Когато се избере бутона "Конфигурация", на екран "Основни" за "Локация" се избира Локален Път(включва локалната мрежа). Следваща стъпка е избиране на бутон "ЕПС настройки". За "Локация" се избира "Отдалечен път (интернет адрес)", след това за "Връзка до XMLTV" се пише адрес: "http://snip.li/freeepg". Следва да се зададе път за лого на каналите. Това се прави с бутон "Лога на каналите". Там в "Лога на каналите" за "Локация" избираме "Отдалечен път (интернет адрес), а за "XMLTV Logos Options" "Channels Logos Options from XMLTV" избираме "Prefer XMLTV. След като се направят по-горе описаните настройки "клиента" може да бъде стартиран. Искам само да отбележа две важни неща: Първото е че за да може да се укаже пътя трябва в настройките на Коди да е разрешено да се показват скрити файлове и папки. Това става от Система>Настройки>Изглед>Списъци с Файлове>Показвай скритите папки и файлове. Второто важно нещо е когато се указва пътя до m3u, тъй като не се пише, а се избират елементи от различните папки през които се преминава. При мен се тръгва от тук: /storage/emulated/0/, но това зависи от това как Андроид "вижда" различните памети в устройството. След като намерите папката с главно "А" (Android) нататък пътя е описан в началото на поста ми. И не на последно място има още нещичко. След като всичко до тук е готово трябва да се включи показването на бутон "Телевизия" в главното меню. Отново избираме Система>Настройки>Телевизия>Включено. В противен случай Коди ще изведе съобщение, че ПВР клиента е включен без видима причина (или нещо подобно беше.. не помня много точно). Дано съм бил полезен. Наздраве!!!

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от podredko Виж публикацията
    Приложението е за мобилни устройства, каналите са с много ниска резолюция. Инсталирах го на Андроид бокс, не става за гледане на голям екран.
    Абсолютно си прав! И аз се заблудих, че ще мина метър само с приложението ама на 47 инча.... майко мила.
    ockac23 одобрява това.

5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2015

Цитат Първоначално публикувано от frizera Виж публикацията
    Разбрах къде се затрудняваш. Ето така стоят нещата с Андроид устройствата: /storage/emulated/0/Android/data/org.xbmc.kodi/files/.kodi/userdata/addon_data/plugin.program.bscfusion/dat/bulsat.m3u
    Това е пътя за настройка (конфигурация) на PVR IPTV Simple Client. Когато се избере бутона "Конфигурация", на екран "Основни" за "Локация" се избира Локален Път(включва локалната мрежа). Следваща стъпка е избиране на бутон "ЕПС настройки". За "Локация" се избира "Отдалечен път (интернет адрес)", след това за "Връзка до XMLTV" се пише адрес: "http://snip.li/freeepg". Следва да се зададе път за лого на каналите. Това се прави с бутон "Лога на каналите". Там в "Лога на каналите" за "Локация" избираме "Отдалечен път (интернет адрес), а за "XMLTV Logos Options" "Channels Logos Options from XMLTV" избираме "Prefer XMLTV. След като се направят по-горе описаните настройки "клиента" може да бъде стартиран. Искам само да отбележа две важни неща: Първото е че за да може да се укаже пътя трябва в настройките на Коди да е разрешено да се показват скрити файлове и папки. Това става от Система>Настройки>Изглед>Списъци с Файлове>Показвай скритите папки и файлове. Второто важно нещо е когато се указва пътя до m3u, тъй като не се пише, а се избират елементи от различните папки през които се преминава. При мен се тръгва от тук: /storage/emulated/0/, но това зависи от това как Андроид "вижда" различните памети в устройството. След като намерите папката с главно "А" (Android) нататък пътя е описан в началото на поста ми. И не на последно място има още нещичко. След като всичко до тук е готово трябва да се включи показването на бутон "Телевизия" в главното меню. Отново избираме Система>Настройки>Телевизия>Включено. В противен случай Коди ще изведе съобщение, че ПВР клиента е включен без видима причина (или нещо подобно беше.. не помня много точно). Дано съм бил полезен. Наздраве!!!

Огромно благодаря!
    Точно от това имах нужда. Как да намеря и укажа пътя до m3u. Всичко останало вече бях оттренирал няколко пъти..
    Човек, беше ми повече от полезен! След два дни гимнастика и лутане вече успях да го подкарам.
    Още веднъж Благодаря и наздраве!
    Този пост е редактиран от jonin; 02-01-16 в 18:11.

6. Member Аватара на ockac23
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София

Имам KODI с добавка bsc fusion инсталиран на две места: На андроид TV stick и на лаптопа ми (windows 7). На android стика работи всичко без проблеми. На лаптопа ТВ-то също работи, но липсват две неща: ЕПГ и логата на каналите. Ползвах същите настройки както при андроида:

Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от ockac23; 04-01-16 в 22:56.

7. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011

Това днес ли се случи? При мен на Win7 всичко е както трябва. Проверих току-що. Да не би антивируса да блокира или ти да си изтрил нещо? Между другото имах много интересен случай с един Андроид бокс. Пускам го да гледам ТВ и какво да видя? интерфейса на Коди е на Английски. Ами ОК! Ще го сменим, това не е проблем, но е проблем за родителите ми които го ползват. Също така в Настройки>Телевизия>Включено не беше активно ( нямаше точка)?? Как стана това все още не знам.
    Този пост е редактиран от frizera; 05-01-16 в 00:51.

8.  

9. Member Аватара на ockac23
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София

Да, днес към обяд
    ЕДИТ: Ще видя утре какво е положението. Мерси.
    Този пост е редактиран от ockac23; 05-01-16 в 01:12.

10. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от ockac23 Виж публикацията
    Имам KODI с добавка bsc fusion инсталиран на две места: На андроид TV stick и на лаптопа ми (windows 7). На android стика работи всичко без проблеми. На лаптопа ТВ-то също работи, но липсват две неща: ЕПГ и логата на каналите. Ползвах същите настройки както при андроида:

Я виж на втората снимка липсва един елемент: Channels Logos Base URL трябва да му зададеш http://snil.li/logos
    А от първата ( EPG Settings) може да махнеш отметката на Cache XMLTV at local storage

11. Member Аватара на ockac23
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София

Добавих snip.li/logos но проблемът си остава. Между другото на андроид стика логата се появяват и без да съм вкарал този линк...

12. Member Аватара на ockac23
    Тук е от
    Apr 2010
    Живее в
    София

Но повече дразни липсата на epg, отколкото логата....

13. Member
    Тук е от
    Jan 2010

Днес най-после смених стария приемник с нов - ZHD210. Не мога да разбера обаче как да си подредя каналите, има ли въобще такава функция?

14.  

15. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011

Цитат Първоначално публикувано от iwan33 Виж публикацията
    Днес най-после смених стария приемник с нов - ZHD210. Не мога да разбера обаче как да си подредя каналите, има ли въобще такава функция?
    Аз съм си подбрал онези програми които гледам най-много или са ми любими и съм ги метнал във Фаворити. Това става чрез: бутон Setup>Любими канали и се отваря списъка с всички канали от ляво, а от дясно е мястото където ще вкараш любимите. Може така да ги въвеждаш, че да ги подредиш по твое желание без да се съобразяваш с поредността.
    iwan33 одобрява това.

16. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2015

Здравейте! Гледам телевизия на Буслат през Fusion на Kodi. Регистрацията в Булсат е от профил с пакет икономичен. До неделя имах 73 програми, а от вчера ми изписва ефирни програми и те са 14 (или около).
    От Булсата ли направиха така или при мен се е получило нещо?

17. Member
    Тук е от
    Dec 2013
    Живее в
    София

Като отвориш раздел "Телевизия" в KODI, отиваш с мишката върху стрелката, която се намира в лявата част на екрана, по средата. "Цъкаш" върху "Група: ефирни канали" и в появилото се меню избираш "Всички канали".
    frizera одобрява това.

18. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2015

Цитат Първоначално публикувано от Frogst Виж публикацията
    Като отвориш раздел "Телевизия" в KODI, отиваш с мишката върху стрелката, която се намира в лявата част на екрана, по средата. "Цъкаш" върху "Група: ефирни канали" и в появилото се меню избираш "Всички канали".
    Много благодаря!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 34 от 53 ПърваПърва ... 24323334353644 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Net 1 - кабелна телевизия, интернет и телефон/ обсъждане, мнения
    От oggieasp във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 1515
    Последно: Вчера, 16:47
  2. Vivacom - IPTV, DVB-S телевизия, интернет и телефон/ обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 737
    Последно: 12-12-24, 22:48
  3. Мтел - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
    От Nasko Hristov във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 615
    Последно: 23-09-24, 02:00
  4. RN-tv - кабелна телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
    От SongBird във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 49
    Последно: 18-06-22, 15:08
  5. Скат - кабелна телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 49
    Последно: 09-11-17, 13:44

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе