Отговор: Много ми е важно!
Близу - бягай на далече ;)
Нет 1 - нека колегите се изкажат , доколкото съм чел са №1 :cool:
jonov, ако трябва да сме обективни, в някои части на София, абонатите на Близу може и да нямат проблеми.
Blazhev, директно се мятай на Нет1.Нямаш карти, нямаш приемници, нямаш допълнителни дистанционни и имаш оптика до самата сграда.И май допълнителните пакети като HD sport и HBO max бяха валидни само за един приемник, тоест ако искаш да гледаш на два телевизора си ги плащаш два пъти.Аз поне докато им бях клиент беше така.
Лично аз смених Близу с Нет1 и съм предоволен с малки забележки относно EPG-то.
Тоя "коаксиал" дето споменаваш го има и при двете фирми. Нали е кабелна ТВ.
И по-добрия вариант е точно да ти влиза направо в телевизора а не да минава през разни декодери.
Точно това е предимството на КА модула дето те блазни при Близо.
При Нет1 за да влиза направо кабела ще рече че не е кодиран сигнала та си спестяваш не само пари за такъв но и разни проблеми с липсващи канали и т.н. Лошото е ако искаш платени канали като HBO.
пс. Цените на Близо за мен лично са голям минус. За пълния пакет с AXN-те ми искат 25 лв. и още 5 лв. за втори телевизор. За това се преместих на Булсат където за същото плащам 14.80 лв. + 2 лв. за втори телевизор. Или иначе казано спестявам всеки месец по 13.20 лв.
Това, че не е кодиран сигнала как влияе на качеството в полза на Близу?
Вие правите ли разлика между цифров и кодиран сигнал?
Я по добре автора да обясни кое го интересува повече - качество или стойностни канали , щото ако е за качество да слага паницата на Сателайт БГ Satellite BG :))
Щото за ме е по важно да гледам програми по мой вкус и избирам програмите а Bivola специално където живея от 3/4 години на Близу съм нямал цифрова един път - нямаше май ток в офиса а те за агрегат не са чували - бих им шута този месец заради подписа ми :D
Е щом няма пари за Булсат едва ли ще има и за Сателайт БГ.
Те между другото не фалираха ли?
Услугата им е добра но не и за БГ - тя е нещо като сателитния интернет :cool:
Аз съм с новата платформа на Мтел (Мегалан) и като цяло съм доволен, забавянето не е по-голямо от това на ХД приемника на Булсатком.
Lupus, аз разлика между цифров и кодиран сигнал правя.Затова и зададох въпроса, но sunabouzu2 вече си е редактирал поста като гледам.Здраве да е!
Така е, но има един тънък момент. Ако сключа безсрочен договор с Нет 1, например, веднага се набутвам със 100 лв. - 35 лв. такса тв и интернет + 30 лв. инсталационна такса (при срочен договор я няма) + 40 лв. рутер (при срочен ми го дават). Но, като гледам, ще се доверя на Нет 1. Покриват най-важното ми изискване - качествена телевизия без дразнещо устройство; цената им е супер изгодна, само за нета чувам противоречиви мнения
Хм, тези суми кой ти ги каза?
Аз преди около 3- 4 месеца се включих към Нет1 и единственото, което платих бяха 30 лева.
И за капак от офиса им се обадиха след монтажа да ме питат имало ли е проблеми някакви и дали всичко е наред.
От тогава може и цените да са скочили, но за каква инсталационна такса говорим при положение, че само се включва кабела в телевизора и т'ва е.Оставам с впечатлението, че имаш вграден цифров тунер, нали?
Вместо да звънне един телефон до НЕТ1 и да ги попита .....