Близоо
blizoo цифрова телевизия, оптичен, интернет, домашен, телефон
Неофициален форум на потребителите на Близу
Blizoo forum • Неофициален форум на потребителите на Близу • Начало
Можете да ползвате модула на всеки един адрес, където има сигнал от Близу с платена АТВ. За да се активират каналите трябва да ви е платен абонамента на адреса, на който се води картата. Иначе самият телевизор няма значение, стига да има тунер и да е активна картата няма значение на кой адрес е.
София-център-Близу/Кейбълтел/ - САМ Conax, STB Topfield-
Качество на сигнала много добро-проблем с основния пакет при някои модели на Тошиба/забива при избор от ДУ с цифри на БНТ,БТВ,БТВ-Комеди и Нова когато се преминава от друг пакет /.
Качество на съпорта- незадоволително ,контакти само през Call- център.
Спирания на сигнала - бяха много чести в последно време по-рядко.
Много богат избор на SD и HD програми, като някои HD не са кодирани.
Много висока цена при пълен пакет от програми, липса на адекватна отстъпка при такъв пълен вариант.
Търговище - единствен кабелен оператор Близу, преди бяха Кейбълтел; Евроком и Глобо. Първите бяха наследени от вторите, те от третите, а те пък от последните.
Троен пакет - 130 ТВ канала + всички HD + Net 35Mbps + телефон. ТВ свързан с HDMI кабел към STB Topfield TF7700. Качеството на картината е отлично, интернет с почти обявената скорост е без прекъсване и проблеми. Много съм доволен от съпорта при малкото пъти (2-3), когато се е налагало да им звъня, отреагират бързо и решават дребните (големи съм нямал засега) технически въпроси веднага. С 2 думи им пиша Отличен 5,50.
След сканиране на каналите забелязах, че от списъка липсват номера от 162 до 165 вкл., от 169 до 172 вкл. и от 178 до 190 вкл. При опит да ги набера въпросните номера с цифрите от ДУ не се случва нищо и остава каналът, който е вървял до момента.
Да отбележа, че след сканиране на каналите ми изписа, че КА модула не е инсталиран правилно и някакъв код 17.
Причината за липсващите канали е в оператора!!
Последните им промоци ме накараха да се замисля на единя телевизор цифрова а на другите аналогова (защото имам още 4 телевизора)+интернет 50Мбита + HD пакет от 5 канала за 40 лв. отделно трябва да си купя К-модул за 85лв.Сега за телевизия плащам 15 лв. кабелна средно качество + интернет от който съм доволен 20 лв.Спиди нет.
Въпроса ми е заслужавали си да мина към БЛИЗУ