Вижте резултатите от анкетата: Предимно какви предавания гледате по телевизията ?

Гласували
105. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Филми - художествени

    38 36.19%
  • Документални и научно популярни филми

    68 64.76%
  • Новини

    44 41.90%
  • Сериали

    26 24.76%
  • Шоупрограми

    19 18.10%
  • Публицистика

    16 15.24%
  • Спортни

    46 43.81%
  • Музикални

    26 24.76%
  • Риалити

    20 19.05%
Отговори на анкетата
Страница 8 от 41 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 608
Like Tree83Одобрявам

Мтел - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008
    Мнения
    699
    #106

    Re: Мтел - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения

    @titikaka
    Почти съм сигурен, че Discovery Science не е локализиран. Или ако е, то не повече 10-20%.
    Относно пикселизирането - при положение, че споменаваш определен времеви период има голяма вероятност да се дължи на антирадар или друго активно радио оборудване. Погледни кои съседи/коли се прибират по това време и паркират наблизо. Има много подобни случаи.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2015
    Мнения
    24
    #107

    Отговор: Мтел - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения

    А как изглежда локализирането?

    Тук при мен е вилна зона и няма много живущи , повечето са възрастни хора, така че варианта с антени антирадари май отпада ...

  4. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008
    Мнения
    699
    #108

    Re: Мтел - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения

    @titikaka

    Под "локализиране" се има предвид превод(аудио или субтитри). В случая на Disovery Science, много малко предавания са преведени(ако въобще има такива).

  5. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    2,076
    #109

    Отговор: Re: Мтел - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения

    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Хмм ще обясниш ли двете с повече подробности
    Бит-рейта има връзка с качеството - да обяснявам ли?
    Ами хубаво е да обясняваш.Вероятно не на Златко,а за читателите на форума които се интересуват.И по-важното,ако имате данни за хд програмите на 3-те сателитни оператора.По конкретно спортните-диема спортхд,бтв екшън хд,ринг хд,нова спорт хд 2-та евроспорта.
    И ако на мтел са най-зле,както твърдят някои тука,Златко да обясни какво ще правят по въпроса.Защото много програми,много бози вече си имаме.Като гледам и мтел как си пълни сателита....

  6. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008
    Мнения
    699
    #110

    Re: Мтел - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения

    @hristoslav2
    Не мисля, че има защо да обяснявам на хората имащи бегла представа от енкодиране. За другите - примера с една кола ще е най-ясен: битрейта е като работния обем на двигателя. За лаика, по-голям обем означава по-хубава/бърза кола. Но за всеки с повече опит това е много относително. Трябва да се вземе предвид бензин или дизел е двигателя(MPEG2 или MPEG4 е енкодера)? Година на производство на колата(енкодера) - технологиите се развиват? Какви допълнителни подобрения има двигателя(турбо, инжекцион, разпределителни валове....)? Колко е добро горивото(входния сигнал) който се ползва? И т.н., и т.н. Бързината на две коли с еднаква кубатура може да е много различна и такава с по-малка може да е по-бърза/икономична/удобна. Както и качеството на 2 канала с еднакъв битрейт може да НЕ е еднакво и канал с с по-нисък битрейт може да е по-добър(ако е използван по-добър източник, по-добър енкодер, по-добри настройки и т.н.).
    Този пост е редактиран от zlatko; 15-07-15 в 08:35.
    Nasko Hristov одобрява това.

  7. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    2,076
    #111

    Отговор: Re: Мтел - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения

    @zlatko,
    хубаво обясняваш,но....Точно поради това производителите на коли(мисля че са длъжни)дават подробни технически спесификации.Там всеки може да види обема вида на гориво,конски сили ,турбо или не,ускорение от 0-100 и много други.Струва ми се ,обаче,че за операторите в България единственото задължение по закон е...да прибират парите на потребителите.Така,че който има данни за 3 -те сат оператори и Близу напр. е хубаво да ги сподели.
    Някои тука се изказват,че най-простия начин да рабереш качеството е като лично го видиш.Ходих и гледах в мтел,обаче на има няма 30'' тв познай какво ще разбереш.Тука трябва да добавим,че и бг тв-те предават пряко и на запис мачове напр. с различно качество,което не мога да си обясня как не могат през 2015....Ти например не виждаш ли разлика на твоя 52'' тв и тези в мтел?
    Освен това много мнения тука са,че качеството на мтел от приемника е по-лошо от това ,когато се гледа през тюнера на тв.Ако това е така,защо мтел не помисли за няккаъв по-добър приемник,като част от цената дори да се плаща от клиента?

  8.  
     
  9. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008
    Мнения
    699
    #112

    Re: Мтел - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения

    @cable
    Дори и за колите не можеш да направиш реалистична преценка само на хартия, преди да седнеш и да покараш съответния модел. Същото е и за телевизия. Ако някой сравнява качество на картината на хартия - повече няма какво да говорим с този човек.
    Това за по-доброто качество от тунера на ТВ са ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ. Хората са останали с някакви погрешни презумпции от времето на аналоговите интерфейси. В момента всичко е друго. А и приемникът на Мтел е най-доброто, което пазарът у нас е виждал до сега.
    Аз гледам на екрани 50"+(HD, UHD), по-малки екрани не ме интересуват. Сравнявам Мтел с още 5 оператора(наши и европейски) и услугата напълно конкурентна.

    Offtopic:А вината за състоянието на услугата "платена телевизия" у нас е КОМПЛЕКСНА - телевизии, оператори, зрители. И за да съм по прецизен - зрителите носят най-голямата част от "вината"(ако може да се нарече така). Масата у нас иска да плаща 5-10лв максимум на месец - е каква услуга за тези пари?!!! Масата не се интересува от качество(нито на картина нито на съдържание), масата гледа на SD екрани или HD такива, но с размер под 40"...да не продължавам. И за да удовлетворят желанията на "масата", всички по веригата нехаят за желанията/изискванията на зрители като нас/теб/мен.

  10. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    2,076
    #113

    Отговор: Re: Мтел - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения

    На хартия или не на хартия Булсат излъчва програми дори с логото хд в по-ниска резолюция.?Предполагам,че това е за контролните органи,но ако има държава,а тука сме в место за живеене....Така,че най-добре за операторите е когато всичко е в мъгла.Ако има един нормален би изписъл с/у всяка от програмите си поне...резолюция,битрейт,дд...и каквото трябва.А пък кой ще сравнява на хартия и кой не си е негова работа.
    От всичките ми тв първия лед на пазара самсунг а786,май беше в ревю е изписано ниво на черно 0!Това не може да го видиш в магазина.Обаче от първата секунда на тъмно разликата с ''по-новите модели'' е очевадна.Защо спряха да правят тв както си е постигнато не знам,вероятно по-ефтинко е.
    Но по принцип ти вярвам,че картината е конкурентна.Особенно като знам,че състезанието е с куци коне(Булсат) едва ли можете да забатачите нещата повече,поне засега.

    - - - - - - - - - -

    Ето Ви още от ''Уморените коне ги убиват...''

    http://forum.bulsat.com/viewtopic.php?f=7&t=19018

    и още нещо за писаното..Една историйка от един наш професор,чута преди много години(за съжаление)и така и не разбрана от българите.
    Та нашия посетил един магазин в Париж и гледа бг грозде на 2-но по-ниска цена от Алжирско ,което очевидно е 2 пъти по-лошо.Питал нашия ''Защо това грозде ,очевидно по-хубаво е по-евтино от другото''.
    -''Защото господине скъпото грозде е със сертификат-минимални количества витамини,минерали,захари,не съдържа пестициди и.т.н.Ако искате си купете от по-хубавото''
    Та във Франция,Англия и др. отдавна са разбрали за какво да дават парите си.Ние умните българи...ама ''и да паднем и да бием все ще се напием''Вчера паднахме(Лудогорец),за кой ли път,ха наздраве.

    - - - - - - - - - -

    @zlatko,
    сега един конкретен въпрос.Вчера доколкото разбирам и линк съм пратил Булсатком е спрял ХБО и е пуснал свои програми на това место по сателита,.Според теб имат ли разрешение за излъчване тези програми по сателит?Ако не,какво ще направи Мтел,надявам се има добри юристи и това според мен е И нелоялна конкуренция.
    Този пост е редактиран от cable; 15-07-15 в 15:02.

  11. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    2,076
    #114

    Отговор: Мтел - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения

    Технологии | Мтел придобива кабелния оператор Blizoo - Dnevnik.bg
    Mtel става друга бира,май на пазара на телевизия и и-нет.

  12. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia
    Мнения
    6,621
    #115

    Отговор: Мтел - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения

    Жалко за абонатите на Близу. Вече и те няма да могат да се хвалят с качествена подръжка като се счупи нещо
    jonov одобрява това.

  13. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008
    Мнения
    699
    #116

    Re: Мтел - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения

    @cable
    Не съм видял въпроса ти относно Булсатком. Не мога да коментирам - не съм гледал за регистрация в СЕМ и т.н. Мтел няма да предприемат нищо дори и да има нещо нередно. Няма кой да се занимава с телевизия при тях.
    Относно придобиването на Blizoo BG - това е част от глобалната стратегия на America Movil. Преди 7-8 изказах мнение че то 10-ина години на пазара на ТВ в БГ ще има само телекоми. Няма как някой да се конкурира с тях. Предстои да видим как ще се интегрира Blizoo.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на cable
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    2,076
    #117

    Отговор: Мтел - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения

    >zlatko
    поздравявам те,че тв услуга от която и ти си част се разширява и то в правилната посока.Сега ще изчакам още 20 -на дена да видя дали Булсат,ще направят някой номер с Примера ,пак и ще съм при Вас.Дано не се наложи да слагам 2-ра антена(сега хд програмите ги гледам от кабеларка за 10 лв.).
    И най вече дано Вашите мениджъри се сетят да направят пакети с много услуги(напр. кабелна 1 приемник,+3сат,нет,гсм и.т.н.). Защото надявам се разбираш,че и тези които искат качество парите не си ги намират на пътя.

  16. Moderator
    Тук е от
    Jul 2008
    Мнения
    699
    #118

    Re: Мтел - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения

    @cable
    След идването на America Movil ще има още много придобивания.
    Само да уточня - аз не съм част от Мтел, работя за компанията майка TAG. Само бюрото ми е в Мтел.
    Как Мтел ще развият ТВ услугите си предстои да се види. За сега не съм особенно доволен от поведението им. Имат хибридна платформа с огромен потенциал, но нямат визия какво да правят. С колегите ми се опитваме да ги насочваме и да им имплантираме идеи, но решенията са техни накрая.

  17. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    РиоДеМаксуда
    Мнения
    77
    #119

    Отговор: Мтел - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения

    Александър Димитров, който е главен търговски директор на "Виваком", поема управлението на Мтел от 1 октомври, а досегашният шеф Танасис Кацирубас е решил да не подновява договора си...
    още: Виваком дава новия шеф на Мтел - Александър Димитров - 24chasa.bg

  18. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000
    Мнения
    1,393
    #120

    Отговор: Мтел - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения

    Тия нямат ли някаква клауза в договорите срещу подобни миграции? Какво е това човек от такова ниво да се премести в конкуренцията, нали ще изнесе всички тайни, планове и стратегии на бившата си фирма, барабар с част от най-читавите служители и най-големите клиенти.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 41 ПърваПърва ... 67891018 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Булсатком ТВ - телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 786
    Последно: 01-05-24, 15:22
  2. Vivacom - IPTV, DVB-S телевизия, интернет и телефон/ обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 672
    Последно: 16-04-24, 20:14
  3. Net 1 - кабелна телевизия, интернет и телефон/ обсъждане, мнения
    От oggieasp във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 1476
    Последно: 04-04-24, 12:44
  4. RN-tv - кабелна телевизия, интернет и телефон / обсъждане, мнения
    От SongBird във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 49
    Последно: 18-06-22, 14:08
  5. Blizoo - кабелна телевизия, интернет и телефон/ обсъждане, мнения
    От zdravko_1 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 401
    Последно: 07-05-18, 00:12

Тагове за тази тема


SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе