Здравейте. Имам стар 19" Dell монитор с VGA и DVA портове, който не използвам и искам някак да стане ТВ за кухнята - възможно най-евтино разбира се иначе се обезсмисля и по-добре да се купи телевизор![]()
Имам Виваком IPTV по телефонната линия, но колкото пъти съм питал са ми отказвали 2ри приемник понеже силата на интернета е слаб... тегля с 1,2-1,3МБ, а с пуснат приемник пада на 700-800к и то ако не е ХД канал.. тогава си клони към 0 и даже не му стига и зацикля на моменти... така че докато не ни пуснат оптика(едва ли скоро в малките градчета) засега е невъзможен вариант
До колкото четох по темата, най лесно ще стане със цифров декодер за ефирна телевизия(сет топ бокс дето рекламираше преди време един чичко) и съответно стайна антена... но там ще е доста ограничено от канали май... при хубав сигнал 6-8 май като 4 от тях са се БНТ.
Иначе имам достъп и до кабелна, но тя е с кодиран цифров сигнал и свободен аналогов с 30-40 канала което се пак е по-добре от 8.. обаче дали има на пазара подобни самостоятелни аналогови тунери и на какви цени? Знам, веднага ще кажете пусни цифрова и оператора ще ти даде приемник.. но това не е вариант за мене в момента поради ред причини, които няма да изброявам
Та казано накратко... има ли изобщо и да търся ли такива самостоятелни аналогови тунери (не платка към компютъра, а самостоятелно устройство) или да взимам цифров декодер за ефирна телевизия
Благодаря!