Ще съм благодарен ако някой ми каже какви са тези устройства (в прикачения файл). Едното е разпределителна кутия най-вероятно, но другото си нямам и на идея.
Ще съм благодарен ако някой ми каже какви са тези устройства (в прикачения файл). Едното е разпределителна кутия най-вероятно, но другото си нямам и на идея.
Бялата кутия е суич или рутер . Като единият вход е оптичен.
И аз нещо такова си помислих. Черното обаче е по-голяма загадка за мен.
Черното е оптична муфа, в нея се правят връзките между оптичните кабели, връзките са пасивни, т.е. няма устройство.
Бялата кутия е за връзка между медните кабели, като за целта има активно устройство, както е посочено по-горе - суич или рутер, обикновено суич, като може да има и преобразуване (връзка) между оптичен и меден кабел.
Много благодаря. Как да разбера на кой оператор е бялата кутия?
Проследяваш някой от кабелите до кой съсед отива и го питаш.
Да, добра идея. Може и да ги резна и ще се разбере пак :D
Който ги е монтирал да е мислил как ги монтира. В момента в който ми пречат ще трябва да ги демонтират от стената ми.
На кутията не и е мястото там, да, тя е на практика на терасата на апартамента, редно е поне да е под нивото му, където са мазетата.
А муфи по фасадата си е извращение.
Открий доставчика, звънни му и ще преправят нещата, напълно е възможно да е самоинициатива на някои техници, защото така им е било най-лесно. И не е нужно да ти пречат, за да звъннеш.
Поне да стане ясно на автора на темата,че оборудването е на internet доставчик, а не на кабелна телевизия.