Резултати от 1 до 4 от общо 4

Измами практикувани от мобилните оператори

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на inches9
    Тук е от
    Aug 2020
    Мнения
    1,364
    #1

    Измами практикувани от мобилните оператори

    Измамите не са бг изобретение,но където има Държава има и контрол,а в местото за живеене наречено държава-българия всичко си е както се очаква,едни си грабят,а 7 млн. мишлета ходят по площадите и викат за бойко или антибойко,за Кирчо или антикирчо,за кокорчо(на гей парад може)или.....и.т.н.
    А когато стане въпрос за нещо конкретно дигат ръцете и казват,че нищо не могаст да направят.Все нещо им пречи.
    На други народи също могат да им пречат,ама те си търсят правата,ако се наложи с оръжие.

    На вниманието на тези които сега грабят безнаказано българите и са самодоволни от това

    FCC и FTC продължават да са твърдо против заблужаващата практика за предлагането на "неограничен", но всъщност ограничен интернет. Напомняме, че FCC дори наложи глоба от 100 млн. щатски долара, а намаляването на скоростта е официално забранено в рамките на новите правила за мрежова неутралност.

    https://hicomm.bg/produktovi-novini/...-internet.html




    ...........................................................


    „Случаят изтъква факта, че основните мерки за защита на потребителите, включително презумпцията, че те не трябва да бъдат таксувани за плащания, които не са позволили, са напълно приложими в мобилната среда“, каза председателят на FTC Едит Рамирес.
    „Прекалено дълго потребителите бяха таксувани за неща, които не са купили. Изчисленията сочат, че 20 млн. потребители са били измамени по този начин през тази година, като щетите се равняват на стотици милиони долари“, беше коментарът на председателя на FCC Том Уилър.
    В свое изявление AT&T посочи, че тя и няколко други мобилни оператора са предлагали промоционални услуги за съобщения на трети страни.

    https://www.investor.bg/a/457-teleko...ane-na-klienti

    .......''Всички прилики с действителни лица и събития са случайни''.Единствената разлика е,че тук няма глоби.Кви ти сто милиони,какви ти сто лева.
    Със сигурност е случайност,че и на мен ми се случи.Както вероятно на стотици хиляди(или милиони) българи.
    Очаквам пак да ми благодарите за обратната връзка....и да продължавате с описаните измами....За контролните органи-не знам(какво очакват и какво чакат).


    Това е писмото което последно изпратих до мошениците от А1(по точно Я1)
    Бяха ми приложени същите номера както описаните.
    В опит да изтегля user manual от нета ми бе изпратен код на телефона който да въведа и след това ме абонираха за игри за 7,20 /месец.Разбира се отказах и след писмо до А1 сумата ми бе възстановена.Това обаче не решава проблема.Защо трябва да се позволява мошениците да крадат безнаказано ???
    Втория случай беше,че трябваше да прехвърла един номер от фирма на мен.Казаха условията и че трябва да подновя останалите ми договори.Направихме го с анекс.
    Тогава обаче се обади счетоводителя и бил уплашен,че другия оператор щял да иска голяма неустойка.Мошениците в офиса казаха,че можем да пуснем същите договори(т.е. новия и анекса за старите) и ''подписахме'' на таблет(!)
    Само че ... вместо анекса на мен ми прибавят друг договор,на по-голяма стойност,DEEZER е само за 6 месеца и ограничение на скороста на нета(5g ограничен по скорост на 50,пък и сто да сачували ли сте по-голямо малоумие???)

    Изпратих жалба до А1.Те отговориха,че съм подписал нов договор(еди си кой).И ще се възползват от измамата.Реших поетапно да сигнализирам контролните органи-като за начало КЗП,които препратиха жалбата до КРС.
    За мен DEEZER не е кой знае кво,може да се слушат безброй неща на ресивера,ограничението на скороста не ме засяга много,защото не играя какви да са игри,камо ли с някаква бърза скорост,а 5лв. повече ,халал да им са.
    Но трябва ли всички да мълчим или да питаме-''ти като си търсиш правата кво направи''?
    Интересни бг размишления.Защо после се чудим,че всеки бандит-нехранимайко ни граби ,не знам.И позволяваме на 240 разбойници(казах,че на Али баба са му стигали 40) да си разиграват коня до безкрайност.




  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен
    Мнения
    9,117
    #2

    Отговор: Измами практикувани от мобилните оператори

    мен 2 пъти ми вдигат таксата от А1 ,при условие че имам 2 годишен договор в който е упомената сумата която трябва да плащам .. оправданието им е ,че примерно Нова били вдигнали цените ,диемите се били вдигнали и те - ама мене какво ме интересува ,аз нямам договор с Нова .. като цяло няма оправия и съм вдигнал ръце .

  4. Member
    Тук е от
    Jan 2017
    Мнения
    571
    #3

    Измами практикувани от мобилните оператори

    Няма оправия, така е. Никой не протестира заради постоянно вдигащите се цени на всичко, но като им затвориха дюнерите на Красно село и веднага се вдигнаха. Големите български поети одавна са го казали - не народ.............
    Този пост е редактиран от CubanLinx; 28-08-22 в 16:34.

  5. Senior Member Аватара на inches9
    Тук е от
    Aug 2020
    Мнения
    1,364
    #4

    Отговор: Измами практикувани от мобилните оператори

    Те по договор може и да имат право да вдигат цените,въпреки,че тогава би трябвало да са задължени всеки път писмено да те уведомяват с опцията да прекратиш договора.
    Но измамите с ''непоискани услуги'' дали от оператора или от трета страна,както и рекламата за ''неограничен нет'',който ограничават по скорост се вижда как се наказва.А тук контролните органи си вземат подкупите и далаверите си продължават.
    А измамата с подписи на таблет чувам че също не е единичен случай.Освен това в закона пише,че всеки доставчик на услуги трябва да дава ''писмена оферта'' за услугата която ти предлага.
    Но контролните органи четат законите както дявола чете евангелието.За циганина който ще ти смени 3 керемиди е задълцително да ти даде писмена оферта,а за мобилните оператори,които също предоставят услуги(какво друго?) не е.

    А народа си е такъв.Всеки се мисли за политик и търси ''приятели'' от тези мърши с надеждата за някоя далавера или службичка.Може би да го назначи на новата митница между северна и южна България,та да има за всички хляб.
    Питам наскоро един кво мисли за ''Президентска република''(или полупрезидентска) и той ...все едно че чета вестници-Слави Т е такъв или онакъв.Ама аз не те питам какъв е Слави.....
    Въпроса е за начина на управление и ако ще най-големия престъпник да ти го предложи ти мислиш за това за ли си или против.Другото е четене на вестници и промиване на мозъци.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Измами в Технополис - Внимавайте!
    От exersist във форум Телевизори
    Отговори: 16
    Последно: 30-11-20, 16:49
  2. Отговори: 3
    Последно: 18-11-11, 23:29
  3. Кабелни и сателитни оператори
    От tervel111 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 3
    Последно: 30-04-10, 12:29
  4. Какъв е кода на мобилните ни оператори?
    От deveca във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 8
    Последно: 27-05-06, 13:36
  5. Радиация от мобилните телефони
    От Lupus във форум Технологии
    Отговори: 8
    Последно: 13-01-04, 23:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе