Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
Ludia+другите продавач консултанти из големите хипермаркети,
Търся FULL HD LCD или плазма
Колебая се между
Панасоник TH-42PY70P (най-вече това ме блазни, пък е и на най-ниска цена)
Сони KDL-40W2000 LCD
PHILIPS 42PF9631D
Ако има и нещо друго което да е около 3000лв
Основно ще се гледат филми - най вече от компютър, цифрова телевизия (все пак и мачове дават), много малко игри (някой рейсър)
Цитат:
Първоначално публикувано от alfa156
Колебая се между
Сони KDL-40W2000 LCD
PHILIPS 42PF9631D
Основно ще се гледат филми - най вече от компютър, цифрова телевизия (все пак и мачове дават), много малко игри (някой рейсър)
Мисля, че този също не е за пренебрегване: Sharp LC42XD1E
http://sharpbg.com/index.php?productID=213
Цитат:
Първоначално публикувано от alfa156
Колебая се между
Сони KDL-40W2000 LCD
PHILIPS 42PF9631D
Определено или горния Шарп или Панасоника. Тоя Филипс е хубав, но вече е доста стар модел. не е FULL HD и е над цената, която си обявил. Ако не бързай изчакай да видиш и Х3000 на Сони.
Здравейте и поздравления за добрия форум :bravo.
Искам да си купя 32' LCD телевизор до най-много 1500 лв и засега съм се спрял на Sharp LC32WD1E.
Тъй като нямам време да изчета всички 106 страници, а в търсачката не открих нищо за този модел, моля да ме посъветвате дали си заслужава покупката на споменатия модел, а и да ми предложите някакви алтернативи от другите марки.
Благодаря предварително.
Телевизорът е със страхoтен дизайн и си заслужава,според мен.Виж предната страница.
Вземай смело Панасоника,най-добър е.Нищо,че е плазма,но е от 10-то поколение.Най-добро бързодействие,цветове и контраст.
моля, помогнете за този модел:
SHARP LC-42SD1E
струва ли си при равни параметри с други марки
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Определено или горния Шарп или Панасоника. Тоя Филипс е хубав, но вече е доста стар модел. не е FULL HD и е над цената, която си обявил. Ако не бързай изчакай да видиш и Х3000 на Сони.
Или X3500. :)
Здравейте,
след като изчетох доста страници от този форум, реших да се регистрирам и да питам, някой проследявал ли е темата за телевизорите SED? и ако е така ще сподели ли някакво инфо.
също така да питам има ли конкурент за сравненине на SHARP LC-46XD1E и някой знае ли дали ще влиза скоро на пазара SHARP LC-46HD1E
TT - Здравей и добре дошъл при нас!
Ако наистина си разглеждал постовете би трябвало и да си видял коментарите ми за SED технологията.
С 2 думи за момента се работи по въпроса и се очакват официално да бъдат представени и пуснати в продажба по време
на Олимпийските игри в Китай през август 2008. Toshiba преодстъпиха правата на технологията на техните съмишлeници Cannon
и може би първите телевизори от тази висококачествена технология (по-късно всеки ще се обеди в тези думи) ще се казват Cannon SED Tv.
Първа по-ясна информация се очаква в края на януари 2008.
Поздрави! :bravo
SONY представи първия си телевизор с OLED екран !!!
Компания Sony представила первый коммерческий телевизор с OLED монитором под названием XEL-1.
OLED- тонкопленочные органические светодиоды, в которых в качестве излучающего слоя применяются органические соединения.
Сегодня OLED мониторы активно проникают на рынок, поскольку предлагают массу преимуществ по сравнению с технологией LCD:
легкость, гибкость, высокую яркость, а в будущем – и более низкую стоимость.
Телевизор XEL-1 от Sony имеет диагональ 11 дюймов, а его толщина составляет всего 3 мм. при этом
он обеспечивает контраст 1,000,000:1 и потребляет всего 45 Вт энергии. Экран телевизора располагается на подставке с гибкой рукой.
Первый OLED телевизор от Sony имеет разрешение 960x ×540px, однако разрешение может быть повышено до 1080p.
Sony XEL-1 оснащен цифровым ТВ-тюнером, портом USB, интерфейсом LAN, портом HDMI, разъемом для наушников и
звуком S-Force. Габариты телевизора составляют 287×253×140 мм.
Начало поставок намечено на 1 декабря.
Цена телевизора составит примерно $1,740.
Info.SonyWorld
Перспективна технология, но си има и спънки:
http://technews.bg/info.php?id=4949
А и не ми се чака до 2009, 2010 за 37" на добра цена.
Здравейте,
Страхотен форум.Радва и факта, че и много хора посещават форума и споделят мнения и след като са закупили своя ТВ.Обещавам и аз да съм така.
Моля ви за съвети относно закупуването на 32' LCD.
Изчетох почти всичките 106 страници, посетих Техномаркет, Технополис и Метро.Тръгнах за тях с мнение ( изградено от мненията тук ) да търся Sharp, Philips или Toshiba.Philips, поне тези модели, които гледах, не ми харесаха.LG ми се понрави. Но пък страшно ми хареса SHARP LC-32AD5EBK.И като външен дизайн и като картина.
Та да попитам:
Кой е по-добрия избор от:
SHARP LC-32RA1E - http://www.sharpbg.com/index.php?productID=206
SHARP LC-32AD5EBK- http://www.sharpbg.com/index.php?productID=224
SHARP LC-32BV8E - http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09028866
SHARP LC-32WD1E - http://www.sharpbg.com/index.php?productID=232
За LC-32RA1E ми прави впечатление, че има разлика в цената между sharpbg.com i technomarket ( 400 лв.) .Също и разлика в размерите.Дали става дума за един и същ модел и една и съща страна - производител.
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09028587
http://www.sharpbg.com/index.php?productID=206
Да попитам също "ТЕРМИНАЛИ ЗА ВКЛЮЧВАНЕ КЪМ РС • Аналогов RGB (D-Sub 15 pin) 1" Това VGA вход ли е?
И тъй като ще включвам лаптоп с VGA изход, в Технополис консултанта ми каза, че не е проблем да взема преходник VGA - DVI + кабел DVI - HDMI и да го включа.Има ли такъв кабел и преходник, губи ли се от качеството на картината.Мога ли да се абстрахирам от изискването да има задължително VGA вход ТВ-а.Т.е мога да включа и по този начин лаптопа.
Всякакви мнения са добре дошли.
Предварително Ви благодаря.
Вземи си с VGA вход ТВ, не им се връзвай на глупостите на консултантите.
LC-32AD5EBK или LC-32WD1E.
до mitkoa
от тези телевизори, които си изброил :
SHARP LC-32BV8E - това е старт модел, който само стои в техномаркет, може и да го има някъде из магазинтие.
SHARP LC-32RA1E - също сравнително стар модел (със старите матрици) в техномаркет също само се води че го има. Техномаркет са обявили някакви смешни цени, и подозирам, че или са само мостри за покажат, че имат и Sharp....
аз бих ти препоръчал другите два :
SHARP LC-32AD5EBK(аз го имам от преди 1 месец) или SHARP LC-32WD1E, те са почти еднакви, като има леки плюсове за SHARP LC-32WD1E(има динамичен контраст 1:3000 и малко повече режими на картината при PC mode). Едва ли ще е забележима разликата. При разлика в цената от 20 лева взимай LC-32WD1E.
за "ТЕРМИНАЛИ ЗА ВКЛЮЧВАНЕ КЪМ РС" - това наистина е чист VGA порт, и си е много удобен начин за включване към PC, аз си взех кабел DVI-VGA 5м за 16 лева, картината спи. При DVI-HDMI кабел цената е поне 30лв. В книжката пише, че при този начин на свързване може картината да не е съвсем чиста(обаче по-напред някой беше казал че изобщо няма такова нещо). Това последното не съм го пробвал, пробвах през S-video към SCART и резултата не беше никак добър.
За преходниците : колкото повече преходници - толкова по-зле