Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
Цитат:
Първоначално публикувано от vap_it
Благодаря за съвета :)
Значи купих си кабел DVI-HDMI и направих връзката между PC-TV, но имам един проблем-незнам защо но картината на телевизора не се показва цялата а е изрязана малко от всички страни(явно се дължи на някаква синхронизация), сменях разделителната и пак не се оправя проблема! Какво да направя?
Предполагам става дума за overscan. Почти всеки телевизор има 2-5%, които не показва. Някои модели имат опция да се изключва. Не знам при твоя дали има. Пробвай различните режими, които имап за промяна на съотношението. Може там да са я сложили.
Цитат:
Първоначално публикувано от nikolav
Аз май последно се спрях на някои от следните модели:
Най-вероятен:
Philips 42PFL7662D/12 за около 2600 лв.
Или един от тези двата, които са към 3000 лв. и са ми над лимита, но според вас ако си струва може и да се напъна.:
Sony KDL-40T3500 - тук специално ме кефи DVB-C тунера, но само заради него не бих дал 400 лв. отгоре.
SHARP LC-42XD1E.
Едно от основните ми питания за тия е някой има ли впечатление как се държат с телевизия със стандартна резолюция. Цифрова.
Взимай Филипса. Шарп-а също е добро предложение, но първо е по-скъп и второ се справя по-зле със SD сигнал /кабелна, двд/. И трето, ъгъла му на виждане е сравнително малък.
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Предполагам става дума за overscan. Почти всеки телевизор има 2-5%, които не показва. Някои модели имат опция да се изключва. Не знам при твоя дали има. Пробвай различните режими, които имап за промяна на съотношението. Може там да са я сложили.
Пробвах всичките режими за съотношението но и това не помага :(
Довечера ще си поиграя да видя дали има такава функция и да я премахна!
Цитат:
Първоначално публикувано от vap_it
Благодаря за съвета :)
Значи купих си кабел DVI-HDMI и направих връзката между PC-TV, но имам един проблем-незнам защо но картината на телевизора не се показва цялата а е изрязана малко от всички страни(явно се дължи на някаква синхронизация), сменях разделителната и пак не се оправя проблема! Какво да направя?
Aз имах изглежда същия проблем и го оправих с една от настройките в Каталист контрол панела. Ако си с АТИ мога да погледна точно къде се намира.
Поздрави :)
Цитат:
Първоначално публикувано от SongBird
Aз имах
изглежда същия проблем и го оправих с една от настройките в Каталист контрол панела. Ако си с АТИ мога да погледна точно къде се намира.
Поздрави :)
:( Ами лошото е че съм с NVIDIA(7900GTX).
Добре все пак кажи каква е тази настройка за да потарся в NVIDIA koнтрол панел някакви подобни настройки и при мене :)
И още нещо - какъв модел е телевизора ти?
Благодаря предварително!
Телевизора е Шарп LC-46XD1E. Функцията мисля се казваше именно under/overscan. Но в момента не съм в къщи и не съм съвсем сигурен.
[edit]Въпросната настройка се намира под DTV (DVI) 3 -> Scaling Options
Представлява слайдер, който от едната страна има Underscan, а от другата Overscan. Избираш си позиция някъде посредата.
Миро, благодаря, а какво ти е мнението за САМСУНГ 42Q7, едно приятелче ще го взима от техно маркет Сандански, на промоция е 1750лв, а е бил до преди седмица 2500лв.
hiryrga щях да намеря назаем 70-80лв и щях да си взема сони 32s3010.просто като го видях и блокирах.беше включен на цифровия сигнал на евроком пловдив.незнам що толкова възвеличавате шарпа филипса.те и англичаните са измислили футбола ама като гледам горките в последно време хич ги няма на световните(това е по отношение на това кой измислил ЛСД).УСПЕХ
Гледам, че в ТМ са пуснали Toshiba 37X3000P. Не съм го виждал на живо, обаче гледам че е с IPS матрица (FullHD), обаче кантраста му е 3200:1 и е със стария Pixel PROcessing ІІІ PRO. Някой има ли преки наблюдения да сподели.
SONY KDL-32S3010 + ПОДАРЪК! 1578.90лв.
Контраст 8000:1. 3хHDMI интерфейси. Вграден тунер за цифрова кабелна телевизия - вече нямате нужда от допълнителни устройства за приемането на цифрова кабелна телевизия!
Това означава ли,че няма да плащам допълнителните 5 лева на Кейбълтел?
Цитат:
Първоначално публикувано от zerow
SONY KDL-32S3010 + ПОДАРЪК! 1578.90лв.
Контраст 8000:1. 3хHDMI интерфейси. Вграден тунер за цифрова кабелна телевизия - вече нямате нужда от допълнителни устройства за приемането на цифрова кабелна телевизия!
Това означава ли,че няма да плащам допълнителните 5 лева на Кейбълтел?
До колкото знам пак ще ти трябва картата защото имаш условно кодирани канали, които не може да гледаш без карта. /Fox Life, Fox......., AXN пакета.../.
Поне си спестяваш грозния бъгав декодер и едно дистанционно повече.
Здравейте!
Всички пътища водят до Рим се оказва , а в случая всички пътища водят до вашия форум, който ми беше сериозно препоръчан от мои познати защо нивото на компетентност е било високо и защото не се държите като аругантно към такива, които задават въпроси, на които отговори са им познати.
И така към въпросите ми.
Предстои ми вземане на HD-ТВ. Ще го гледам на разстояние 3 - 4,5 метра. Кой от двата вида е подходящ - plasma или LCD ?
Асъм се спрял на PANASONIC TH-42PY70P или SHARP LC-42X20E или на някой модел на Филипс, който примерно Вие ще ми препоръчате. За сега ще го консумирам чрез кабеларка ДВД. Предстои ми вземането на сат - оборудване с HDTV-приемник.
Трябва ли да се взема full HDTV след като почти няма излъчвания по сателитите и инвацията се очаква да е на олипиадата в Пекин? Тук финансовия въпрос не е толкова решаващ.
Не е ли по-дбре телевизора да е и с цифров тунер? Ако "да" това ще ми помогне ли при вземането на сат-оборудването?
а какво е ИСУ, което споменава Лидия ? До колкото разбирам Лидия е консултант в магазин - въпросът ми е кой е той/ е ако искаш да отговориш разбира се!/
Благодаря Ви за вниманието!
Очаквам Вашето становище!
Поздрави! :))
Според мен 42" са малко за това разстояние. Виж калкулатора за разстояние: http://www.myhometheater.homestead.c...alculator.html
Още повече, че при гледкане на HD резолюция трябва да си още по-близо. За такива големи размери - задължително FullHD. По отношение на HD Sat TV ти трябва приемник поддържащ стандарта DVB-S2. Единственият TV с такъв вграден е SHARP LC-52HD1E. Между другото е натъпкан с всички видове цифрови тунери. Щом цената не е проблем това е твоя TV.
Това, което ти е дал 4a4i е предимно за проектори.
И точно обратното, ако ще гледаш от голямо разстояние "малък" ТВ, не ти трябва Full HD.
Panasonic-a е изключително добър. Този Sharp още не сме го виждали наживо и не се знае точната цена за да се сравнят.
Не е задължително да имаш цифров тунер. И определено ще ти трябва външен САТ тунер за да приемаш нелегално платените HD САТ канали. Цифровите тунери по ЛСД-тата най-често са за ефирна цифрова телевизия /DVB-T/. Вече почнаха да пускат и модели с DVB-C за кабелна цифрова.
Иначе определено, ако ще гледаш HD, е по-добре да си с по-голям екран. Особено за филми.
ИСУ = Интер Сервиз Узунов, фирмата официален вносител на Шарп.
Лудия работи в Метро - Варна и е най-големия застъпник за Шарп и е "виновен" за популяризирането на тази марка.
Цитат:
Първоначално публикувано от nikolav
Аз май последно се спрях на някои от следните модели:
Най-вероятен: [url=http://www.consumer.philips.com/consumer/bg/bg/consumer/cc/_productid_42PFL7662D_12_BG_CONSUMER/42PFL7662D-12]Philips [url=42PFL7662D/12[/url] за около 2600 лв.
Или един от тези двата, които са към 3000 лв. и са ми над лимита, но според вас ако си струва може и да се напъна.:
Sony KDL-40T3500 - тук специално ме кефи DVB-C тунера, но само заради него не бих дал 400 лв. отгоре.
SHARP LC-42XD1E.
Едно от основните ми питания за тия е някой има ли впечатление как се държат с телевизия със стандартна резолюция. Цифрова.
и филипса и шарпа са зле
http://www.hdtvtest.co.uk/Sharp-LC42XD1E/Conclusion.php
http://www.hdtvtest.co.uk/Philips-42...Conclusion.php