Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
Цитат:
Първоначално публикувано от BADBO333
бързо бягай да си вземеш кабел и пускай нещо HD от компютъра.....там ако знаеш каква лудница е....:) Булсата няма да искаш да го гледаш после ;)....
И това ще стане.Някога, но не сега.
п.с. при теб как тръгва тв. като го включиш? Бял екран и програмата или.....по друг начин?
Цитат:
Първоначално публикувано от nazgull
а няма ли начин да се гледат нормални??
Има разбира се.В режим "авто" конвертира образа автоматично в 4:3 само че телевизорът от 32 става на 26 инча грубо казано.
поздрави :)
roshkobg неприятни главоболия по празниците.На проблема ти с телетекста промени страната на руски,а звука на каналите най вероятно ще се оправи като промениш системата на звука,пък за нелегалният внос на ТМ на SHARP се писа по рано.
Цитат:
Първоначално публикувано от roshkobg
Честита Коледа на всички!
Да сте здрави и ухилени, а за всичко друго има Мадагаскаркард... :016:
Сега да споделя един проблем и да попитам за компетентното ви мнение:
Преди 2 месеца купих LCD телевизор Samsung от Техномаркет и още на втория ден бях силно разочарован от покупката...
След няколко разговора с мениджърите на съответния магазин (със съответните аргументи от моя страна, доказващи категорично, че ТЕХНОМАРКЕТ СИ ПОЗВОЛЯВАТ ДА ПРЕДЛАГАТ В МАГАЗИНИТЕ СИ НЕКАЧЕСТВЕНА И НЕСТАНДАРТНА СТОКА, като при това БЕЗОЧЛИВО ПОДВЕЖДАТ КЛИЕНТИТЕ СИ ЗА ПАРАМЕТРИТЕ НА ПРОДАВАНИТЕ ТЕЛЕВИЗОРИ!), закономерно стигнахме до решение, което ме удовлетворяваше - да върна купения от мен телевизор в пълния му комплект (заедно с кашона и карантиите) и да получа каквото избера в замяна до размера на платената от мен сума.
Днес, 25.12.2007 г. замених Samsung - а с LCD телевизор SHARP LC-26SD1E. маше няколко "странни" на пръв поглед неща:
- телевизорът е с гаранционен срок от 24 месеца, при стандарт на ИСУ от 36 месеца;
- гаранционният сервиз е този на К&К (а не на ИСУ);
- пратката е товарена и превозена по поръчка на Шарп Електроникс Юръп за Електромаркет/Вилнюс (очевидно, че ИСУ въобще си нямат и идея за партидата);
- при отварянето на кашона открих, че липсва ръководство за ползване на български език;
- в магазина твърдяха, че ТВ-то е с произход Япония, пък на стикера отзад на панела си пише очевидното - MADE IN TAIWAN...
Дотук - добре... Страшното следва...
След настройването на език и регион, стартира автоматично търсене и настройка на програмите (ползвам стандартна кабелна на Евроком). Настройката е твърде бавна, но я изтърпях, без да я прекъсвам. След това започнах да преглеждам каналите и се вцепених - голяма част от тях бяха БЕЗ ЗВУК! Включително БТВ, Нова ТВ, ТВ 1000, Евроспорт, Диемите... то по-добре е май да кажа кои имаха звук...
Още по-голям стана ужасът, когато открих, че след "попадане" на програма със звук, ако се върна на "няма" (такава без звук) - той изведнъж МОЖЕ да се появи... след няколко секунди... :yikes
Аааааааааааааааааааааааааааааааааа..............лудницаааааа.....................
Излишно е да споменава, че същото бе и след пълно пренастройване на ТВ-то...
А фактът, че телетекстът на Канал 1 въобще не "благоволи" да се появи на кирилица (въпреки работещата опция за руски език на екранните менюта) е просто като соев сос и къри за любителите на екзотичната кулинария....
Обръщам се към всички Вас - експерти, специалисти, търговци, потребители (с опит или не) с МОЛБА ЗА ОБЯСНЕНИЕ на гореизложеното.
Аз вече съм решил - няма да губя повече време за разговори с пишман -търговците. Ще се подготвя старателно и ще занимавам в идните месеци Комисията за защита на потребителите, Министерството на икономиката и енергетиката, компетентните български съдилища и всички други институции, които имат отношение към регламентирането на съответната търговска дейност. И ще търся не само своите права (и съответното обезщетение), но и правото на всички потребители да получават стандартни, качествени и безопасни продукти... Че аман...
И да не забравя - желая на всички хубава, здрава и по-весела Нова 2008 година!
Наздраве!
На всеки канал на които нямаш звук ръчно задай стандарта B/G , на канал 1 имаш защото той единствено излъчва в D/K и автоматичната настроика го разпознава.
Цитат:
Първоначално публикувано от ste1
На всеки канал на които нямаш звук ръчно задай стандарта B/G , на канал 1 имаш защото той единствено излъчва в D/K и автоматичната настроика го разпознава.
Благодаря за съвета. Така става, макар и малко бавно...
След известно четене, обикаляне и гледане в магазините, и много ровене в нет-а, взех Philips- 42PFL7662D.
При първите ми проби у дома бях доста неприятно шокиран. Картината беше ужасна спрямо спомените ми от CRT TV и LCD монитор. Не че съм очаквал чудеса от ефирна ТВ и ДВД. Но след няколко часа гледане и ръчкане тук-там в менютата нещата изглеждаха вече нормално. Мислех си, че имам що годе качествени ДВД-та, ама не. На повечето ми показва 480i. При тях качествена картина неможе и да има. На тези с 756р - много от тях са на блокове(пикселизация). РС няма как да пусна, защото ТВ-то няма VGA/DVI. Опитах да пусна ДВД-то на progresive - същата картина. Как е по-добре - плейъра да деинтерлизва или ТВ? Утре ще си взема HDMI кабелче, но едва ли ще са подобри много картината.
В магазина ми казаха, че този модел има БГ меню - аз не го открих. Има руски. Но заради тази подробност не мога да си настроя часовия пояс и цветовата с-ма по подразбиране. А и в книжката няма БГ, а руски.
Изработката ме впечатли. В магазина не й бях обърнал внимание. Силовите елементи са от стъкло и метал, въртяща стойка. Но за FULL HD на тази цена си има компромиси - бедно меню, няма VGA. Другите компромиси още не съм ги открил.
Та моите изводи са:
1. Покупката на LCD HD(ако не е крайно необходим) е оправдана само ако има HD източник - BD, HD DVD или нещо друго. За ДВД не става.
Цитат:
BADBO333 - Към всички.....не си купувайте HDTV за да гледате само кабеларки или ДВД....истината е една - High Definition Video.
2. 42" ми дойдоха много. В момента го гледам от малко повече от 3м. А трябва да го преместя на 2,5м. Или чета и слушам, или гледам. 37" ми е оптималния. Не се лакомете за голям екран. Така и пари ще спестите за други полезни аксесоари.
roshkobg - пропуснал си нози линк http://www.sharp.ru/support/?r=2&g=25, прочети го внимателно и всичко ще ти се изясни. И телетекст само К1.
Нещо полезно за незапознатите: http://gtrs.hit.bg/statia%20-%2004%2...D%20ready.html
http://gtrs.hit.bg/statia%20-%2003%2...0e%20HDTV.html
Благодаря на всички пишещи тук! :Drinks:
Весели празници и сполучливи покупки!
вчера специално ходих до ису в пловдив и ги накарах да пуснат един шарп 32 (цената му беше около1250лв) ми какво да ви кажа все едно и също спрямо самсунга в къщи нещо по различно не видях. кажете ми ако обичате кое толкова е различното та да се казва че тоя става а другия не.е ако сравнявате едно лсд за 3000 лв с това за 1000 навярно има разлика ама на един ценови клас всичките една майка ги е раждала .весели празници
Просто е, но го установяваш, след като си дал парите и си ползвал уреда известно време. В един ценови клас няма врапиращи разлики. Разликите са в екстрите.
-удобно меню. Напр. с едно натискане да влизаш A/V режим
-по-удачни настройки - за картина и звук
-повече входове
-дизайн
-подвижна стойка
и др. такива детайли от изработката. На пръв поглед маловажни неща, но в последствие се дразниш дълго време.
говоря за картината щото за удобствата винаги може да се иска повече
Цитат:
Първоначално публикувано от aad
вчера специално ходих до ису в пловдив и ги накарах да пуснат един шарп 32 (цената му беше около1250лв) ми какво да ви кажа все едно и също спрямо самсунга в къщи нещо по различно не видях. кажете ми ако обичате кое толкова е различното та да се казва че тоя става а другия не.е ако сравнявате едно лсд за 3000 лв с това за 1000 навярно има разлика ама на един ценови клас всичките една майка ги е раждала .весели празници
Това може да те радва така изборът ти е много лесен хващаш първият и ще си доволен.Такива многодетни майки нема има голяма разлика от Kameyama Япония до China (ала бала).
Цитат:
Първоначално публикувано от baigrozdan
Единственото нещо с което още ми е трудно да свикна е това, че хората са ниски и широки, но ако улуча някой филм по тв7 или супер7 формат 16х9 всичко си идва на място и удоволствието е голямо.Ами засега това е от мен.
Весели празници на всички. :yahoo:
Порови из менюто на булсата има да си го превключиш да предава на 16:9. Успех
aad - Иди виж е това телевизорче и тогава пиши какво означава разлика: http://sharpbg.com/index.php?productID=244
М/у другото под тази цена ВСИЧКО е компромис! Незабравяй, че купуваш телевизор а не цената му!!! Разбира се ако гледаш с едно око ...тогава може.
Имам един въпрос. Ще си купувам LCD ТВ и ме инересува коя от тези характеристики е най - важната ... и какво точно означават ?!
- КОНТРАСТ - ***** : 1
- ЯРКОСТ - *** Cd/kv. m
- ВРЕМЕ ЗА РЕАКЦИЯ - * MS
- РЕЗОЛЮЦИЯ - *****/****
- Зрителен ъгъл - ***градуса
Цитат:
Първоначално публикувано от amigo75
Порови из менюто на булсата има да си го превключиш да предава на 16:9. Успех
Благодаря.Ще опитам и ще кажа по-късно има ли резултат.
EDIT:пробвах, но не се получава.Пак си остават две черни ивици от по около 10см. отстрани.
Цитат:
Първоначално публикувано от ivanhoe72
Имам един въпрос. Ще си купувам LCD ТВ и ме инересува коя от тези характеристики е най - важната ... и какво точно означават ?!
- КОНТРАСТ - ***** : 1
- ЯРКОСТ - *** Cd/kv. m
- ВРЕМЕ ЗА РЕАКЦИЯ - * MS
- РЕЗОЛЮЦИЯ - *****/****
- Зрителен ъгъл - ***градуса
- човешко око
Всичко останало ще те натовари с много информация,която на не малко места е и не вярна.Най важното него пише по табелките.
Здравейте колеги-доста четох и се консултирах и определено се спрях на Самсунг-LE32S81-смятам в петък да го взема-можете ли да ми кажете последни отзиви за този модел.Благодаря предварително!