Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
Имам желание да си купя LCD/Plasma TV. Все още съм на първо ниво от избора си - големина на екрана. Всекидневната ми е малка, ще го гледам от 2,7 - 3,2 до 3,5 метра разстояние. Кой размер е по-подходящ в моя случай - 32' или 37'? Според отговора на този в-с бих се ориентирал към SONY KDL-32V2500 за 32 инчов телевизор или към PANASONIC TH-37PV70P за 37 инчов телевизор. Ако 37' не е твърде голям за по-малкото пространство с което разполагам бих избрал него.
Благодаря за вниманието!
Зависи какво точно гледаш. Лично иаз смятам че от това разстояние и 32" би ти свършило работа ако гледаш предимно телевизия. За гледане на филми и 37" може да ти е малко като екран.
Като следваща стъпка не е зле да проучиш плюсове и минуси на двете отделни технологии. И след това вече на място в магазина сравнявай конкретните модели, на които си се спрял.
Основно ще гледам мачове по телевизията. Нямам навика да гледам филми на ДВД. Оттова което прочетох останах с впечатление, че плазмите са за предпочитане ако става въпрос за телевизор с по-голям екран - 37" или повече. Ако ще купувам 32-инчов телевизор може би ще е по-добре да взема ЛСД. Това е на теория разбира се. Не съм ходил да гледам и да сравнявам.
към Melmux:
аз съсщо възнамерявам да си купя скоро Sharp LC-37GA9E.
на кой от всичките входове казваш VGA? и след като го имаш при тебе можеш ли да ми отговориш на въпроса - кой вход, каква резолюция подържа ? (прочетох без успех цялото ръководство но отговора не е там)
Какви са ти субективните впечатления от телевизора ?
Според публикуваното тук http://www.plasma-lcd-facts.info/facts/size/ и имайки в предвид, че височината на панелите е приблизително както следва: 42"-71 см, 37"-65 см и 32"-55 см, извода е че за гледане от разстояние 3 м. подходящият размер е 42". Впечатленията ми от гледане на 32" дисплей от разстояние 3.30 м е че 32-ката като размер е крайно недостатъчен. Лично аз съм се ориентирал към 42" за гледане от около 3.70 м.
Важно е да се направи уточнението, че тези данни се отнасят за HD картина. Обикновената телевизия доколкото знам няма качеството на HD. Пък и поднесена по този начин информацията не ми се струва на 100 % обективна. Не ми се вярва LCD- тата да са толкова зле всравнение с плазмите. Подобна разлика в качеството сигурно има между най-добрата плазма и най-смотаното LСD, но едва ли може да се наблюдава при модели от един ценови клас. По-скоро сайтът си е реклама от страна на вносителите на плазмени телевизори.
Цитат:
Първоначално публикувано от almus
Според публикуваното тук
http://www.plasma-lcd-facts.info/facts/size/ и имайки в предвид, че височината на панелите е приблизително както следва: 42"-71 см, 37"-65 см и 32"-55 см, извода е че за гледане от разстояние 3 м. подходящият размер е 42". Впечатленията ми от гледане на 32" дисплей от разстояние 3.30 м е че 32-ката като размер е крайно недостатъчен. Лично аз съм се ориентирал към 42" за гледане от около 3.70 м.
Правилните размери са 37" - 46 см височина; 42" - 52 см. височина. Това са размерите на самите екрани. Ти сигурно си ги гледал с пиедесталите.
Светозар , точно между същите 2 телевизора се чудих и избрах плазмата , става въпрос за panasonic 37TH70P.Плазмата изкарва по хубава картина(цветове,детайлност,контраст).На място ги гледах , 2та един до друг.Плазмата е 1999 лв , а сонито е 2300 лв..HD се вижда по-добре на плазмата в сравнение с HD Full на LCD.Гледах и БТВ - панасоника изкарваше по-добър образ.И въпреки, че няма да гледаш всеки ден ДВД , ще знаеш че има къде ако ти се прииска.И по-големият размер тук ще ти е само +.Успех с избора!
само. че ако ти прогори на логото на бтв ще останеш много разочарован. пък и за лятото доста топлина ще събереш
Факт: В началото плазмените телевизори имаха склонност към “прогаряне” на екрана. Този проблем е в голяма степен елиминиран при новите модели благодарение на вградените предпазни системи срещу “прогаряне” и подобрената фосфорна технология.
Пример:Вече можете да играете компютърни игри или да гледате продължително време канали с ярко лого (като CNN) без притеснения, че статичните елементи ще бъдат показвани за продължително време.
тук или в темата за плазмата панасоник беше споменато, че при около 12-15 часа работа, БТВ логото се отбелязва, но час след като се смени канала или се спре тв-то, то не се забелязва вече
Цитат от Digital World бр. 5, 2005:
Почитателите на TFT LCD изтъкват като основен контрааргумент във вреда на плазмените телевизори факта, че с времето върху екрана на плазмата се „прогарят” силуетите на някои статични изображения. При употреба с рекламна цел на публични места, където плазменият дисплей показва денонощно едни и същи лога или статични картини, това наистина може да се превърне в проблем. При домашна употреба обаче, когато плазмата се използва за гледане на DVD филми и телевизионни програми, тя ще издържи дълги години без каквато и да е видима промяна в качеството на изображението.
Цитат:
Първоначално публикувано от mititaki
Здравей dmad
Благодаря за мнението и предложението! :080:За коя ТОШИБА става дума? p.s. ПДФ файлове със спецификациите за Philips 32PFL7332/10 пише,че контраста е 4000:1.
http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09027014
този е Тошибата която ми хареса,
http://www.consumer.philips.com/cons...ESHQNHKFSEKI5P
най-долу са PDF файловете където и на английски и на БГ че е 6000:1
Здравейте на всички.Някой да знае BENQ с какви матрици са.Питам по повод че попаднах на интересен техен продукт-http://www.voodoo.bg/categories/263/products/375
dmad: за филипса на заводския стикер, залепен на самия ТВ пишеше 4000:1, така че съм по склонен да вярвам че е 4000:1, но това няма голямо значение - контраста е много добър. може и да е 6000:1 но пак ти казвам, че в едно нормално осветено помещение яркостта и контраста са чудесни и нямам забележки
Melmux, нали имаш HDMI, защо въобще си играеш да се занимаваш с VGA. Колко пъти е писано в темата, че има разлика между показваното от двата хвода. Кабела DVI-HDMI е 25 лева. Ако заради орязаните възможности на едно VGA искаш да си върнеш хубавият ТВ-р. Твой избор, но за мен това е глупост, както и да е ти си знаеш най-добре. Относно тошиба, не не я предлгаме като марка. При нас има Сoни, LG, SHARP, FUNAI, DAEWOO.
mano_chao, през HDMI входа си държи до 1080i, както и през VGA-то но в режим на компонентен сигнал с преходника и за видео само. Плюс това ТВ има 2 HDMI, ако единият е зает с компютъра, другият е свободен
Относно оная платена рекламка на ХИТАЧИ, ПАНАСОНИК и ПАЙНЪР от 2006, както и преди писах си е чсита доза реклама, лъжи, истъкване на най-доброто при PLASMA и най-лошото при LCD и то от старите модели. Недейте вярва на глупости. Новите LCD-та особенно от към черно не можеш да ги бутнеш с топ. На работа имам един САМСУНГ 42" http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09021719 ето този модел и мога да кажа, че за 2000 лева не си струва въобще. няма черно(то кога ли са го имали евтините плазми), гадна резолюция, на лош сигнал от DVB sat приемник е с двоен образ и гадни пикселизции. За мен лично само Панасоник от плазмите.
Оффф простете моята глупост. Забравих за тази възможност :).
Иначе телевизора е супер нямам никакви забележки, на най обикновенна кабеларка си се вижда много добре, черното си е черно и 6ms е върха на черешката :), звука е достатъчно мощен за слушане на музикален канал.
Искам да попитам за някаквни мнения за ESTNET цифрова телевизия. На какво качество излъчват. Не искам да слагам сателитна чиния още.
Благодаря предварително