Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
Цитат:
Първоначално публикувано от moni74
Именно фоайе на хотел. Но пък да взема някое НЕО не ми се ще. Въпроса е ако взема 37" да е ЛСД, ако взема 42" какво да е - плазма или ЛСД? И някой модел ми трябва, за който се знае че е здрав. Иначе определено няма да пускам Хай дефинишън, нито пък ще го връзвам към комп.
1. Би ли посочил размерите на фоайето. Ако не точно - поне приблизително?
2. Колко места за сядане и гледане на ТВ-то има?
3. Очаква ли се често там да има хора, които ще са седнали само за да гледат ТВ-то, или то ще бъде по-скоро нещо като допълнение-украса на интериора. С други думи - ще бъде основно средство за развличане на гостите във фоайето, или просто между другото да има и ТВ, колкото да не е без хич?
4. В хотела ще има ли и друг голям екран, или това ще бъде единственият голям екран?
5. Очаква ли се да работи 24 часа в денонощието?
Цитат:
Първоначално публикувано от roumen68
Който няма карта - на вход клиенти издават временен пропуск. В Метро Варна през лятото чужденците ги водят с автобуси да си пазаруват и се образуват огромни опашки за тези временни пропуски. Така че няма страшно.
Не е баш така. На чужденците издават май дневни карти, а на българите не.
Даже веднъж си бях забравил картата и не ми дадоха дневна.
Варианта е да вземе от някой познат.
Дневни карти дават само срещо булстад на фирма, на която е издавана карта, не зависимо дали изобщо имаш нещо общо с фирмата и дали си имал няколко карта на тази фирма.
roumen68
1. Около 100м2, приблизителен квадрат.
2. ТВ-то ще е на стойка на стената до рецепцията, малко вдясно.
3. Определено е за между другото, освен ако няма мач...
4. Втори голям ТВ ще сложа в ресторанта, но там е съвсем отделно. А и не се знае кога ще го сложа. Този във фоайето е по-спешен. До 23 май трябва да го купя.
5. ТВ-то ще работи 24 часа на музикален канал, предимно. Но мачовете са с предимство. Не знам как ще работи с кабелната на СКАТ. Особено ако не мога да пусна цифрова и остана на аналоговата.
@moni74,
ОК, при 100 кв. м. 42" е може би оптимален размер. Но щом ще е на музикален канал - тоест никой няма да го гледа продължително и да чете субтитри - можеш и 37" да сложиш.
Щом ще работи по 24h нон-стоп и то на една и съща програма - това поставя изискване за 3 неща: ел. консумация, логото на програмата да не прогори пиксели и надежност.
- Аз съм привърженик на плазмите, но при 24h нон-стоп ползване - по добре е да вземеш LCD - по малко консумира, по малко ще се нагрява.
- При плазмен екран и при такова нон-стоп гледане на една програма, логото наистина е възможно да прогори пиксели, затова - LCD.
- Надежност - като ще има търговско, а не домашно ползване - наистина е добре да вземеш нещо марково, с което няма да имаш притеснения. Известна хубава марка ТВ във фоайето ще добавя и за имиджа на хотела. А и я си представи как се носи 42" на сервиз! Трудна работа, свързана с много внимание при носенето. А в това време и фоайето ще бъде без ТВ. Доказано корави марки са Philips, Panasonic, Sharp. Някои от тях ги има и в Метро, където предполагам са най-евтини. Спокойно можеш да се спреш на 37" или 42" Sharp LCD, който е made in Japan - гарантирана максимална надежност и качествена сглобка. Няма нужда да търсиш функции и възможности, не ти трябват, затова - най евтиното и скромното от серията.
Успех при избора, а ако знам кой е хотела - някой летен уикенд може да му стана гост, а в рецепцията да гледам ТВ, за което и аз съм давал някакъв акъл :)
P.S. За ТВ източника: ако в стаите на гостите има телевизори - за да може всеки да си избира програма - ти трябва кабелна ТВ, може и само ефирна с вътрешни антени или с една обща, ако имаш прекарани кабели. Ако няма в стаите, а ТВ имаш само във фоайето и впоследствие и в ресторанта: препоръчвам сателитна ТВ - ITV или Bulsatcom. Предимства: много по-качествен сигнал от кабелната ТВ, голям избор на чужди програми и радиостанции. При чужденци в хотела това е предимство. Недостатък - един, но основен: всеки ТВ трябва да си има отделен САТ приемник, за да може на всеки независимо да се избират програмите. В противен случай - каквато програма се избере от единственият САТ приемник - това се гледа от всички ТВ-та, свързани към него. Пък може по стаите да пуснеш кабелна, или даже само ефирна ТВ, а за големите екрани за да се вижда наистина перфектно: сателитна ТВ.
Niki..., цената на SHARP 32SA1E вмомента е 1198,80 лева.
Днес ме помолиха за консултация относно покупката на 40" LCD. Домашно ползване, ще се гледа от около 3м примерно.За съжаление скоро не съм проверявал какво има по магазините в Бургас с този диагонал, а и се оказа, че таванът на цената е 3000лв.
Веднага се сетих за Toshiba 37C3000P, но хората си държат на 40". Обясних, че за тези пари могат да се вземат по-нисък клас LCD TV на LG примерно LC2 или LC3 сериите, NEO, Daewoo, а даже има на промоция и модел на JVC, мисля A82.
В тази връзка бихте ли споделили впечатления за конкретен модел 40" до 3000лв., понеже хорицата са специалисти в друга област и не са наясно с нещата!
Аз се колебая дали да им препоръчам нещо с FULL HD или HD Ready 100Hz например, като съответно ще трябва да дигнат малко тавана за цената. За себе си бях харесал Samsung 40M71 100Hz (не съм сигурен в буквата), но прочетох някъде, че още има какво да се желае отнего за цената от почти 5000лв.
Понеже ИСУ нямат сайт или поне до преди седмица нямаше такъв, искам да попитам Ludia знае ли нещо дали и на какви цени ще пуснат SHARP с Trud 100Hz на нашия пазар?
Ами предложи им нещо такова:
http://www.kkelectronics.com/product...ct_id=09024447
п.п. - само че за мен това си е направо като едно NEO TF-4208 LCD само с 550 кинти отгоре за марката!!!Така че зависи си от хората значи!
Gentu,
Съгласен съм напълно с теб!
Phil стават от серията xxPF7xxx нагоре. Иначе каквото и да вземат за сравнение в тоя ценови диапазон едва ли ще има разлика.
Не знам дали вече са пуснали Philips 37PFL7332_12? Според мен ако е с качеството на картината на 32"-то си братче е добър избор. Pixel Plus 2HD върши страхотна работа!
Просто искам да им препоръчам и нещо в по-горния ценови клас, за да имат база за сравнение и те да си преценят после като дизайн и цена какво да вземат. Отдавна вече не давам категорични мнения, а и не познавам хората.
roumen68
Здравей и благодаря за изчерпателния отговор.
Реших в полза на ЛСД. Ако ми стигат парите 40", ако не минавам на 37". Ще огледам сайта на техномаркет и технополис. А утре ще отскоча и до Метро.
Ако те интересува Созопол - разгледай www.tabanovhotel.com.
Конкретно за тези модели нещо знаеш ли:
LG RZ-37LC2RR http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09026972
LG RZ-42LC3 http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09024416
PHILIPS 37PF3321 http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09025230
и SHARP от Метро - сив и черен made in Japan, черен made in Thailand.
Кой да предпочета?
Цитат:
и SHARP от Метро - сив и черен made in Japan, черен made in Thailand.
Кой да предпочета?
-SHARP-а вземи за твоя случай!
Цитат:
Първоначално публикувано от Gentu
-SHARP-а вземи за твоя случай!
Ако ми кажеш и кой цвят/модел/ е по-добър? Предполагам сивия, защото е най-скъп?
Цитат:
Първоначално публикувано от moni74
Ако ми кажеш и кой цвят/модел/ е по-добър? Предполагам сивия, защото е най-скъп?
По-добре заложи на сигурното - Made in Japan!
А хотела изглежда наистина добре. Даже пише, че в стаите имало ТВ-та със сателитни програми. Ако знаех, нямаше днес да ти раздувам толкова теория :)
Gena_bs, По-нагоре съм споменал дата, това е което знам засега, но цените няма да са от евтинките.
moni74, на LG, LC сериите не стават, има на работа 37LC2 и 37LE2, като и 32LC2, 32LC25 и 32LC3. А тоя 1600:1 контратс е пълна лъжа, такива са им тъмни панелите че са мега зле. Където има черно всичко е черно, няма детайл въобще. Силни цветове, не споря, хубава яркост, но тея цветове засират цялата картинка. За Филипса не мога да кометирам. Взимай Шарп да ти е мирна главата. 42" модел, поне при мен е само тайвански, онзи ден забравих да погледна когато продавах един чисто нов, доставен ми от склада къде е правен, но имам друг наличност и утре ще проверя. НЯМА значение къде е сглобяван, частите им са японски. Имат си 3 години гаранция.
Мдам сега проверих и новите ми са Тайвански.
Ети за всички един линк от форум на iXBT за LCD Samsung:
http://forum.ixbt.com/topic.cgi?id=62:10800-5
там се говори не само за тази марка, но и за основните процесори на Sony, Sharp, LG, Philips, както и за матриците, вграждани в съответните моделни серии.
Четете и плачете!!!
Както са написали братушките - "ну и зоопарк устроили ..."