Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
Трябва да взема една 32-ка на поносима цена, защото ще се гледа 2-3 часа на ден и основно на кабелна (аналогова засега) телевизия. Колебая се между TOSHIBA 32DL66PSG и SHARP 32SA1E. Като гледам ТТ данните са им едни и същи, цените и на двата са 1200 лв., така че очаквам личните ви наблюдения. Какво ви е мнението?
Мерси предварително!
4a4i и за двата телевозора има доста писано, прочети цялата тема!
Цитат:
Първоначално публикувано от LUDIA
moni74, Взимай Шарп да ти е мирна главата. 42" модел, поне при мен е само тайвански, онзи ден забравих да погледна когато продавах един чисто нов, доставен ми от склада къде е правен, но имам друг наличност и утре ще проверя. НЯМА значение къде е сглобяван, частите им са японски. Имат си 3 години гаранция.
Мдам сега проверих и новите ми са Тайвански.
Днес правих оглед в метро.
42" - тайвански, към 2398лв беше
37" - японски, черен, към 1978лв
37" - японски, aquos, сребрист, към 2200лв горе-долу
Колеба се за черния 37", японския. Не е aquos, но ако е здрав модел, може да зема него. Или да дам 400лв повече и да взема тайванския, 42"?
moni74: Sharp, made in Japan (сив). Аз съм с Филипс и съм много доволен, но черното събира прах и по рамката се виждат отпечтъци от пръсти които го въртят. Този филипс колоните са отстрани и изгежда още по голям, отколкото е. Аз харесвам по-брибрани модели - с колоните отдолу (по симетрични ми изглеждат)
moni74, всичките SHARP се водят AQUOS серия. Както в момента всички SONY са BRAVIA, а навремто кинескопите им бяха TRINITRON. 37"който си гледал, на цена над 2200 е 37GA9E, и е на цена 2398,80. колкото 42SA1E, защото е по горният им клас на Sharp: 2xHDMI, truD чип.
polki, на твоя off topic не му е място тука, като и на въпроса ти.
Бях в Женева преди 2 месеца и в Медиамаркт гледах разни Шарпове и това което ми направи впечатление,че се виждаха някак по-бледи от другите марки.Не си спомням модели ,но бяха 32 и 37 инчов от една серия с еднаква картина.Въпреки че им побърниках менютата(там дистанционното си стоеше до всеки телевизор) не можах да ги подобря особено.Странно,но в нашето Метро се виждат супер.Дали са били някакви куци модели?(трябваше да си запиша модела ,ама не се сетих)
Vanquished, аз и преди съ писал, че цветовете на ШАРП не са така засилени като на другите продавани марки, но от това произлиза и много добрият вид като се лгедат дребни детайли. Ела при мен и ще видиш, че всеки шарп е поне с малко по не ярък от другите ТВ-и. преди седмица направих едни филмчета за GARU, на 3 ТВ: СОНИ, ШАРП и ЛГ. мога да ти ги пратя да видиш за какво иде реч.
Юли месец се прибирам във Варна,може да мина.Обикалям си аз в Метро-Варна и питам консултаните "Абе Лудия къде е?" :-memnon
Вижте гърците от Плесио за колко продават SONY BRAVIA 46" KDL-46V2000: http://www.plesio.bg/product.php?pro...472269ef016007
А тук можем да видим Техномаркет: http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09022002
[sarcastic]Viva Техномаркет[/sarcastic]
Цитат:
Първоначално публикувано от Bobster
4a4i и за двата телевозора има доста писано, прочети цялата тема!
Цитат:
Първоначално публикувано от Bobster
Да @Bobster чета редовно всичко по темата, обаче ме интересува личното мнение, тъй като не съм ги виждал двата на живо. Може би @LUDIA има преки наблюдения... Ако може да драснеш ред - два, щото мнението ти е важно за мен.
Цитат:
Първоначално публикувано от moni74
Днес правих оглед в метро.
42" - тайвански, към 2398лв беше
37" - японски, черен, към 1978лв
37" - японски, aquos, сребрист, към 2200лв горе-долу
Колеба се за черния 37", японския. Не е aquos, но ако е здрав модел, може да зема него. Или да дам 400лв повече и да взема тайванския, 42"?
-42" - тайвански, към 2398лв беше - това вземи!!!
По 1 май бях в Гърция и ми направи впечатление, че по-голямата час от моелите бяха на сходни с нашите цени, но имаше немалко модели, които бяха с 20% по-ниски. И точно на Сони моделите бяха "евтините".
При положение, че Солун е толкова близко нищо не пречи да отиде човек, да забие едно Сони и с разликата от 1000 лева да изкара една супер седмица на Средиземно море.
Филипс отново са обявили upgrade на firmware за PFL7332/10 - BX31E_89.0
• improved picture stability
• improvement audio behaviour when using HDMI with STB-box
link - http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/d...10_fur_eng.pdf
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
По 1 май бях в Гърция и ми направи впечатление, че по-голямата час от моелите бяха на сходни с нашите цени, но имаше немалко модели, които бяха с 20% по-ниски. И точно на Сони моделите бяха "евтините".
При положение, че Солун е толкова близко нищо не пречи да отиде човек, да забие едно Сони и с разликата от 1000 лева да изкара една супер седмица на Средиземно море.
Мале колко гироса ще изям за 500 евро...Извинявам се за офтопика ,ама гиросите са голяма работа