Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007
Много се радвам че си орави проблема приятел, телевизорчето си е супер, преди време ходих в метро и там бяха изложени SONY BRAVIA, SHARP, и някакви други ат сорта на Тошиба, картината на Шарпа беше супер като цветове и качество несравнимо с останалите
и ми направи впечатление че тв. пишеше 30 год.гаранция на дисплея (поне нещо такова си спомням но гаранцията на дисплея беше много дълга)
За 30 год. гаранция чувам за първи път, но образа действително е хубав. Преди да видя тези и някой други по-нови ЛСД телевизори, си милех, че ЛСД-то не става за телевизия. В службата имаме LG монитор - по-добро е от всичко което съм виждал. Затова се очудвам, че тук преобладава мнението, че LG LCD телефизорите не са от най-сполучливите, вчастност имаше отрицателни отзиви за завършващите на 2R.
Здравейте! Тези дни гледах в Технополис LCD LG 32LE2R, за сега ми хареса, но нека който е по- запознат с това LCD да даде мнението си, за което благодаря предварително!
toko, явно колегите като са писали описанията са бляли и са си бъркали в носа. 3 години е гаранцията на ТВ-те Шарп, а рекламата гласи, че имат 20 години гаранция на дисплея, само сето това не го пише в гаранционната карта.
Онзи ден на 18 бях на сони продуктов семинар, та там хората обявиха модел с вграден DVB-T и DVB-C и аналогов тунер. което много ми хареса. Като цяло ще имат прегрупиране на цените и моделите, като залагат на повечко full HD вече, и за първи път ще имат 37" и 50" варианти на техните модели LCD. Имаше един малък проблем който много ме озадачи, но явно само аз и колегата от Технополис Варна го забелязахме. На 40" W модел бяха пуснали Т3 от компютър и на мопределени сцени имаше бърза смяна на осветлението на панела, при това за 10-15 секудни. Питах ги аз, но никой не ми отговори нищо защато не го видяха. Но определно нещо не беше във ред.
Дали ще е LE или LC е едно и също и като цяло ТВ е добър, но има много малък контраст и като цяло панела е тъмен. Сравнен със Шарп които е на същата цена просто пада в канала. При мен LE е на 1138,80, а Шарпа на 1126,80 на промоцият в момента. При това Шарпа е с 3 години гаранция, докато LG-то е с 2.
Мен ме е страх/срам да попитам ама ще си кажа :)
Има ли сносни 32'' LCD TVта на цена до 1300 лв.? Ше се ползва като начало на аналогова кабелна. После може и нещо цифрово да се пусне.
SHARP-Metro, PHILIPS,TOSHIBA,DAEWOO-Technomarket Всички тези марки имат добри модели в този диапазон 1200лв.Говоря само за 32" LCD TV, УСПЕХ
точно така 20 г. гаранция на LCD пишеше на самия тв. но все пак е твърде много и говори много за качеството и технологията с която ги правят дисплеите
LUDIA ,здравей. Дай повече инфо за този SHARP 32"от 1126.80 лв. - модел, данни и т.н. Благодаря.
32" SHARP AQUOS LC32SA1E е модела.
1200:1 контратс
450 cd/m2
100 канала
Хипербанд стерео тунер
руско меню, телетекста става и на БГ
Правен в Япония с 3 години гаранция
18 кила без стойката, с нея 21 кила
2 скарта, 1 чинчове, 1 S-Video, 2 чинча за аудио изход към каквото си искаш, 1 VGA, 1 HDMI, като и двата имат отделен вход за 3,5 мм. жак да подаваш към него звук
Предимства: страхотно черно, никъуде другаде нямат такова, и много добър детайл на картината
Като минус може да се приеме, че няма така силни и ярки цветове като другите 32" LCD-та, но според мен това не е -, а + понеже, точно поради тази прочина LE2 няма детайл на картината.
И реално контратса на LE2 не е 1600:1 както я дават навсякъде, а е 600:1, това се забелязва и с просто око.
И какво означава това че са го написали? Дане би да ти сменят матрицата ако ти се прецака? То е ясно че издържат много години по 10, 15 и до 20 години. Това няма почти никакво значение, ако се замислим, надали някой ще има същия телевизор дори след 5 години, камоли 20. Щом плазмите след 10 години работа губят голяма част от контраста си, /а и технологиите след 10 години ще са толкова напред/, а продължават да се купуват, означава че надали някой го интересува дали матрицата му издържа 15 или 20 години. Това си е чиста доза рекламен трик. А и има голяма доза съмнение в това, понеже досега не е имало такава матрица от този вид, която да е издържала 20 години и да си работи по същия начин, че да сме 100% сигурни.
п.с. Идеята ми беше да не си давате много на вътре тези 20 години гаранция, няма смисъл даже и от коментиране!
Прав си но все пак прави впечатление.
ceco7, наистина ли поставяш Daewoo, наравно с Шарп, филипс и Тошиба?!
ходих на метро вчера сложили шарп и лж един до друг но шарповете бяха само от sa1 a от лж lc2r серията определено лж-то се представяше по-добре по детайлно се виждаше и по -контрастно за съжаление нямаше от по новите модели шарпове изложени за да сравня с тях, попитах консултантите има ли от тях но и те незнаеха доста зле се представиха горките. ако знаете къде могат да се видят по- новите модели на живо освен в софия споделете моля.
Зравейте искам да попитам някой дали има мнение за този телевизор или по параметрите да изкаже мнение
Samsung LE-26R41
-26"TV-LCD TFT АКТИВНА МАТРИЦА
-UPGRADED DNie TEХНОЛОГИЯ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА КАРТИНАТА
-PIXEL PITCH-0.4215(H) X 0.4215(V)MM.
-3 200 000 000 ЦВЯТА ( 10 БИТОВ ПРОЦЕСОР)
-РЕЗОЛЮЦИЯ ПРИ РС РЕЖИМ:
1360 X 768-60 HZ МАКСИМУМ
1360 X 768-60 HZ ОПТИМУМ
-ЯРКОСТ 500 cd/m2 / КОНТРАСТ 3000:1
-HDMI/DVI-ВХОД
-КОМПОНЕНТЕН ВХОД
-2 SCART БУКСИ
-TV ТУНЕР С ПАМЕТ ЗА 100 КАНАЛА
-СТЕРЕО-NICAM A7
-3D SURROUND,SRS TRUSURROUND XT
-2 X 5 W
ще гледам на него аналогова кабелна телевизия . Заслужава ли си ?