Вижте какво става с някои марки ТВ по света......и помислете.....какво си купувате.
http://avmarket.com.ua/product_revie...reviews_id=374
Преглед за печат
Вижте какво става с някои марки ТВ по света......и помислете.....какво си купувате.
http://avmarket.com.ua/product_revie...reviews_id=374
Много ти е неправилно сравнението.
Както Мерцедеса е най-добрата и яка кола на света, така и Сони е най-добрата марка.
Колеги съфорумци приканвам ви да спазвате добрия тон.Всички тук мисля са достатъчно интелигентни и подобни заяждания не ни отиват.
Всеки си има определени пристрастия,но според мен фенщината на определена марка е глупава.Изрази от рода на:" Нокиа си е Нокиа","Има две марки коли-Мерцедес и останалите" са закостенели клишета.Основното при покупките,който правя е не марката ,а съотношението Цена/Качество.
Хaйде със здраве!
За да не звуча като някой заблуден фен на марката Сони ще споделя няколко неща. Фен съм на марката, защото каквото съм купил до сега съм нямал абсолютно никакви проблеми с техните продукти. Преди известно време се сдобих с Sharp LC-32RA1E. Минаха два дена и се наложи да връщам ТВ-то поради няколко проблемчета едното от, които е нормално за ЛЦД телевизорите. Другото, което е някак си малко са необмислени нещата при повечето марки. Ще започна с дистанционното на Шарпа, по неудобно дистанционно никога не съм държал, менюто на тв-то е леко глупаво направено толкова е голямо, че когато си играя с настройките много трудно виждам промените трябва да изляза от менюто за да вида какво е станало. Поне за мен това си е неудобство при Сони тези работи не седят така. Има и още работи но стана много късно и не ми се пише. Единственото нещо, с което Шарп превъзхожда Сони е по-голямата детайлност и все пак разликата не е фрапираща. Най-основното нещо, което аз гледам при покупката на даден продукт е качестовото, а в това отношение другите марки отстъпват на Сони по мои наблюдения.
stivig,
Хвани едно дистанционно на Panasonic и тогава ще разбереш какво означава неудобно!
Все пак съм съгласен за дистанционните на Sony,като смея да твърдя,че тези на SHARP не им отстъпват по ергономичност и функционалност.Що се касае за менюто,като си взех SHARP изобщо не ми се наложи да чета упътването,за да настроя телевизора.Не така стояха нещата при Panasonic,който за да го пуснеш,задържаш за няколко секунди Power.И с това не се приключи!?Да не говорим,че по тъпо написано упътване няма да срешнете.
Отговорът на въпросът за удобството,разбира се, е по скоро субективен.
Затова ,като купувате,гледайте преди всичко да Ви хареса дизайна и картината,защото после никакви дистанционни и менюта няма да оправят неудовлетворението Ви.
Todd защо им се вързваш.Основното ,което чета в този форум е аз си го купих и направо е трепач.Смятам, че може да се дава точно мнение след като си имал поне три ,четери ЛСД-та за по някоя година и то в къщи и то от подобен клас.Това, което със сигурност мога да кажа , г-н Узунов е страхотен цифроман и винаги се е оправдавал, че целият му внос е легален и за това цените не са му конкурентни.В края на краищата приятели четете форума слушайте консултантите и накрая си погледнете в джоба и според това какво има там си купете това , което ви допадне най-много.За тези, които чакат цените да паднат или да дойде по-новия модел- знайте цените винаги ще падат и винаги ще има нови модели,а каквото и да купите, когато се събудите на другата сутрин вече ще сте собственик на стар модел и комшията ще си е взел по-модерен.Успех на всички с избора.
Някой знае ли от къде мога да си изтегля от онези демото които ги пускат в Метро, ТМ, ТП на Панасоник, Самсунг и т.н.
от някои торент например има доста, оня ден от замунда си изтеглих на лг и панасоникЦитат:
Първоначално публикувано от stivig
моля за съвет, гледам аналогов кабел от 2,8 м на 29" 100Хз ама искам по-голям:
шарп 37рд1, 37га9, 37рд2 или сони 40д3000
първите 2 ги гледах на кабел Евроком (като моя) и биваха като рд1 беше малко по добре като цветове и контраст ама едва забелижимо и то в съседство, да чакам ли за третия?, четвъртия слушам че бил калпав (друго чета в нета, иначе от всички модели се оплакват по форумите, и от рд2) в тм му пуснаха някакъв скапан кабел и беше зле, гледах го и на блу-рей и като че ли имаше леко замазване при бързи сцени, по демотата нищо не мога да разбера, 10х
Относно дали съм обективен, субективен или необективен могат да кажат доста хора, но както и да е. Мдам продавам Шарп от 1 година и бих казал, че марката е номер 1. Относно Сони съм писал много пъти, че не ги харесвам и не харесвам ценовата им политика, още повече след като се сдушиха с олигофрените от Самсунг. Всеки има право на мнението си и на това което харесва да го защитава. Опитвам се на всички ТВ-и които продавам да бъдат настроени на почти еднакви настройки(основните), но поради заложените в тях фабрични настроики това никога не е могло да се постигне. Не знам за сервизните менюта, и не бърникам там дори да имам възможност. Относно "фокуса" на Сони ТВ-и досега не съм видял един с качествен такъв. Особенно от бюджетните серии U и S.Лично на мен това се дължи на антиотражателното им покритие, но може и да е друго. Когато получих 32D3000 бях много добре изненадан и мога да кажа, че ТВ-а ми хареса. Но след това на другият ден като сложих до него RD2 просто лъснаха разликите в конструирането на разните марки. И лично за мен от двата ТВ в една ценова графа Сонито е по-слабото качество на картината. Остава и другият проблем за мен на сони матриците всичките са на 8 мс. и на скапан сигнал МАЖАТ КАТО ЗА СВЕТОВНО, не съм имал щастието да го заснема, но има хора на които съм го показвал. Оправя се работата им с вкл. на качествен сигнал. Но дето се казва "то така и баба може". Една добра приказка за новото Сони много добро осветяване на екрана, т.е. като SA/SV1E, докато при RD2 е малко по-тъмен, определно това не ми харесва. Относно RD2 не е с кристално покритие 100%, ако се видят и двата ТВ-а са с почти еднокво матови покрития. Относно сигнала който подавам към тези ТВ-е, ще кажа че е много добър с кабели доста скъпички при това. Сигнала идва от един HD Генератор на САМСУНГ, от него компонентният сигнал отива в един разклонител усилувател за да може да се подаде към 5 ТВ-а. сигнал е 1080i !!! Не вярвам, че има много-голяма разлика между показваното от ТВ при компонентен сигнал и при HDMI.
lazarus18, точно това е проблема на тея ревюта. Не оспорвам, че хората са професионалисти и ги разбират работи 100 пъти повече от мен, но не може двама човека да имат еднаква генетики и мнение за цветовете, освен това всеки си тества както си иска, а нямат отработена схема по коята да става с едни и същи филми и т.н. Питам освен това ти колко човека познаваш които имат личен колориметър и си правят настройки на ТВ-е с тях??? Освен това колко хора знаят кодът за влизане в сервизното меню на всеки ТВ-р. Аз поглеждам от страната на човек които си копува нов ТВ, носи го в тях, разопакова го, слага го на масата, настойва Контраста, яркоста, рязкоста и т.н. основни характеристика според това което на него му харесва и толкова.
Относно менютата, бих казал, че на Шарп са едни от най-интуитивните менюта, вярно е че са малко по-големички, но се виджда какво правят по екрана. За менютата на сони едно мога да кажа, 1005 работи на едно място, особенно на по високите модели, но се свиква, минималистично меню, но лично за мен за да вляза в настройката на канали минавам пред 4-5 менюта преди това, което ме дразни. Друго няма как пак сравнение между двете марки: ШАРП имат в допълнителното меню за картината точно 6 работи от които 1 не се ползва (черно-белият образ), а при СОНИТО има 7 или 8 работи(допълнителен контратс, черно, бяло, живи цветове) и т.н. Лично за мен са излишни или не вършат чак толкова голяма работа, но ги има.
Gentu, ако си спомням по памет цитирам какви са настройките на СОнито: Контратс 80, осветеност 7 от 10(при шарпа ги слагам на 6 от 8), яркост 50, цвят и tint на 50, острота на 4(също и при шарп). При допълнителните настойки съм вкл. всикчо на medium, като цвета е NEUTRAL(при шарпа само съм вкл. черното и цвета е на medium или middle-high). Ще ги пробвам твоите настройки и ще пиша.
Относно цената на 37RD2Е, не я знам за момента, но ще го имам до 1-2 седмици за продажба, от 27 и юли и двата RD2E 32 и 37 ще са промоционални.
TODD, ела през седмицата, след вторника и ти давам двете дистанционни и да си играеш както искаш!!! Относно бройките, всички бройки на СОНИ в БГ идват от едно място, склада на СОНИ БЪЛГАРИЯ, без изключение. Не вярвам да са ми дали кофти бройка специално затова защото не съм фен на СОНИ ;-).
КОгато получа в нашият магазин нещо по-добро от ШАРП, ще почна да хваля него, за момента по моето лично мнение, ШАРП са номер 1. Не бих могъл да го сравнявам с взичко на пазара, понеже няма как, но поне гледам да съм обективен, дори много хора да си помислят, че не съм. Койото има желание и път към ВАРНА, да заповяда. Ще му дам възможност сам да се убеди. Бих казал, че цифровият тунер на 32D3000 е много добре замислена стратегия, защото при положение, че ефирните DVB-Т са малко, с цифровият тунер ти се позволява по-голяма свобода, дори вече и при нас. Мдам щях да забравя, получих от СОНИ БГ специално указание как да се настрои ТВ за кабелно цифрово предаване. Някой по-назад в темата беше питал дали ще хваща в БГ цифровите предавания. Поне от СОНИ БГ не са писали с кои Телевизии става или не, просто когато се сканира цифрово, се оказва cable и се задава да е full scan, а не quick scan. Много време отнема, но така се намирали каналите!!!
Мдам ще направя снимки и на двата Тв-а, ще постна всичко както си му е. Ако се окаже, че някъде греша в настройките бих бил довелен някой да ми покаже къде греша.
П.С. Скоро един познат ще пише тука за 32RD2Е, понеже един ден си взе един такъв от Метро 1. Малко да си поиграе с него и да го побъзика и ще напише. Досега не е писал, но това не пречи.
LUDIA от международните сайтове видях,че Sharp RD2 имат проблеми с работата на 100hz:
1."For actually on the 32RD2E moving objects seem quite preternaturally sharp and fluid, standing out from backgrounds in a way that makes the picture look distractingly odd. In fact, the potency of Sharp’s 100Hz effect actually made us feel slightly queasy over time – a sensation we really only want to feel when watching a something like Hostel or Wolf Creek, not an episode of the Tellytubbies!"
2.There’s another problem, too, that reinforces the sense that moving objects are somehow divorced from the picture as a whole: edge shimmering. For instance, as the Locust advances towards us during another tense session on Gears of War on the Xbox 360, their extremities seem to glimmer and glitch, presumably as the processing engine struggles to keep up with the rapid changes in image content. The more motion there is in a shot, the more obvious this problem becomes."
3."Curiously however, and this introduces the great conundrum attached to the Sharp LC-37RD2E, with 100Hz refresh rate activated, moving objects appear to gain a noticeable halo around the edges, which really does encroach on viewing pleasure."
Ти нещо по този въпрос можеш ли да кажеш?
LUDIA Мерси за изчерпателния отговор тамън се бях притеснил къде изчезна :) Незнам дали точно тази седмица ще мога да дойда към Метро но когато имам възможност ще намина и дано се засечем. А между временно можешли да ми кажеш на какво се дължи жълтеникавия отенък. Както по-горе писах в ТМ няма такъв. Ако искаш пробвай да дадеш на цветовата температура студен вместо неутрална. За замазването пробвай да спреш шумопотискането.
Относно как се държи в игри не мога да кажа, мога да кажа, че на Хрониките на НАРНИЯ(пак от Самсунг HD генератора) се усеща на някокло места за части от секундата сякаш самият образ върви по-бързо, но като поглеждам и Сонито до него не го забелязвам. Не знам може само като ти е концентрирам погледа в само един ТВ да се види това. Но само там ми се случва това "усещане" на другите рекламни филмчета не е така. Ще видя как се държи на тези които аз съм теглил от нета и съм слагал на HD генератора как се държи.
П.С. OК ще пробвам, но мисля че на MPEG NR съм го дал или на low или е off.
Браво LUDIA много добре написано. Всеки телевизор си има своите плюсове и минуси. Няма идеални неща. За това тези които все още не са се сдобили с лцд телевизор най-добрия вариант е да отидат на място и да си купят това което им хареса както е споменавано в предишни постове. Успех на всички. :)
LUDIA Аз говоря за настройките Noise Reduction и Color Temperature. Сори че ги писах по-горе на БГ.