1 Прикачен файл(ове)
Re: Помощ при избор на 29"/32" TV- 2006
Sony представиха официално на руският пазар HD поколението CRT-телевизори с новия Sony Trinitron WEGA KD-34XBR970:
Компания Sony анонсировала новый CRT-телевизор в линейке Trinitron WEGA. 34-дюймовый KD-34XBR970 поддерживает full HD (1920 x 1080i) и имеет экран с соотношением сторон 16:9. ТВ оборудован аналоговым и цифровым тюнерами (NTSC, ATSC, 8VSB), а также использует технологию DRC-MF (Digital Reality Creation Multi Function Circuitry), которая, как утверждает производитель, преобразует аналоговый NTSC-сигнал в цифровой эквивалент, близкий по качеству к цифровому сигналу HD-качества. Ещё одним способом улучшения "картинки" является фильтр 3-D Digital Comb Filter, который разделяет сигналы яркости и цветности в составе композитного сигнала.
Аппарат оборудован двумя компонентными видеовходами (Y/Pb/Pr), тремя композитными, тремя S-Video и одним HDMI. Аудиовходы представлены тремя аналоговыми и одним цифровым коаксиальным. Встроенная двухполосная стереосистема имеет мощность 10 Вт на канал, ТВ оборудован декодером Dolby Digital. Габариты телевизора составляют 994 x 654 x 604 мм, вес - 86,2 кг. Ориентировочная цена устройства - 1200 долларов. Учитывая наличие возможностей, присущих в основном ТВ на базе новых технологий, и относительно невысокой цены, данный ТВ вполне может конкурировать с ЖК- и плазменными панелями.
Не случайно в техномаркет се разпродават на безценица до-скоро върховите модели 32'/1600лв.-срещу 799лв. сега/!
Скоро не само CRT, но и познатата структура на TFT LCD & PLASMA, ако дори и да поддържат HD ще отпаднат от пазара.
Spacedigital телевизора ми е все още в сервиза на Филипс,отидох преди два дена да покажа на място къде е кривото по екрана,с сервизното меню неможе да се изправи,техника ми каза че ще го отвори и ще погледнел вътре,вчера като се обадих ми каза че чакал да му докарат някаква интегрална схема,нищо повече не ми каза,учил съм преди години радио и телевизия,но само лампови,възможно ли е кривото дори толкова малко да се оправи от някакъв чип,притесних се да не са прецакали нещо друго! :undecided:
Цитат:
Първоначално публикувано от n8852
Sony представиха официално на руският пазар HD поколението CRT-телевизори с новия Sony Trinitron WEGA KD-34XBR970
К'ви са тея глупости - въобще не са го представяли на руския, а на американския пазар. За какво им е на руснаците телевизор с NTSC и ATSC тунери, че и без кьорав скарт?!? Освен това модела на тоя телевизор в Европата трябва да започва с 36, защото по нашему си е 36 дюймов.
имам филипс 9020, геометрията що годе я докарах (гледам тенис и там си личи доста), обаче има проблем с тънки бели вертикални линии (тънки надписи и други) дава ги разноцветно, има една вертикална по-светла линия (личи си едноцветен фон, напр. мачове), като че ли има централна част по-светла на кинескопа ама това не се забелязва чак толкова, звука не е много гот (имам 14" филипс на 100 год. има по-готин звук), иначе бива, както с много други неща - свиква се, иначе не е лош, а и аз вече не се зверя толкова много във всяка точка
Sony KV-HZ34M85* *
Цены на Sony KV-HZ34M85*
Москва $1609*
Глубина 706 мм
Ширина 898 мм
Высота 575 мм
Вес 85 кг
* *
Технические характеристики Sony KV-HZ34M85
Экран и изображение
Диагональ 34"
Соотношение сторон 4:3
Система цветности NTSC, PAL, SECAM, NTSC 3.58, NTSC 4.43
Поддержка HDTV 1080i/720p/576p/480p.
Частота изоражения 100 Гц
Прогрессивная развертка Да*
Цифр. гребенчатый фильтр Да*
Тюнер/Функции
Число тюнеров 1
Русиф. экранное меню Нет*
Память программ 100
Таймер вкл. Да*
Таймер выкл. Да*
Защита от детей Да*
Функция Телетекст Да*
Акустическая система
Выходная мощность аудиосигнала 2x7.5 Вт*
Входы/Выходы/Интерфейсы
Антенный коаксиальный вход Да*
Аудио вход 1*
Видео вход 1*
Входы S-Video 1*
VGA Да*
Компонентные входы 1*
Выход для наушников Да*
Аксессуары
Пульт в комплекте
34 дюйма вече се продават в ***** и Украйна,както може да се види и от* http://www.cifrovik.ru/catalog/open_goods/11283/* http://shop.bigmir.net/goods/322965
От доста време следя темата, и на ваша отговорност ;) си купих 29pt9020. Наистина е супер, картината е приказка, но има нчкои неща коите ме дразнят и не знам от къде да ги оправя - едното е 4е при увеличаване/намаляване на звука не се показва бар, и другото е часовника - в руските саитове четох че часовника се сверява сам като взема сигнала от телетекста на канала, който е запаметен на първи канал. Аз съм сложил там канал едно, но часовника е с 13 часа назад /или 11 напред - незнам/ от този на телетекста. Някой има ли същият проблем или да знае как да го оправя, за6тото не мога да ползвам функцията "on timer"
От доста време следя темата, и на ваша отговорност ;) си купих 29pt9020. Наистина е супер, картината е приказка, но има нчкои неща коите ме дразнят и не знам от къде да ги оправя - едното е 4е при увеличаване/намаляване на звука не се показва бар, и другото е часовника - в руските саитове четох че часовника се сверява сам като взема сигнала от телетекста на канала, който е запаметен на първи канал. Аз съм сложил там канал едно, но часовника е с 13 часа назад /или 11 напред - незнам/ от този на телетекста. Някой има ли същият проблем или да знае как да го оправя, за6тото не мога да ползвам функцията "on timer"
Както многократно писах: Идеални неща няма !!! АБСОЛЮТНО винаги - ЕДНОТО е за сметка на другото. Така че гледай и не му мисли.
Тоя часовник като няма за сверяване, няма ли нещо за ресетване или нулиране? И въобще как почва да брои и като се изключи от контакта за по-дълго какво става? В крайна сметка взема ли сигнал от някой програма пък било и да не е на позиция 1?
Часовника сигурно зависи и от регионалните настройки.И аз имам проблем с настройките му(PHILIPS model:8520/12).Скалата на звука се активира с "i+" продължително натискане,недостатък на това , е че се вижда малка цифра(за програмата) в единия горен ъгъл на екрана постоянно.Аз предпочитам да няма никакви скали по екрана...
Да се върнем към темата.За момента телевизорът с най-добра картина е Сони 50Нц -29СЕ 10Е.Всички прехвалени по-горе 100 Нц-ови телевизори мажат картината,а системите,които се опитват да оправят това все още не се справят добре.Искам да кажа,че при 50 нц тв се гледа оригиналната картина-без никаква дообработка,при 100 нц тв се налага в реално време да се направи компресия и декомпресия на сигнала и резултатът е видимо замазана картина :RTFM:В каталозите на реномираните производители можете да прочетете как всеки нов 100 нц тв все повече се доближава до реалната картина на 50нц тв.Това е нормално,защото при цифровата обработка на аналогово излъчвания сигнал има винаги загуби. :shocked:
Цитат:
Първоначално публикувано от wind-zone.com
Да се върнем към темата.За момента телевизорът с най-добра картина е Сони 50Нц -29СЕ 10Е.Всички прехвалени по-горе 100 Нц-ови телевизори мажат картината,а системите,които се опитват да оправят това все още не се справят добре.Искам да кажа,че при 50 нц тв се гледа оригиналната картина-без никаква дообработка,при 100 нц тв се налага в реално време да се направи компресия и декомпресия на сигнала и резултатът е видимо замазана картина* :RTFM:В каталозите на реномираните производители можете да прочетете как всеки нов 100 нц тв все повече се доближава до реалната картина на 50нц тв.Това е нормално,защото при цифровата обработка на аналогово излъчвания сигнал има винаги загуби. :shocked:
:Google: въобще не го намира този сони.... :undecided: