Има ли на нормална цена кабелче с такъв преход - от Scart RGB към Component сигнал?
Проблемът е, че телевизорът има PIP само по component, а няма по композитния и скарта, а от друга страна сет топ бокса на Естнет има само скарт и композитен...
Има ли на нормална цена кабелче с такъв преход - от Scart RGB към Component сигнал?
Проблемът е, че телевизорът има PIP само по component, а няма по композитния и скарта, а от друга страна сет топ бокса на Естнет има само скарт и композитен...
Не съм твърдо убеден, но мисля, че само с кабелче-преходник не става. Обратното преобразуване е ОК, но за твоя случай ти трябва активен конвертор, а те едва ли са евтини. Но пак казвам - не съм сигурен.
Явно ти трябва нещо такова, но нямам идея къде се продава в БГ. А и цената на мен въобще не ми харесва
SCART RGB to Component Converter
или този
RGB to Component Video Converter
мдаа, ориентирах се. Цените за съжаление са... по-високи отколкото ми се искаше. Ще се размина. Иначе във Вали има подобни джаджи със заявка.
Но евтино решение до 50-ина лв... не видях
Може и сам да си направиш кабел SCART - компонентно видео (YPbPr) по тази схема:
7 pin - B_lue Signal - съответства на Pb = синьо
11 pin - G_reen Signal - съответства на Y = зелено
15 pin - R_ed Signal - съответства на Pr = червено
4 pin - ground
Но за да работи това трябва да можеш софтуерно да задаваш на SCART дали да подава RGB или YPbPr сигнал !!!
Звънни на Донка от Комелсофт , или се обърни към IO от форума - и той е от там
аз на Ка"Вали" вече не им звъня даже .( дъждовната фирма )