Айдеееее, не останаха!
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09039358
Стига сте чели и мислили повече.
:)
Преглед за печат
Айдеееее, не останаха!
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09039358
Стига сте чели и мислили повече.
:)
Малко помощ за LCD TV - става дума за мой познат , който иска LCD TV 37-40 инча до 2000лв. Не държи да е Full HD , но иска все пак нещо прилично!!! Един вариант е този PANASONIC TX-37LX85P :
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09039075
Кажете нещо за този модел или предложете друг вариант!!!
P.S. Необходимо ли е въобще Full HD за 37' инча панел???
Иди го виж на цариградско:) Много е впечатляващо...Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Извинявай, но в момента гледам на 108 ичнов екран с проектор и цялото удоволствие струва под 5000 лева. Не виждам какво повече ще ми даде този телевизор за разликата от 104 хил. лева.Цитат:
Първоначално публикувано от ethernall
Иначе наистина смятам да отида да го видя.
Е тва вече си е прекалено! Аз съм фен на големите телевизори ама това ще ми дойде множко! :)
Между другото браво на Техномаркет за новия начин на избор на филтър за ТВ! Крайно време беше :), просто вече избора е друг!
Много са добре Панасониците, но ги гледай за утечка от ъглите.Цитат:
Първоначално публикувано от alien_1
Аз съм 37" FullHD и за мен има смисъл.
Тествах един и същ филм (No country for old men) с двете резолюции и виждам разлика от 2-2,5м.
Ако се гледа от по-далеч или зрението на човека не е много остро
или пък само от време на време някое HD, то тогава няма голям смисъл.
bgm тази 37'-ца не ти ли идва малка за това разстояние?
Човека ще гледа точно от 3 метра и основно кабелна! А за тази утечка - светлее по ъглите или е нещо друго???Цитат:
Първоначално публикувано от bgm
Хайде и аз най-накрая след толкова мъки си избрах телевизор PANASONIC TH-46PY85P. Уж зор зор зор за LCD и спорове и какво ли не .... а то какво стана ... До последно бях супер скептичен, но понеже консултанта го познавах и ми сложи въпросната плазма и до нея SAMSUNG 46А656 .... от първата секунда работата ми стана ясна. Пуснахме някакво смотано ДВД което най ще се доближава до СД сигнал от наше поколение за да направим сравнението и останах потресен. LCD може би вадеше маааалко по голяма детайлност която даже малко не беше и реална, но шумовете които изобразяваше и зъбенето и тн веднага го оставиха на доста заден план. Плазмата наистина много ме впечатли. Пуснахме ги на еднакви настройки, даже ръчкахме супер много време това ЛЦД защото аз сам си Тома Неверни и го карах да се опитаме да оправим образа на Самсунга, но се оказа невъзможно на такав сигнал. Плазмата даже не я и ръчкахме ... то нямаше нужда.
Казаха ми че тези неща с първоначалната експлоатация там първите не знам колко часа са ненужни за тези плазми. Има ли нещо вярно или да не рискувам ?
Не. За мен е оптималния вариант за смесено гледане.Цитат:
Първоначално публикувано от soon
Ако се приближа на по-малко от 2,5м SD-то вече не е много гледаемо.
Но всичко зависи от остротата на погледа и индивидуалното възприятие.
Някои гледат и SD на 42-46" от такова разстояние и им харесва.
По ъглите или някъде по рамката или изветлява или се появява някакъв друг цвят, примерно зелен.Цитат:
Първоначално публикувано от alien_1
Вижда се в затъмнено помещение и на черен екран.
http://www.digitalworld.bg/index.php...e=paper&n=1920
Самсунг са обявили новите си плазми.
На дизайн са ги докарали. Евала. Като /ако/ дойдат у нас ще ги видим наживо как се прдставят.Цитат:
Първоначално публикувано от bgm
Zoran, не знам "консултатните" от къде я имат тази информация, но според мен заложи на сигурното. Нищо не губиш ако се застраховаш и спазваш указанията за разработване. Просто избягвай високия контраст и яркост, не задържай статични образи и избягвай да гледаш филми/видео с черни ленти по екрана.
Ееее айде честито колега:) Със здраве да си го ползваш и некой ден пак със здраве да си купиш по-нов и много по-хубав:) И аз така сравнявах със Сони W4000 - уж тестове-местове, ма накрая като пуснах едно ДВД и веднага лъснаха нещата:) Иначе за разработването - абе нищо няма да ти стане ако ги спазиш тези 200 часа, дори 50% якркост и контраст са си напълно достатъчни. Аз чакам да минат тези часове и после ще си направя калибрация.Цитат:
Първоначално публикувано от Zoran
П.П. Може да си направим една темичка да си шерваме know-how за ТВ-тата:)
Цитат:
Първоначално публикувано от ethernall
Мерси, колега. Наистина нещата излизат на яве като се пусне по лош сигнал и ТВ-тата задължително са един до друг. Защото да подтичкваш от рафт на рафт и да са пуснати през различни ДВД-та няма да е качествено сравнението. Иначе при ХД всичко е ясно и при двата телевизора. Но когато пуснаха един до друг от това смотано ДВД направо спрях да гледам плазмата а се насочих към ЛЦД уж да му "оправя" картината. Ебаси шума на картината, ебаси чудото. Гледахме Властелина на пръстените и даже виждах как на моменти косата на героите изчезва и се замазва. След сума ръчкане взех че се съгласих с позната дето ми ги сложи един до друг, че просто няма как да се сравняват двата.
Но все пак всичко е субективно и въпрос на лично мнение и възприятие, но ако не ги гледах един до друг ТВ-тата сигурно щях да се прецакам с ЛЦД-то защото бях твърдо убеден за него и за него бях тръгнал. Сега си чакам Irdeto картата на Булсат и напъвам.
Искам да благодаря на мненията и съветите на всички :)