Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
Здравейте,
След дълго следене на тази тема с цел да направя най-точния избор на LCD телевизор разбрах, че най-важно е личното впечатление от първа ръка... Огледах доста модели и накрая какво се оказа - харесах си плазма!!! Някой има ли преки впечатления от Panasonic 50PY70P?
Цитат:
Първоначално публикувано от XoXo
Здравейте,
След дълго следене на тази тема с цел да направя най-точния избор на LCD телевизор разбрах, че най-важно е личното впечатление от първа ръка... Огледах доста модели и накрая какво се оказа - харесах си плазма!!! Някой има ли преки впечатления от Panasonic 50PY70P?
Да, модела е хубав и наскоро му свалиха цената и стана добро предложение.
Има почти отлично черно и отличен детайл в сенките, много добро скалиране на образа до HD, хубав образ на цифрова телевизия /да се гледа поне от 3 метра/, без проблем се постига 1:1 pixel mapping при 1080 сигнал.
Лошо е, че няма памет за настройките на отделните входове. Има проблем с деиинтерлейсинга на двд филмите и ако забелязваш този дефект ще ти трябва хубав двд плеър с прогресивно сканиране.
Има и лек проблем с някои цветове, но трябва да имаш много тренирано око за да го усетиш.
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Лошо е, че няма памет за настройките на отделните входове. Има проблем с деиинтерлейсинга на двд филмите и ако забелязваш този дефект ще ти трябва хубав двд плеър с прогресивно сканиране.
Има и лек проблем с някои цветове, но трябва да имаш много тренирано око за да го усетиш.
Ще го ползвам предимно с PS3 / Blu-Ray, игри /, PC и цифрова ТВ... Имам тренираното око, но като го видях в магазина останах омаян от картината...
за този PANASONIC TX-37LZ70P прочетох че май не се държи добре на мачове :(
bgm как си ги сравнявал 37 и 42Х20Е, на живо ли, че по характеристика са еднакви
Може ли някой, който има 37X20Е да сподели как е
Ако имате и други предложения, моля ви пишете, аз не разбирам, ама ми поставиха за задачка да намеря tv-то
какво трябва да гледам на един телевизор когато избирам на живо?
На живо естествено. И за двата съм писал по-назад в темите.
Мачовете от Диема на английското първенство не съм виждал LCD да ги предава добре.
Явно има някакво конвертиране на сигнала, макар че и там е PAL.
Ако ще гледате мачове и основно SD - Phillips 37PFL9632. За HD не става.
При избора: първо си настройваш ТВ-то.
Най-добре ако си носиш лаптоп с DVI и на таблица, ако не настройваш на око.
Целта е цветовете да са естествени. Бялото трябва да е бяло.
Гледаш дали не жълтее. Гледаш черното доколко е черно, или синее, или пък сивее.
Колкото е по-черно толкова по-добре.
Цвета на лицата на хората дали е естествен, на много тв-та червенее.
На по-тъмни сцени дали има детайли в тъмните зони и детайли в светлите зони.
При движение на камерата нагоре-надолу, дали почват да се назъбват хоризонталните черти.
При панорама дали движението се накъсва.
При мач гледаш топката дали е кръгла или става на елипса. Различаваш ли зрителите, особено при панорама. Играчите назъбени ли са.
Дали има зони с еднакакъв цвят, т.е. лоша градация на цветоветеили т.нар. мазане. Примерно загледай се в тревата на терена.
Превключваш на вход на който няма сигнал и гледаш равномерността на подсветката
и дали не лъчи от някой ъгъл. Най-добре с лаптоп и на различни по цвят екрани.
Така ще провериш и за изгорели пиксели.
И това е в общи линии.
Цитат:
Първоначално публикувано от bgm
На живо естествено. И за двата съм писал по-назад в темите.
Мачовете от Диема на английското първенство не съм виждал LCD да ги предава добре.
Явно има някакво конвертиране на сигнала, макар че и там е PAL.
Ако ще гледате мачове и основно SD - Phillips 37PFL9632. За HD не става.
какво е SD- прости невежеството ми :)
значи ще се гледат ма4ове и филми от булсата, филм4ета от компа, абе навиват ме и аз плейстейшън- ама още не поддавам-хахаха
та, общо взето стандартните неща
SD - аналогова или цифрова телевизия в стандартна резолюция, примерно PAL,
за разлика от HD - висока резолюция, на която виждаш истинската красота на новия ТВ.
Прегледай предишният ми пост, добавих основните неща при избор.
Преди съм написал ТВ-та, които стават според мен. Можеш да погледнеш и Samsung 40F86.
Цитат:
Първоначално публикувано от cyfka
какво е SD- ... общо взето стандартните неща
SD - "Standard Definition" - стандартна картинка - 720х576-PAL; стандартна резолюция...
"...общо взето стандартни неща" :)
...еее закъснях :081:
Цитат:
Първоначално публикувано от bgm
SD - аналогова или цифрова телевизия в стандартна резолюция, примерно PAL,
за разлика от HD - висока резолюция, на която виждаш истинската красота на новия ТВ.
Прегледай предишният ми пост, добавих основните неща при избор.
Преди съм написал ТВ-та, които стават според мен. Можеш да погледнеш и Samsung 40F86.
мерси много, златен си :)
Не дочаках компетентни мнения и си взех LG 32LC52. Идеален е за компютърен дисплей. Няма никакви проблеми с d-sub кабела. Картината се разпъва на максималната резолюция 1366 Х 768. Може ръчно да се нагласят цветове, контраст и осветеност. Не е нищо особено, но ми върши работа. Забелязах че при по-голяма осветеност от 80 нагоре по ъглите свети повече на черен фон, не знам дали това е дефект или е нормално?
Инак като го настроя на по-ниска осветеност не се вижда изобщо.
разликата между 32, 37X20E и 42, 46 и 52X20E е само в един режим Action които се подържа от 42 инча нагоре при които бързината на матрицата е 4 мс (по документи, реално все още не е тествана).
Грабете плазми докато не са сменили цената. :yikes
http://www.technopolis.bg/cat_list.php?cid=2
Значи, аз да си похваля мойто прасе:). Горд собственик съм на PANASONIC TX-37LZ70P. Когато го избирах, в няки магазини ми казваха, че панасоник са се специализирали в плазмите и не е препоръчително да се взима лцд панасоник, казано принципно от хора, които нямат реален поглед върху нещата. ТВ-то сега е на много добра цена (в БГ-преди няколко месеца беше 3000 лв., сега 1800), но това не беше определящото при избора ми. Когато го взех, бях за момента потресен от качеството на предаване на Диема, очакванията ми бяха много по-високи, а и като е нов, постоянно се взирах за дефекти, чак ме боляха очите от това, виках и техници от кабелната и се оказа, че сигнала си е на максимиум, просто толкова си могат. Принципно, ако се гледа предимно телевизия, ТВ-то не трябва да е много голям, примерно за 2-2,5м 32" е пре-предостатъчно, на по-големите апарати вече се забелязват и повече дефекти.Това е за БГ програмите, разбира се, а и те предават във формат 4:3, което изкривява образа и трябва да правим разни интерполации, което намалява качеството. За макс. удобство гледам Ф1 и ще гледам ЕП по немските програми (надявам се, че те няма да врътнат номера и да излъчват ЕП по платен канал). Наскоро гледах Ф1 на sony 42s3225, надявам се да не бърка цифрите, и въобще не ме впечатли, даже напротив. Моето мнение, че тези ТВ-та изпреварват времето в БГ, що се отнася до телевизия, иначе за филми преживяването е неповторимо и ното за миг не съжалявам за покупката си. Успех на всички.
madmax те направо на загуба ги дават тейа плазми и какав е тоиа Контраст:1800:1 дето го дават в саита?самнителна работа