Страница 89 от 99 ПърваПърва ... 39798788899091 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,321 до 1,335 от общо 1476

Препоръчвани модели LCD и плазма HDTV! - 10.12.2009

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Препоръчвани модели LCD и плазма HDTV! - 10.12.2009

Цитат Първоначално публикувано от nevena666
    От тези двата кой е по-добър и защо?
    PANASONIC TX-P42U10E или PANASONIC TX-P42S10E

И въпросът ми е плазмата или това LCD PANASONIC TX-L42U10E ще е по-добрата покупка?

п.п.Четох ,че 42 спокойно се гледа от 3-3,5 метра може и повече от колко максимум далеко е добре да се гледа?
    Доста пъти вече е казвано, че разликата между 2-та модела е малка - липса на VGA вход и 1 HDMI по-малко при U10. Има малка разлика и в покритието на панела. Разликата им като цена вече е нищожна и според мен е по-добре да вземеш 42S10.
    LCD варианта не е толкова добър. Той вече не е с така хвалената матрица на Панасоник и не е нищо особено като модел.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Честита Коледа на всички!!!
    Вчера взехме едно телевизорче на приятел, което ми скри шапката.
    Горещо препоръчвам на тези които си търсят най-добрия 37' LCD телевизор за момента на нашия пазар.
    Бях чел някой неща за него, които излезнаха в действителност врели-некипели и пълна противоположност.
    Уникално супер качество на картината! Жалко, че тази матрица я няма в по-големи размери!!!
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052684

И отделно от темата искам да споделя нещо, което се забелязва в почти всички филми където има сцени с телевизори:
    на всякъде формата е 4:3 а не 16:9. Защо така, не знам?

4. Тук е от
    Dec 2009

Здравейте, какво мислите за този: http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09054297 - PHILIPS 42PFL3604 ? Заслужава ли си? Ако не препоръчайте варианти на същата цена Благодаря !

5. Member Аватара на adtomov
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от soon
    Честита Коледа на всички!!!
    Вчера взехме едно телевизорче на приятел, което ми скри шапката.
    ..Бях чел някой неща за него, които излезнаха в действителност врели-некипели и пълна противоположност.
    .. Жалко, че тази матрица я няма в по-големи размери!!!
    Привет
    Напълно съм съгласен с теб. Не знам, къде си ги чел тия "врели-некипели", но в нашия форум има доста положителни мнения за тоя модел, сред които са и моите.
    А за матрицата... ИСКАМ Я във вариант 65 инча! Откога плача за нея...

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Не знам защо му се превъзнасяте толкова на матрицата. Да, отличен ъгъл и равномерност и толкова. С това черно и контраст е даже под тези на LG Displays.

7. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

lazarus18 Честита Коледа и на теб лично!
    Не съм съгласен с мнението ти. Тия матрици които ги правят LG са може би едни от най-слабите изобщо и много се радвам, че един от телевизорите ми при който модел 90% се слагат от тези панели при мен е на AOU. За IPS-Alpha мога да кажа, че е на светлинни години от LG, Sharp даже и пред така хвалената (има за какво, но не отлична) S-PVA, а за другите изобщо невлизат в класацията. Това което показа 37G10 с тази IPS-Alpha не съм го виждал при никоя друга. Изумително качество с отличен контраст, дълбочина на черно, неземни живи цветове и триизмерна детайлност на елементите в картината. Може би това е само и единственно мое наблюдение въпреки, че в трудния избор много хора който им стигат тия 37' купиха точна заради тази матрица. Много ми е било интересно как професионално уж замерен висок реален контраст и дълбоко черно, на живо тестван такъв модел нещо не се виждат тези важни подробности и в магазин и при домашни условия след калибрация. На книга и замерване ги има, а пък в очите липсват. Щях да се радвам ако грешката е само при мен за това мнение, но уви с всички различни хора с които сме правили тези тестове показват различна гледна точка от приетите догми на технологията. Ако матрицата е яка и има всички плщсове, то процесора и цялото управление на картината за боклука. За жалост не съм сигурен дали някога ще се появят истински телевизори на които само да ръкопляскаме. Пълен хаос е цялата продукция.

8.  

9. Тук е от
    Aug 2009

LG 42LH4000 какво мислите за този модел?

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Съгласен съм, че матрица е добра. Истината е, че перфектна матрица няма. Затова и съм привърженик на плазмите. Просто отбелязвам слабите стойности на черно, които постига тази матрица и ги сравних с тези на LG, но само по този показател. Всичко останало е много по-добро при IPS-Alpha /равномерност, ъгъл и цветове/.
    Аз не виждам как може да има субективност при толкова големи разлики в черното - 0,04 при S-PVA и 0,2 при IPS-Alpha. Това при еднаква стойност на бялото означава 5 пъти по-нисък контраст. Както и да го гледаш няма как да не се отрази на образа.

11. Member
    Тук е от
    Feb 2006

Плазмата е отмираща технология.В момента,в който Панасоник и Хитачи завършат 8 поколение завода си,и последният мохикан Панасоник,ще напусне сцената.Между другото,Хитачи официално спряха производството на плазми.
    Панасоник истискват до-последно технологията с ниски цени и стикат зъби,да им се изплатят скоро направените инвестиции в заводи за производство на плазмени панели.

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Пак казвам - какво значение има какво ще стане след време? Избор се прави сега на сегашното ниво на развитие. Дори и след 1 година да изчезнат всички плазми ти купуваш сега. В сегашния момент плазмата е напълно конкурентна технология и е по-добрия избор при много хора.
    Пък разни митични заводи и матрици постоянно излизат и освен да предложат 1-2% подобрение в показателите нищо друго не дават.
    LCD е бъдещото само защото е по-евтина технология. Pioneer показаха какво може плазмата още преди 2 години и се видя, че хората търсят нещо посредствено и евтино и не са склонни да плащат за качество.
    В момента, в който видя LCD, което да ми даде повече /за моите изисквания и начин на ползване/ ще си купя. Такова в момента се предлага на минумум двойна цена и то пак с куп забележки.

Ако някой ден изкарат матрица с равномеростта и ъгъла на Панасоник и черното на Самсунг, с LED Подсветка с над 1000 отделни сектора local dimming, пълни възможности за калибрация и регулиране силата на подсветката и това цялото струва до 3000 лева за 42 инча ще сложа в подписа си - плазмата е мъртва, да живее LCD!

13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

а аз да добавя и още едно нещо, което хората някакси не осмислят (защото телевизор се купува по-рядко от компютър)

КАКВОТО и да вземете, след 3 години няма да е нищо особено. ако ще гнусно lcd neo, ако ще плазма панасоник, ако ще led - все тая. след 3 години всичките ще струват едни и същи жълти стотинки втора ръка. съобразете се СЕГА с възможностите си и се радвайте на СЕГАШНАТА покупка

ако чакаш "най-добрата" технология, оставаш без никаква технология

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Точно за това говорим де.
    Днес в сектора 37' модела G10 е една 100%-ва покупка с покриване на очакваната отлична картина.
    Ей, хора не е за вярване тоталното изумрудно качество на това моделче. Гледам и не вярвам!
    Жалко, че този размер изобщо не ме интерисува.

16. Member
    Тук е от
    Feb 2006

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Пак казвам - какво значение има какво ще стане след време? Избор се прави сега на сегашното ниво на развитие. Дори и след 1 година да изчезнат всички плазми ти купуваш сега. В сегашния момент плазмата е напълно конкурентна технология и е по-добрия избор при много хора.
    Пък разни митични заводи и матрици постоянно излизат и освен да предложат 1-2% подобрение в показателите нищо друго не дават.
    LCD е бъдещото само защото е по-евтина технология. Pioneer показаха какво може плазмата още преди 2 години и се видя, че хората търсят нещо посредствено и евтино и не са склонни да плащат за качество.
    В момента, в който видя LCD, което да ми даде повече /за моите изисквания и начин на ползване/ ще си купя. Такова в момента се предлага на минумум двойна цена и то пак с куп забележки.

Ако някой ден изкарат матрица с равномеростта и ъгъла на Панасоник и черното на Самсунг, с LED Подсветка с над 1000 отделни сектора local dimming, пълни възможности за калибрация и регулиране силата на подсветката и това цялото струва до 3000 лева за 42 инча ще сложа в подписа си - плазмата е мъртва, да живее LCD!
    Дори и без тези изисквания,повечето LCD са си посредствени.На хората не им прави впечатление-голям ,лъскав,шарени картинки: истинска красота.Купуват и му се радват.Това е нормално,все пак сме в рецесия.Търси се хубавко и евтино.
    Снощи ходихме в наши приятели ,които са си взели 37 инчово Лджи,което по принцип се хвали във форума.Много екстри,а картината без никаква живинка.Плоска и неестествена.Това е положението.

17. Тук е от
    Aug 2009

http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09053365"]PANASONIC TX-P42S10E[/url] купих този модел и е супеееер Картината е перфектна

18. Тук е от
    Feb 2009

Здравейте,
    трябва да купувам телевизор днес :-)
    Дайте съвет, спрял съм се на 40 или 42", ще се използва за телевизия - Булсатком и може би за нищо друго. Моделите които съм си харесал са:
    - Самсунг 40В650
    - Филипс 42PFL3604
    - Филипс 42PFL5603D
    Ако имате някое друго предложение, което да е по добро и на цена до 1300-1400 лева, кажете

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 89 от 99 ПърваПърва ... 39798788899091 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. SAMSUNG 2009 LCD TV (Новите модели) - Мнения, коментари
    От ПешоТанка във форум Samsung телевизори
    Отговори: 207
    Последно: 15-09-09, 13:56
  2. PHILIPS 2009 LCD TV (Новите модели) - Мнения, коментари
    От ПешоТанка във форум Philips телевизори
    Отговори: 141
    Последно: 28-08-09, 14:56
  3. Отговори: 3
    Последно: 16-08-09, 21:10
  4. SONY 2009 LCD TV (Новите модели) - Мнения, коментари
    От ПешоТанка във форум Sony телевизори
    Отговори: 44
    Последно: 01-05-09, 19:17
  5. LG - модели 2009
    От pantsiani във форум LG телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 24-01-09, 14:11

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе