Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
Цитат:
Първоначално публикувано от Byuo
Интересно ми е да кажеш, твойто Сони има ли проблема с неравномерен backlight и clouding ? Това е нещото, което най ме притеснява и до колкото разбирам май е въпрос на късмет. Ако знаех, че няма такив проблем въобще нямаше да си губя времето из форуми и тн :)
Някой беше писал за какво може Сони през USB... ами не много неща... за mkv забравете... все пак .. Сони <-> Blueray ... мисля е ясно при положение, че mkv e rip на BD най-често.
Аз още не съм имал честа да видя модела, но мой познат също го има от няколко дена и ми каза, че единствено забелязва леко светене в ъглите на тъмен фон. Аз още не съм видял ЛСД телевизор, който да го няма това изобщо. Според него не е проблем. Опитах се да му обясня какво е clouding, но той не ме разбра и каза, че нищо такова не виждал.
Щом това те притеснява защо наистина си губиш времето по форуми и не отидеш в магазина, сложи телевизора на режим Cinema, пусни едно ДВД и виж дали виждаш тези недостатъци.
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Щом това те притеснява защо наистина си губиш времето по форуми и не отидеш в магазина, сложи телевизора на режим Cinema, пусни едно ДВД и виж дали виждаш тези недостатъци.
Ще отида при първа възможност (20 април) :) Просто сега не съм в БГ. А иначе прехвърлих сумати идеи за ТВ като 46W4000(заради цената) 40W4500, 40W5500, LE40B650, UE40B6000 i UE40B7000... i отсях само W5500 и B650 и така. Реално ще реша като ги видя на живо и двата, но е по-лесно като знаеш какво да очакваш :)
Хубаво да имаш предвид, че блийдинга зависи и от бройката. Това, че при някой не се вижда не значи, че при твоя няма да е по-видимо.
Byuo присъствах на избор от тези два модела с хора които разбират от тестове и настройки и определено Самсунга печели.
Но, това е лично мнение. Видимо за мен B650 е правилния избор. И аз като теб съм в издирване на точното моделче,
но 100% ще изчакам появата на новите модели на Филипс.
Успех
Това с чакането е многократно обсъждано по форумите за ИТ техника. Няма такъв филм. Винаги ще излиза нещо ново и различно. Цени ще падат, нови модели и технологии ще излизат. Всеки с излизането си от магазина е вече в някаква степен "прецакан". На този принцип може да си чакаш колкото си искаш. За това се купува на момента, каквото може да си позволи финансово човек и субективно му харесва. Другото са празни приказки или "гроздето е кисело". А и за стотен път ще изразя личното си мнение, че не разбирам тези едва ли не лични драми при избор на някакъв битов уред като ТВ. Вярно, че за повечето от нас това е сериозна във финансово отношение покупка, но все пак е един уред за отмора. Не виждам ако му е по-малко "черното" с какво това ще повлияе на качествата на филма или радостта от победата на любимия отбор. А, тука едва ли не се изпада в умопомрачителни дилеми при избор. С месеци се обикалят магазини, губи се огромно количество време и нерви и накрая нищо не се взима. И другото е, че новата техника не е като старата да карате с един уред по 20г., дори и повече години. Сега почти всичко е направено с мисълта да изкара едва ли не гаранционния си срок и после най-често сдава багажа.
Танк, без да се обиждаш прав е колегата отгоре. Вчера питаш, а днес вече даваш акъл за покупки, без да дори да имаш каквото и да е подобно от тази техника, а само от 1-2 пъти кибичене покрай други хора в магазина. А да се купува Пуканка, а да се чака за маса време за ТВ е ,меко казано, будещо недоумение.
:offtopic: ама нейсе (за което се извинявам).
Абе, човече VanDan това е свободен форум където всеки изказва какво знае и какво не.
Що се впрягаш толкова? Бърка ли те толкова що някой си е купил пуканка за да я гледа на ОПЕРА.
Решил купил. Аз ако съм ги разбирал и ми е било през .... тука нямаше да търся помощ. Вместо да си помагаме ти ни хокаш.
Не си ме разбрал правилно. По-скоро исках да кажа, че не трябва толкова да се впряга човек при избора на някакъв си ТВ и да отлага едва ли не с месеци и години и все да чака. Ако имаш парите в момента отивай и взимай каквото ти е на теб на сърцето и по джоба и вкуса. Харесва ти, можеш да си го позволиш - взимаш го. Това е. Ние да сме живи и здрави, а техниката каквото излезе....
А, Пуканка без съответно ТВ наистина не си заслужава....
O.K. Всичко си заслужава стига да го искаш и можеш, две мнения няма по този въпрос. Тази година и конкретно този момент ни предлага появата в малко разсояние на доста интересни моделчета и това определя изчакването ако не си разбрал "чакането" (а не чакане цял живот). Поздрави от батити Пешо!
Те сега ще излезнат, но на много високи цени. После ще ги чакаме да паднат и след това ще започнат да пускат следващите модели.
Те производителите са си направили сметката. Сега пускат новите модели за по 3000 лева, което е безбожие. На практика вместо да падат цените те вкарват повече екстри и пак един хубав телевизор струва 2500-3500 лева колкото струваше и преди 2-3 години.
lazarus18 страшно си прав! Здраво ни цакат ... вечна съдба.
Силно разчитам на теб и Миро за скорошна тест-оценка на няколкото нови коментирани модели (SAMSUNG B650/B750/SONY V5500/W5500/LG LH4000).
На мен може и да ми харесва един или друг, може и да ми се струва само и да не довиждам скритите бъгове, но ще послушам и вашето компетентно мнение и ще се взима нещо.
Цитат:
Първоначално публикувано от OHO-BOHO
Здравейте на всички. От 2008 следя форума, но не съм взимал участие, т.к. не се смятам за капацитет в тази област.Дойде и моят ред да сменя старото ТВ и се колебая между SONY KDL-52V5500 и Panasonic TX-P50G10E ! Ще се ползва главно за ТВ и филми на ДВД. Лично мен повече ме блазни плазмата (поне от това което съм чел до тук) Ще съм благодарен на всички, които ми помогнат да направя правилния избор. :Drinks:
KDL-52V5500 -
1920 x 1080,60 000:1,8-bit,CCFL,BRAVIA ENGINE 3,PIP,PAP,DLNA Ethernet,Dolby® Digital,4 HDMI,Dolby® Digital,Audio out/optic/,(15-пинов D-Sub),component,compozit,USB 2.0,Scart 1,AppliCast™,DVB-T/C(HD),Черен пиано гланц
TX-PF50G10 - 3299лв
G12,1920 x 1080,600 Hz,2000000:1,6,144 gradations,Vreal Pro 4,DVB-T (H.264),HDMI 3 x.v.Colour,,Mini D-sub 15,
http://www.panasonic.fr/html/fr_FR/P...trackInfo=true
има motion rezolution-1080 line /резолюция при динамични сцени/
определено плазмата на Panasonic е твоят телевизор :)
Моля за помощ...кой от двата
http://www.electron.bg/product_info....oducts_id=4614
или
http://www.electron.bg/product_info....oducts_id=2892
като гледам на мен ми изглеждат почти еднакви...по параметри ,но как се справят в реални условия...Благодаря на отзовалите се предварително
Цитат:
Първоначално публикувано от дезиро
определено първият SONY BRAVIA KDL-32W5500 - 1899.90лв
безмислено е да даваш още 500лв за Амбилайт
PHILIPS 32PFL9613H CINEOS - 2389.90лв
ако ти се дават тези 2400лв-по добре си вземи някой 42" модел
SONY KDL-40W4500 или SAMSUNG LE-40A756
Благодаря ,а също горе за корекцията...и аз си мислех за сони
hristoslav2 мерси за подкрепата. Сега везните се наклониха 100% към плазмата на панасоник! Живот и здраве от понеделник ще мога да кажа преки наблюдения :ole