Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
Цитат:
Първоначално публикувано от gadinoid
Какво има DVB-C тунера на Филипса в повече, което го няма Панасоника (сякаш тунера на Панасоника е "ОРЯЗАН")?
Този проблем може ли да се реши с някакъв ъпдейт на фърмуера на P42U10E и има ли такъв ъпдейт изобщо както при Филипса например?
Като избереш Финландия трябва да имаш и избор на област... при мен излязоха всички канали на втората от горе на долу. На Тампере примерно излизаха само една част... Сподели при теб има ли избор между областите?
Едит:
С цифрова на Eвроком и P42X10Y съм отскоро и определено съм доволен.
По добра комбинация е от 42PV80P и ITV както бях доскоро нямам идея на ТВто или на сигнала се дължи.
Едит2:
Областта за която споменах по горе е "Turku" избираш я след като избереш Финландия и ме споменаваш с добро :))
Да излизат много области. Бях сложил до сега Хелзинки (нали все пак им е столица) :))
За 'Turku' не се бях сетил.
Ако стане ще те споменавам с добро!
По скоро ме притеснява, че и при ръчно избиране на честота пак не ги хваща всички канали.
Цитат:
'Turku' не се бях сетил.
Ако стане ще те споменавам с добро!
И аз съм любопитен какво ще стане. Имам същата плазма, но засега не мога да пробвам с кабела в антената, директно.
Ами общо взето само на тази настройка (Финландия/Turku) лови всичко вЕрвайте ми бая си поиграх докато го установя :)
Да споделя преки впечатления от PANASONIC P42U10E и PHILIPS PFL5604 (Plasma vs LCD) :Drinks:
Поставени са един до друг на разтояние за гледане 2.5-2.8 м.
Сигнала е от цифрова кабелна (BBC Cable)
Тунерите ги коментирахме по-горе.
Картината на Филипса на цифровия сигнал е супер! На HD каналите направо е мозък! Има много добър контраст, но малък ъгъл на гледане (от използваната матрица)
Панасоника сякаш няма толкова добре изразен контраст. Все едно не е на фокус (не знам на какво се дължи). Вярно сега е със занижени настройки на картината. За дълбокото черно на плазмата - много относително, не мога да го усетя осезаемо, въпреки, че Филипса е посредствен модел.
На LCD картината е по-бистра и по-ярка, а на плазмата по-пастелна. Лично на мен сякаш по ми допада LCD (субективно мнение)
При Филипса всички канали от всички тунери излизат на единен списък и подредба, докато при Панасоника първо трябва да избереш типа тунер и после си избираш канал - нещо което е доста неудобно (според мен). Е поне сега разбрах колко по-практично е "тромавото меню" на Филипса
Цитат:
Първоначално публикувано от Ели
Непременно.Следобед отивам.
Добри ли са Самсунгите?Никога не съм имала тази марка.
Добри са като съотношение цена/качество
Eли ако не те притеснява по-големият размер виж и този
PANASONIC TX-L32X10Y 999.00 лв http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09054301
според мен 26" ще са ти малки-ще го усетиш само след седмица гледане
Цитат:
Първоначално публикувано от zlobarov
Ами общо взето само на тази настройка (Финландия/Turku) лови всичко вЕрвайте ми бая си поиграх докато го установя :)
Верваме ти...а кой ти е доставчика на телевизия?
Аз също бях на път да закупя 42U10 за да спестя някой лев който е с около 150 лева по евтин от 42S10.
Оказа се че след внимателно сравнение на моделите закупих S10 поради факта че серията U според Panasonic няма
Screen Coating (Filter) New AR (Anti-Reflective) Filter
Доколко е така не знам, но след като са го написали би трябвало да е вярно и в крайна сметка реших да не рискувам и закупих S10.
Споменавам този факт за да го имате в предвид при решаване на кой модел ще се спрете.
Техническите спецификации на серията U ( това е Американската версия )
http://www.panasonic.com/apps/match-..._SpecSheet.pdf
и на серията S
http://www.panasonic.com/apps/match-..._SpecSheet.pdf
Цитат:
Първоначално публикувано от exciter101
Аз имам P42U10, който се различава от твоя само по неща несвързани с калибрирането.
В момента и аз минавам през "наработката" със слайдовете,само че аз го правя с HDMI кабел от лаптопа и Slideshow :)
Това за "наработката" на 120 часа и после калибриране нещо като "разработка" на TV то ли е и задължително ли е да се прави?
В 5604 се заглеждах и аз ама все още са ми "плоски" хората и картината като цяло въпреки че вече не е толкова дразнещо... абе свикнеш ли един път на плазма след това ЛСДтата изглеждат ... странно... сигурно и обратното важи...
Цитат:
Това за "наработката" на 120 часа и после калибриране нещо като "разработка" на TV то ли е и задължително ли е да се прави?
Аз никога не съм го спазвал въпреки че всички го препоръчват (преди беше 200ч)
Цитат:
Първоначално публикувано от exciter101
Верваме ти...а кой ти е доставчика на телевизия?
Не четеш колега... Евроком
Цитат:
Не е задължително, но е полезно за самата плазма. Отделно "калибровката" води до по-добра картина, така че ти си решаваш.
Цитат:
Първоначално публикувано от harvi5
Scorp,според мен фаворита ти PANASONIC TX-P42U10E е най-удачния избор,още повече щом ще се включиш към Булсатком/в смисъла на цифровия сигнал/,но е проблем ако помещението е много светло или срещу тв-то има прозорец- няма да усетиш добре качествата на плазмата,а за ъгъла на виждане след плазмите като цяло най-добър е на LCD Panasonic.Лесно можеш да провериш това в магазина като застанеш встрани/ъгъл 120-140 градуса/ от поставени на един ред телевизори-при почти всички картината почва да сивее докато при Panasonic-а няма разлика в цветовете в сравнение с фронталното гледане.
В Panasonic L42U/S10E слагат, почти сигурно, S-IPS на LG матрица както при 42" Филипс и 42" Тошиба . В 32" 37" слагат тяхната действително убийствената по този показател IPS- Alpha.
Цитат:
Първоначално публикувано от zlobarov
И с 'Torku' положението е същото!
Няма разлика с 'Хелзинки' - пак хвана същите програми (75 от 128)
Така, че вече не знам на кого да вервам!!!
А даваш ли "всички канали"?
Да не би да даваш само "свободни канали"?
Другия вариант е да са кодирани все пак някои и затова да не ги виждаш
Надявам се, някой да ми ги подреди комепетентно.
LG 37LH3000 vs LG 37LF2510 vs LG 37LG6000 (нямам си идея дали го имат още в наличност в технотата) vs Samsung LE-37B530 vs Panasonic TX-L37S10E vs нещо друго в ценовия диапазон...
Мерси!