Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
  Здравейте,

Пак аз. Този път с подбрани три модела: 

PANASONIC TX-P42U10E
 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09055053
PANASONIC TX-P42S10E
 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09053365
PANASONIC TX-P42G10E
 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052292

Сортирани по цена, предполагам и по качество. За G10 изчетох доста неща и се смята че е страхотен, но някък си не ми се дават 2,000 лв. В същото време не ми се дават и 1,600. Въпроса е U10 върши ли работа...като за едно добро начало. 

Благодаря предварително на всички за коментарите. 

Поздрави,
Добромир

Цитат:

Първоначално публикувано от zlobarov  
 А даваш ли "всички канали"?
Да не би да даваш само "свободни канали"?
Другия вариант е да са кодирани все пак някои и затова да не ги виждаш

Разбира се че давам всички канали.
Ако са кодирани ще дава черен екран без картина, но ще го отчете, а то просто си хваща само 75 от 128 канала.
Сигурен съм, че не са кодирани, защото питах и защото Филипса си ги хваща всички, само че на страна Швеция.
А и за да е пълна гадостта, точно тези липсващите са и най-гледани.

Цитат:

Първоначално публикувано от nkd  
 В Panasonic L42U/S10E слагат, почти сигурно, S-IPS на LG матрица както при 42" Филипс и 42" Тошиба . В 32" 37" слагат тяхната действително убийствената по този показател IPS- Alpha.

Не е "почти сигурно", nkd :) Точно така е, както казваш, за всичките цитирани от теб модели. :) :Drinks:
С тая разлика, че IPS-Alpha е името на фирмата произвеждаща IPS-Pro(vectus) матрици :) Няма други такива LCD матрици масово производство, които да осигуряват такъв ъгъл на виждане, както IPS-Pro, за съжаление засега само с диагонал 32 и 37 инча.
Прилагат се при Панасоник "X", "G", "U", "V" и "S" LCD модели 32 и 37 инча.
 :)
   Цитат:

Първоначално публикувано от gadinoid  
 Разбира се че давам всички канали.
Ако са кодирани ще дава черен екран без картина, но ще го отчете, а то просто си хваща само 75 от 128 канала.
Сигурен съм, че не са кодирани, защото питах и защото Филипса си ги хваща всички, само че на страна Швеция.
А и за да е пълна гадостта, точно тези липсващите са и най-гледани.

Идеите ми свършиха и тъй като се съмнявам да са различни тунерите на ТВтата ни по скоро е нещо от твоята кабеларка... все пак пробвай всички области като започнеш от Тампере (това ми казаха на мен да сложа още като го взимах в магазина)

Цитат:

Първоначално публикувано от Dobromir  

И Аз бях пред твоята дилема и най накрая си взех http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09053182 и съм много доволен как се представя при гледане на телевизия ( за друго още не съм го тествал но се съмнявам да ме разочарова)
Все пак трябва да имаш в предвид че не е Full HD а е само HD Ready което за мен е ОК но как е за теб трябва ти да си прецениш.
   Цитат:

Първоначално публикувано от zlobarov  
 Идеите ми свършиха и тъй като се съмнявам да са различни тунерите на ТВтата ни по скоро е нещо от твоята кабеларка... все пак пробвай всички области като започнеш от Тампере (това ми казаха на мен да сложа още като го взимах в магазина)

zlobarov, как хващате програмите: със собствения DVB-C; с КАМ модул или с външен ресийвър?
  Пак вдигната цена на ТВ в Техномаркет http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09054119 от маесец го следя с намерение да го купувам и сега нагоре.Явно пък е търсен модел и се харчи.Ще изчакам още малко и ще видим

Сега видях,че в Зора не са сменили цената та да видим накрая кой ще е губещия
  С CONAX CAM SMiT и вградения в ТВто DVB-C тунер и карта от Евроком... имат промоция 2 лева на месец ти вдига сметката но определено си заслужава
  Единственото смислено обяснение което се сещам е, че честотните диапазони на Филипса и Панасоника са различни!
   Цитат:

Първоначално публикувано от nkd  
 В Panasonic L42U/S10E слагат, почти сигурно, S-IPS на LG матрица както при 42" Филипс и 42" Тошиба . В 32" 37" слагат тяхната действително убийствената по този показател IPS- Alpha.

nkd,напълно съм съгласен с теб и adtomov,още повече че тази година Panasonic за пръв излизат на пазара на LCD телевизори с диагонал 42 и при настоящата криза и голямата конкуренция на производители на матрици е нормално и по- евтино да ползват чужда матрица за този модел,интересното е че досега не искаха да си конкурират плазмите в този размер.Според мен опипват почвата и се оглеждат за реакциите на пазара с оглед на бъдещата си производствена стратегия.В този смисъл скоро четох в някакъв руски форум/не мога да се сетя,за да дам линк/че Pioneer имали намерение да се върнат на пазара на телевизори,само че за LCD! :081:,та ако не е слух и излезе вярно ще има голямо шоу!
  Здравейте!
Имам въпрос за SAMSUNG LE-40B620, от носно ms и контраст/динамичен контраст направих си труда да потърся но не намерих достоверно ревю.( варираха контраст 4000:1 до 5000:1 динам. конт. 50 000 до 90 000 на различни стрници за мс не открих). 
Благодаря предварително! 
   Цитат:

Първоначално публикувано от hristoslav2  

Взех го,настроих го,свикнах му и вече му се кефя :)Сега трябва да попрочета отзиви за цифровата на СКАТ,дали да мина на нея(на аналогова съм).Както обикновено,са доста противоречиви,но май клонят към цифрова.
Благодаря много за полезния съвет!
   Цитат:

Първоначално публикувано от Ели  
 Взех го,настроих го,свикнах му и вече му се кефя :)Сега трябва да попрочета отзиви за цифровата на СКАТ,дали да мина на нея(на аналогова съм).Както обикновено,са доста противоречиви,но май клонят към цифрова.
Благодаря много за полезния съвет!

Ели минаването на цифрова тв за гледане на LCD TV е просто задължително!И честито за придобивката :Drinks:
  Здравейте,случайно влязох в Зора/разглеждам 37"- 42" LCD и Плазми до 1200лв/ та ми предложиха Hisense LCD /Full HD/ 42W47P за 999лв+ отстъпка= 950лв. Имам един климатик от тази марка и не е съвсем лош,но така ли е и при телевизорите? 
   Цитат:

Първоначално публикувано от harvi5  
 Ели минаването на цифрова тв за гледане на LCD TV е просто задължително!И честито за придобивката :Drinks:

Цитат:

Първоначално публикувано от harvi5  

Мерси,сега ще го поливаме :)
Еми щом казвате за цифрова...в понеделник им се обаждам да ми пратят техници.
  Добър вечер. Бих искал някой да ми рязясни мистериите около цифровата телевизия. О.К. , решавам да си купя хубав FULL HD LCD телевизор. Има и двата тунера, DVB-C/T. Какво ще мога да хвана с тези тунери(кои програми?) 
След това. Искам да имам цифрова телевизия, например от BULSATCOM. Какъв приемник трябва да си сложа SD, HD и какво печеля при тях. Хич не са ми ясни тия работи. Благодаря!