Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
Lazarus18 - 42" дори и да е много хубав, е абсурд да влезе там където искам да го сложа...Абсолютния максимум ми е 40", като клоня към 37. От плазмите има ли нещо добро за подобни пари на тези размери според теб? Ако не - ще си избирам някое от LCD-тата които препоръча...LG, Panasonic, явно самсунг няма какво да предложат :(
Цитат:
Първоначално публикувано от thunderl
Lazarus18 - 42" дори и да е много хубав, е абсурд да влезе там където искам да го сложа...Абсолютния максимум ми е 40", като клоня към 37. От плазмите има ли нещо добро за подобни пари на тези размери според теб? Ако не - ще си избирам някое от LCD-тата които препоръча...LG, Panasonic, явно самсунг няма какво да предложат :(
Плазмите 37 инча са само HD Ready. Не че е проблем, но са на цените на LCD-тата Full HD.
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09061838
Самсунг нямат нищо под 1500 лв. в тоя размер.
Lazarus18, аз не съм чак толкова запознат с плазмите и LCD-тата, но принципно си мисля, че нещо с по-ниска резолюция ще се справя по-добре на сплескания сигнал на булсатком? Т.е. ще има по-малко апроксимация на пискели и прочие....или бъркам жестоко? :help
Мисълта ми е - аз като ще го ползвам основно за неща, които не са HD - TV, wii, divX-ове, има ли смисъл от по-голямата резолюция или напротив - даже ще е в ощърб? Или ти казваш от гледна точка на перспективите някой ден bulsatcom да почнат да предават наистина добре или аз да мина на PS3 и да гледам blu-ray филми...примерно?
И пак да питам за TX-L37U10E - каква е тая U серия за която няма капка инфо никъде? :Google:
Цитат:
Аз не съм чак толкова запознат с плазмите и LCD-тата, но принципно си мисля, че нещо с по-ниска резолюция ще се справя по-добре на сплескания сигнал на булсатком? Т.е. ще има по-малко апроксимация на пискели и прочие....или бъркам жестоко? :help
Мисълта ми е - аз като ще го ползвам основно за неща, които не са HD - TV, wii, divX-ове, има ли смисъл от по-голямата резолюция или напротив - даже ще е в ощърб? Или ти казваш от гледна точка на перспективите някой ден bulsatcom да почнат да предават наистина добре или да гледам bluray...примерно?
Няма такава логика. Качеството след разпъване зависи от това на колко голям екран е разпънато, от какво разстояние го гледаш и колко прецизни алгоритми има за разпъване. Броя на точките по екрана е маловажен.
Дори и на този модел можеш спокойно да гледаш Блу-рей или HD канали след време.
Ок, значи остава да ида в магазина и да ги видя тия трите (двете LCD и плазмата) и ще се решава на място явно :)
Като сме тръгнали на питане, да питам и аз.Гледам има достатъчно компетентни хора във този форум,които ще ми помогнат да направя правилния избор.След доста четене за минуси и плюсове на плазма и лсд едните прогаряне на панел при статичен образ другите размазване на екрана при бързи движения и т.н. ..........Стигнах до извода,че при по-новите модели тези недостатъци са поизчистени при едната и другата технология.Спрял съм се на следните модели http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09053365 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052451 ще се гледа предимно цифрова тв на булсат особенно мачове и разбира се филмчета.Плазмите малко ме стреснаха с тия отпечатаци незнам как е при тоя модел,който малко повечко ми хареса от Самсунга,който пък може да се вземе с отстъпката даваш стар за нов.И сега съм мнооооого раздвоен,може и други марки да ми предложите стига да са 40" 42"
Здравейте. Купих си Samsung UE32B7020. Можете ли да ми помогнете с настройването на картината? Когато пускам HDTV филми през хард диск или флашка ми изписва, че няма някакъв кодек за звука и няма звук - как мога да реша този проблем?
Цитат:
Първоначално публикувано от mechoka
Като сме тръгнали на питане, да питам и аз.Гледам има достатъчно компетентни хора във този форум,които ще ми помогнат да направя правилния избор.След доста четене за минуси и плюсове на плазма и лсд едните прогаряне на панел при статичен образ другите размазване на екрана при бързи движения и т.н. ..........Стигнах до извода,че при по-новите модели тези недостатъци са поизчистени при едната и другата технология.Спрял съм се на следните модели
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09053365 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052451 ще се гледа предимно цифрова тв на булсат особенно мачове и разбира се филмчета.Плазмите малко ме стреснаха с тия отпечатаци незнам как е при тоя модел,който малко повечко ми хареса от Самсунга,който пък може да се вземе с отстъпката даваш стар за нов.И сега съм мнооооого раздвоен,може и други марки да ми предложите стига да са 40" 42"
За бюджета ,който си определил това са много добри телевизори , ето още едно предложение: Toshiba 42XV635D-1499лв . Точно при тази плазма проблема с "прогарянето" е почти пренебрежим .По- важното е в каква обстановка ще се гледа ,имай пред вид ,че плазмите имат отражателен панел и пряката светлина от прозорци и лампи компрометира до известна степен картината.
Цитат:
Първоначално публикувано от Stian
Здравейте. Купих си Samsung UE32B7020. Можете ли да ми помогнете с настройването на картината? Когато пускам HDTV филми през хард диск или флашка ми изписва, че няма някакъв кодек за звука и няма звук - как мога да реша този проблем?
плейъра на телевизора не поддържа DTS формат на звука-конвертирай го в AC3 формат
тест и класиране на германците
http://img440.imageshack.us/img440/130/consgids.jpg
Гледайки тая таблица ми идва много лаишки въпрос на ум да питам... Между размерите има ли разлика в качеството? Примерно LG 37LH3000, може ли да се разчита, че е добър, щом 42LH3000 в тази табличка е непосредствено след челните места?
Цитат:
Първоначално публикувано от nkd
За бюджета ,който си определил това са много добри телевизори , ето още едно предложение: Toshiba 42XV635D-1499лв . Точно при тази плазма проблема с "прогарянето" е почти пренебрежим .По- важното е в каква обстановка ще се гледа ,имай пред вид ,че плазмите имат отражателен панел и пряката светлина от прозорци и лампи компрометира до известна степен картината.
това с отразяването на светлината не ме притеснява толкова свикнал съм със кинескопа само е това прогаряне може да ме откаже от плазмата те го дават при статичен образ повече от 4-5 часа но колко е верно незнам
Цитат:
Гледайки тая таблица ми идва много лаишки въпрос на ум да питам... Между размерите има ли разлика в качеството? Примерно LG 37LH3000, може ли да се разчита, че е добър, щом 42LH3000 в тази табличка е непосредствено след челните места?
и двата модела LG 37LH3000 и LG 42LH3000 имат едно и също шаси -Saturn 6 - разликата е в големината на панела
имай предвид че един от параметрите в класацията е цената
Цитат:
Първоначално публикувано от adtomov
Благодаря ти за отговора и мерси за предложенията! Видят в други теми, че и Шарп се препоръчват и дори щели скоро да пускат нови модели - пълна ЛЕД подсветка? Майче наистина до Коледа е добре да се изчака, та може и да паднат зените и да се вземе нещо от "горния" клас.
Цитат:
Първоначално публикувано от mechoka
това с отразяването на светлината не ме притеснява толкова свикнал съм със кинескопа само е това прогаряне може да ме откаже от плазмата те го дават при статичен образ повече от 4-5 часа но колко е верно незнам
За окончателното прогаряне трябва много часове над 8 , има обаче временен отпечатък ,най -вече от логото на програмата ,който след няколко минути изчезва като смениш канала ако въобще се е отпечатал . При този панел на Панасоник -G12 , ефекта е силно намален.
Hristoslav2 В това класиране първите три ТВ-та са си на място ,ама надолу направо ме убиха LG PQ3000 пред Panasonic G10E . То ако цената ще е критерий NEO ще ги разбие.
Цитат:
Първоначално публикувано от nkd
Hristoslav2 В това класиране първите три ТВ-та са си на място ,ама надолу направо ме убиха LG PQ3000 пред Panasonic G10E . То ако цената ще е критерий NEO ще ги разбие.
Чудничко а :) класирането е цена/екстри/качество а за PQ3000 попитай apopov дали е доволен
за мен невероятното е че LG 42LH3000 е веднага след Samsung 40B750