Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
@gadinoid,
Добре, имаме честотите, QAM-а и SR-а. Сега остава да разбереш на коя честота е таблицата с каналите на оператора.
Търси из менютата на телевизора си NIT Search (Network information table) или нещо подобно. За честота ще изпробваш всяка една от тези, които си изброил. Все на някоя честота се намира тази таблица и чрез нея ще ти открие и запамети всички канали.
Или се обади на оператора и питай на коя честота им е таблицата. Какъв външен приемник по принцип раздават от твоя оператор? Ако имаш познат с приемник, можеш да го попиташ какви са му настройките за автоматично търсене.
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Toshiba 42XV635. На светлинни години е над Филипса. Ако по някакъв начин по-горния модел влезне във промоция и се доближи до бюджета ти взимай него - 42ZV635.
ок ще го имам впредвид за филипса, а поне още две три моделчета от тоя сорт , от който да избирам ако не вляза в бюджета евентуално с тая тошиба може и 40 инча да е (от тошибата има ли) и да питам за цифровата не кейбълтел хваща ли всичко без допълнителен приемник, че гледам из темата доста хора се оплакват. . . благодаря
с какво е по-добър панасоник 42 G10 от 42 U10 ?
имам предвид дали аз ще забележа разлика в картината?
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
@gadinoid,
Добре, имаме честотите, QAM-а и SR-а. Сега остава да разбереш на коя честота е таблицата с каналите на оператора.
Търси из менютата на телевизора си NIT Search (Network information table) или нещо подобно. За честота ще изпробваш всяка една от тези, които си изброил. Все на някоя честота се намира тази таблица и чрез нея ще ти открие и запамети всички канали.
Или се обади на оператора и питай на коя честота им е таблицата. Какъв външен приемник по принцип раздават от твоя оператор? Ако имаш познат с приемник, можеш да го попиташ какви са му настройките за автоматично търсене.
Мисля, че при мен проблема е друг. Той ТВ-то си ги хваща каналите, но на честоти 314; 386; 402; 410 МHz, тунера ги препокрива, т.е. записва ги като един пакет програми (все едно са едни и същи програми).
На ръчни настройки- честота 314 MHz
http://pic.ipicture.ru/uploads/091120/f9UlH6g476.jpg
Запаметява пакета от 8 програми. Задавам ново търсене на 402 MHz
http://pic.ipicture.ru/uploads/091120/LVA8s1SUeS.jpg
Намира нов пакет от 8 програми, най-отдолу изписва, че "НЯМА НАМЕРЕНИ НОВИ КАНАЛИ", а тунера намира 8 други програми, които записва "върху" предните 8 т.е. препокрива ги.
Дори и да преномерирам каналите с други произволни номера, тунера пак си ги препокрива точно тях.
Все едно пакетите от по 8 програми на тези носещи честоти тунера ги идентифицира като едни и същи.
http://pic.ipicture.ru/uploads/091120/F2Hw5cZBNA.jpg
http://pic.ipicture.ru/uploads/091120/1U76U3Sgmq.jpg
P.S. Каките в кабелната (BBC Cable) ме убеждават, че без да си закупя от тях приемник Topfield 61000 за 100 лв. работата няма да стане!!! :095:
Цитат:
Първоначално публикувано от soon
harvi5 наистина това е особенно сполучлив модел с убииствено качествена картина в HD/SD: Hitachi UT42MX70
Чел съм няколко ревюта за него и само суперлативи разбира се благодарение и на най-добрата матрица в света която му е сложена.
Интересно някога изобщо ще може ли да се купи в България?
Hitachi LCD се внасят от VIP TRADING.
Преди около 3 месеца са доставили около 20 бр. 40" на "Ритони". Не уточниха модела и не знаят дали има още налични. "Може би са за магазините във Варна и Бургас, тъй като там марката е позната от моряците." Това казаха от вносителя.
Ако някой има желание и време, може да провери!
Цитат:
Първоначално публикувано от gadinoid
P.S. Каките в кабелната (BBC Cable) ме убеждават, че без да си закупя от тях приемник Topfield 61000 за 100 лв. работата няма да стане!!! :095:
По тази логика, с САМ модул и тяхна карта, пак би трябвало да стане?!? Ако е така, каква магия са направили?!?
Цитат:
Първоначално публикувано от prince
По тази логика, с САМ модул и тяхна карта, пак би трябвало да стане?!? Ако е така, каква магия са направили?!?
Програмите не са кодирани и не трябва САМ модул и карта.
С Филипс тунера му си хваща всичко без проблем. Според мен магията е в Панасоника.
Цитат:
Програмите не са кодирани и не трябва САМ модул и карта.
С Филипс тунера му си хваща всичко без проблем. Според мен магията е в Панасоника.
Идеята е да опиташ. Не може на всички tv от този модел да прави този номер. Ако и така не стане, може би е дефектен тунера.
Цитат:
Идеята е да опиташ. Не може на всички tv от този модел да прави този номер. Ако и така не стане, може би е дефектен тунера.
В кабелната не предлагат САМ модул и карта, само приемник Topfield
Цитат:
Hitachi LCD се внасят от VIP TRADING.
Преди около 3 месеца са доставили около 20 бр. 40" на "Ритони". Не уточниха модела и не знаят дали има още налични. "Може би са за магазините във Варна и Бургас, тъй като там марката е позната от моряците." Това казаха от вносителя.
Ако някой има желание и време, може да провери!
Става дума за друг модел, тъй като UT_MX70 няма 40". Гугъл вади един Бг магазин, който го продава. Да не каже някой после, че в БГ няма предлагане и разнообразие.
http://www.centralfashionmall.com/pr...d-lcd-tv-.html
Интересно!
Преди 2 часа PANASONIC TX-P42G10E беше свален на 1799 лв, а сега е на 1699 лв. http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052292
Цитат:
В кабелната не предлагат САМ модул и карта, само приемник Topfield
В магазина, от където го купи, какво казаха? Там с каква кабелна са?
Алтернативен оператор опитал ли си?
Друго не се сещам, за съжаление!
Цитат:
Първоначално публикувано от chupakabra
Може и би е ставало дума за 42". Евентуално аз не съм разбрал. Защото и на сайта им няма размер 40". Но със сигурност не става дума за Ultra Thin
Хващането или не на каналите не зависи от САМ модул или карта. Дори и да са кодирани тунера трябва да ги хване.
Цитат:
В магазина, от където го купи, какво казаха? Там с каква кабелна са?
Алтернативен оператор опитал ли си?
Друго не се сещам, за съжаление!
Купих го от Техномаркет. Там само го тестваха с цветови подсветки и хванаха някакви програми (дори не знам от къде и какви)
за съжаление нямам алтернативен кабелен оператор. Освен да мина на Булсатком?!?
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Хващането или не на каналите не зависи от САМ модул или карта. Дори и да са кодирани тунера трябва да ги хване.
Той си ги хваща програмите, но тези 4 пакета ги препокрива, все едно че е само един.