Та като казваш екстрите ,на първите 5 ,USB служи само да се гледа видео от сватбата. И тук им куца критерия.Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Преглед за печат
Та като казваш екстрите ,на първите 5 ,USB служи само да се гледа видео от сватбата. И тук им куца критерия.Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Тая класация е пълен та*ак. Явно е правена и са писани оценки в много дълъг период от време. Тези 50 точки преди 1 година не могат да се сравняват със същите точки от тазгодишен модел.
Цитат:
Първоначално публикувано от nkd
mechoka Не ги гледай в магазините , те там още от кашона пускат на режим"магазин/динамик" изобщо не се съобразяват с необходимите 100-200 часа, през които плазмата трябва да се "разработи" като не се надуват настройките. Аз съм виждал отпечатък и на LCD в магазин. Реално кога 3-4 часа не се сменя канал? С това не те агитирам за плазма ,просто така стоят нещата.
Водещ критерий в тази класация, както всички немски класации е съотношението цена/качества,най-много телевизор за парите и т.н. синоними.Моделите на Сони далеч не са най-евтините в теста ,а в първата десятка имат четири модела .Интересно ми е защо хваленият навсякъде като качества самсунг В650 е толкова назад след някакви батакчийски модели на ЛГ,дори и след 5604 на филипс.Също така ми е интересно някой да спомене нещо за S-серията на сони.Единственото ,което съм чел в този форум е ,че мани ги тях ,нисък клас и т.н.,но все пак явно става за нещо и не вярвам да са толкова зле,предполагам е еквивалента на 5 серия на самсунг с подобни матрици и всичко и не вярвам да е по зле от ниските серии на разните му сивеещи лг и безразборно събирани на ишлеме къде ли не филипси.
Техномаркет-3 или 5 години гаранция
-сервизно обслужване у дома за телевизори над 37" :bravo
http://www.technomarket.bg/PROMO/200...ANTEE_PLUS.pdf
Здравейте,
Надявам се да не повтарям темата, нямам време да прочета всичко но ще направя кратък преглед на LG 37 LH 5000.
Купих го преди месец и половина (беше на промоция в Техномаркет) за 1500 лв., но съм малко зле със времето и напоследък си поиграх по-серозно с него.
1. телевизия: имам цифрова кабелна от евроком, като ползвам вградения цифров тунер чрез CAM модул. Изобщо за да мога да активирам цифровия тунер от менюто с държавите трябваше да избера Швеция или Финландия. Дотук добре обаче софта не ми позволяваше да си сортирам програмите, което е доста дразнещо. Отделно при пускане на телевизора и понякога при смяна на канали се изписва за кратко – 1-2 сек „конфликтна програма”. Смених CAM модула с друг– няма голяма разлика. Почти се бях навил да сменя CAM модула с външен приемник, но предлаганите приемници от евроком са със SCART връзка към телевизора, което автоматично обръща сигнала в аналогов. Не видях да се предлага приемник с HDMI интерфейс и затова се отказах и започнах да си търся решение. От списъка с държави последната позиция е: „-/-”, или нещо такова. Избрах нея и освен, че ми отключи цифровия тунер, ми даде и възможност за сортиране на програмите и радиата от цифровия пакет. Това доста ме зарадва и за сега реших да си остана с CAM модула. Интерфейсът на вградения цифров тунер е много прилчтен и удобен и предоставя всичката информация като външен приемник.
2. картина от цифровия пакет – отлична като за SD. В пъти по-добра от аналоговия пакет, която е една отвратителна мазня.
3. 200 Hz. Функцията с която избирам честотата се казва True motion и има следните опции: off, normal и high. Без да бъда сигурен това най вероятно означава 50/100/200 Hz. Има наистина някаква разлика но не бих я нарекъл голяма. Все пак е добре че тази опция я има.
4. звук: колонките на TV-са съвсем прилични и звукът от него е поносим. Аз ползвам оптичния изход и съм го вързал към ресийвър. Звукът е много добър, но нивото му е доста по-ниско в сравнение с други източници: DVD, WD HD TV, радио. Не видях опция за регулирането му, което не означава че няма. Някои от каналите излъчват аудиото в Dolby Digital 5.1. Например от RTL Dolby Digital 5.1 сигнала се разпознава от рисийвъра, но от MTV не. Защо – не знам. Но факта, че все пак можеш да слушаш 5.1 от телевизионна програма е радващ.
5. DVD – отлична картина като за SD източник.
6. HD картина. Независимо дали от е от вградения плейър или от външния WD HD TV – отлична, без значение дали е 720 р или 1080 р.
7. вграден мултимедиен плейър. Макар, че не е перфектен – много над моите очаквания.
• Основни плюсове: разпознава всякакви флашки до 8 GB – по – големи не съм пробвал. (пише че поддържа до 32 GB и най вероятно е така). Истински приятната изненада беше когато му вързах 1TB външен хард. Не само че го позна, ами плейна почти всичко включително 1080 р mkv файл с големина 9 GB като и 720 р с големина 15 GB. Интерфейсът е много прилчтен и удобен.
• Основни минуси: не плейва flac аудио файлове. Не плейва DTS аудио и за разлика от WD HD TV – не подава сигнал към ресийвъра когато имаме DTS.
Обобщение: за да получиш 100% удовлетворение от каквато и да е техника, трябва да си я направиш сам. Този TV ме радва на 80-85%, което смятам за абсолютно достатъчно. Изключително съм доволен а и за тази цена смятам, че няма по-добър избор за този размер към момента. Firmware – а също подлежи на ъпдейт, но не знам дали ще стигна до там.
Поздрави на всички!
Аз до сега каквото съм купувал по немска класация, все доволен съм останал, а не са едно и две неща. Какво му е толкова чудното, е по-евтин телевизор "си заслужава" повече от по-скъп?
Без да те натоварвам излишно ти кое би взел плазмата или лсдито,кое е по добро и по-разумно http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09053365 http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052451Цитат:
Защото точно това LG е пълен боклук и в каквато и класация да го сложат няма да промени тоя факт.Цитат:
Първоначално публикувано от thunderl
Добре, в Amazon отзивите за него (LH 3000) са чудесни, тук даже ако не се лъжа ти ми го препоръча като вариант...сега пък било боклук, иди разбери.Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Аз говорех за модела LG PQ2000, който също присъства в тази "класация".Цитат:
Първоначално публикувано от thunderl
Здравейте,Цитат:
след едноседмично ровене по всевъзможни форуми и след регистрация в DIVX/VOD разбрах,че субтитри на Тошибата няма да мога да подкарам.Субтитрите,които ми пуснаха в Техномаркет Люлин при покупката на телевизора на 100% са била вградени като "Picture" към филма.Ако телевизора не ми харесваше щях да го върна на третия ден,но с оглед на другите му плюсове не го направих.Купих и DVD player LG-DVX492H с HDMI,upscalind 1080,USB и останах очарован от картината,която видях.Филма беше DVDrip-DIVX .След като се преборя с оптималната калибрация ще постна резултатите.
Един съвет - подавай PAL сигнал от плеъра и остави телевизора да го ъпскейлва.
karim за коя Тошибка става дума и с каква матрица е, че всичко което при тях не е с S-PVA си е посредственно? Става дума ако имаш окото да видиш иначе за незапознатите всичко е перфектно (да, ама не за съжаление).