Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
   Цитат:

Първоначално публикувано от ultra  
 Абе да ти кажа, се склонявам повече към PANASONIC TX-L32G10E, за него гаранция ли е че като го поръчам ще ми дойде със IPS матрица, да не е като самсунга щото преди си си спомням аз като си купувах, едните бях със по-добри матрици другите с някакви не толкова добри, в случай аз изкарах късмет и моя си беше със такава от самсунг говорим за Samsung A656 в моя случай.

Не се хващай чак толкова за тия матрици-най-добре сравнявай на място в магазина.Всички модели имат GAME режим .Имам и двата вида и да ти кажа честно не съм забелязал осезаем лаг (PS3 и XBOX360 през HDMI ), но определено имам доста забележки към IPS матрицата на LG ,каквато обикновено ползват PHILIPS- много лош ъгъл на виждане косо/отгоре под диагонал/ и още по-лошо- сенки след фигурите (например при футболни игри), което все пак може да се отнася само за моя вид 37" LG5000.Някой с 42" да каже как е.От друга страна на 40В750 играя без включен GAME режим и с вкючени 200хц ине съм забелязал лаг. Най-добре ,както казах в началото ,сравнявай на място в магазина.
P.S.Имам и един фундаментален за България въпрос към съфорумците -какво става ,ако докато гледате филм през USB от външен HDD спре тока ?
   Цитат:

Първоначално публикувано от Marinchev  
 Здравейте пичове,
искам да задам въпрос на притежателите на Самсунг.Имам плазма PS50B650 от 10 дни.... Сега забелязвам следния ефект: в режим на standbay /светеща червена лампичка/ се чува характерния звук за включване на телевизора/цък-цък/при което дисплея просветлява за секунда ,след което телевизора отново минава в режим на standbay.

@Marinchev
Това прилича на едно оплакване в avforums, мисля, че се оказа някакъв ъпдейт, но не можах да намеря темата. Погледни в упътването, би трябвало да пише как се изключва. 
   Цитат:

Първоначално публикувано от svetlio1  
 Не се хващай чак толкова за тия матрици-най-добре сравнявай на място в магазина.Всички модели имат GAME режим .Имам и двата вида и да ти кажа честно не съм забелязал осезаем лаг (PS3 и XBOX360 през HDMI ), но определено имам доста забележки към IPS матрицата на LG ,каквато обикновено ползват PHILIPS- много лош ъгъл на виждане косо/отгоре под диагонал/ и още по-лошо- сенки след фигурите (например при футболни игри), което все пак може да се отнася само за моя вид 37" LG5000.Някой с 42" да каже как е.От друга страна на 40В750 играя без включен GAME режим и с вкючени 200хц ине съм забелязал лаг. Най-добре ,както казах в началото ,сравнявай на място в магазина.
P.S.Имам и един фундаментален за България въпрос към съфорумците -какво става ,ако докато гледате филм през USB от външен HDD спре тока ?

Правилно си забелязал лошия ъгъл при гледане косо,по диагонал, на S-IPS матриците на LGDisplay . Съвършенно друга е ситуацията когато се гледа само отстрани или отгоре(отдолу).И при много голям ъгъл няма почти никакви промени на черното и цветовете, за разлика от другите типове матрици, при които промяната настъпва дълеч при по-малък ъгъл. Този недостатък е избегнат в IPS-Pro Panasonic/Hitachi. Тези сенки ,които виждаш около футболистите не са от типа матрица , а от обработката на сигнала, самия сигнал или някой кабел. Аз съм с такава матрица ,но 42" в Тошиба, на качествен SD сигнал такива сенки няма( мачове от чужбина). 
   Цитат:

Първоначално публикувано от mi7ko7  

Моля ако може някой да ми отговори, за да игнорирам поне някой модел...
   Цитат:

Моля ако може някой да ми отговори, за да игнорирам поне някой модел...

Ако нямаш HDMI изход от компютъра можеш да игнорираш сериите U на Panasonic ,защото нямат VGA вход.
   Цитат:

Първоначално публикувано от nkd  
 Ако нямаш HDMI изход от компютъра можеш да игнорираш сериите U на Panasonic ,защото нямат VGA вход.

А като качество на картината, кои цветове са по-реални.И каква е разликата между U и S серията.А добра алтернатива ли е LCD Panasonic l42u10e
   Цитат:

А като качество на картината, кои цветове са по-реални.И каква е разликата между U и S серията.А добра алтернатива ли е LCD Panasonic l42u10e

Независимо дали е плазма или LCD разликите между U и S сериите са : 1 страничен HDMI вход в повече и наличие на VGA при S . По принцип плазмата има по-реални цветове , иди и разгледай на място,а и по прочети по темите назад , всичко това е предъфквано много пъти. 
  А нещо да кажеш за Тoshiba-та и Samsung-a
   Цитат:

А нещо да кажеш за Тoshiba-та и Samsung-a

Тази Тошиба е с матрица на Самсунг , обаче дали Самсунга е с матрица Самсунг не е ясно. Аз бих заложил на Тошибата, има отлична картина на SD сигнал , а и 100лв. са си 100лв. (разликата в цената) 
  Здравейте отново :)
Колебая се между 2 модела Panasonic L42U10E и PANASONIC TX-P42U10E. И двата са на една цена 1200 лв. Можете ли да ми кажете колко е разликата в енергопотреблението приблизително ?
   Цитат:

Първоначално публикувано от KOKOMANIA  
 ......... 
А за Филипса ми е чудно Нет Тв как се вързва ако няма wifi, дали става с кабел директно към рутер или???

Серията 8404 няма wifi,свързва се с кабел към рутера,пробвано е!
   Цитат:

Първоначално публикувано от zumitaka  
Колебая се между 2 модела Panasonic L42U10E и PANASONIC TX-P42U10E. И двата са на една цена 1200 лв. Можете ли да ми кажете колко е разликата в енергопотреблението приблизително ?

На плазмата им дават средно потребление 175 вата при номинал 295 вата така пише на панела отзад, на LCD - то дават 180 вата ,и 145 вата средно потребление виж тук все пак http://www.panasonic.fr/html/fr_FR/P...trackInfo=true
  А между двата кой бихте избрали или въпрос на вкус дето се вика :)
  Форумът е страхотен, благодаря за помоща! За тези които в бъдеще ще забележат този ефект ще споделя следното: това е заводска настройка ,която е свързана със самостоятелното управление на захранването на телевизора.За да се изключи се влиза в меню - надстройка на софтуера, от там -актуализиране режим готовност се изключва.

Весели празници!
   Цитат:

Първоначално публикувано от zumitaka  

Около 40-50 лева на година при гледане 6-7 часа всеки ден.

Цитат:

Първоначално публикувано от Marinchev  
 Форумът е страхотен, благодаря за помоща! За тези които в бъдеще ще забележат този ефект ще споделя следното: това е заводска настройка ,която е свързана със самостоятелното управление на захранването на телевизора.За да се изключи се влиза в меню - надстройка на софтуера, от там -актуализиране режим готовност се изключва.

Весели празници!

Не е зле да го напишеш и във темата за Самсунг да го има, че тука ще се зарови назад в темата.