Отговор: Помощ при избор на 16"-27" TV за кухнята, детската/ FAQ- на първа страница
Здравейте всички, използвам случая да споделя че форума е страхотен и благодарение на него преди 4 години си избрах страхотни ТВ.
Дойде време обаче за нов ТВ в спалнята, като стария /Sharp 26D44/ще отиде в детската стая, бюджета е както винаги доста ограничен - преко сили 500-550лв, затова отново клоня към 26".
Спрял съм се на:
1. PHILIPS 26PFL3207H (26 PFL 3207 H, 26PFL3207H/12)
2. LG 26LS3500 :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
3. LCD телевизор Sharp LC-32SH130E - Новия модел LCD телевизор SHARP LC-32SH130E предлага кристално чиста и наситена картина постигната с LCD технология и висока HD резолюция на WXGA LCD панела (1366x768x3), с усъвършенствани цифрови интерфейси, няколко
В интерес на истината най-ми допадат третия и първия, шарпа е 32 инча и цената е доста добра, но като качество очаквам вие да кажете.
ТВ ще се ползва 95% на цифрова кабелна от Близуу и някой друг филм от компютъра, затова основно изискване е е добра картина и приличен звук /пр. от стария Шарп съм супер доволен като картина и звук/. Тв-то ще е закачено на стената и ще се гледа почти фронтално.
Разбира се ако има нещо по-добро от посоченото може да ми го предложите.
Благодаря, предварително за помоща.
Отговор: Помощ при избор на 16"-27" TV за кухнята, детската/ FAQ- на първа страница
Филипса има много бавно и мудно меню, чак изнервя превключването на каналите, също и дистанционното каналите са в долния край и също са неудобни. Шарпа и LG не са Full HD, при условие, че цените са почти еднакви аз лично не мисля, че е разумно да се дават пари за нещо различно от Full HD. Full HD без проблем замества монитора все пак и не се купува толкова често.
3. Sharp LC-32SH130E - макар и да е турски тв Вестел, се справя доста добре.
Здравейте отново,
благодаря за бързите отговори.
Да въпросния шарп и мен ме блазни доста, но видях и тази тошиба TOSHIBA 26EL933G :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria та ще ви помоля и за нея да направите коментар и позече няма да ви тормозя.
То моята работа е като на един дето влезнал в магазин и попитал продавачката:"Госпожо иматели нещо хубаво и евтино", а тя му отговорила: "Да господине имаме, ама поотделно" :), ама какво да се пави.
1. Sharp LC-32SH130E
2. TOSHIBA 26EL933G
Лично за мен първият е за предпочитане.
- по-голям диагонал
- с матрица IPS , а вторият е с TN матрица.
Благодаря ти христослав, решението е повече от ясно. Сега остава да продължат промоцията на шарпа поне до коледа, че тази е до 16,12,2012 и се оборудвам с него.
Весели празници!
Цитат:
Първоначално публикувано от
hristoslav2
Здравей Христослав, Извинявам се за глупавия въпрос, но какви са недостатъците да е монитор с тунер? Функциите му като ТВ са по-орязани или? Питам защото си търся монитор, който ще използвам и за ТВ (булсатком) и филмчета, а видях че в тази серия М52 на LG: http://www.technopolis.bg/b2c/app/di...ame=)/.do?rf=y всички са с IPS панел, fullHD, цифрови тунери и добър набор от интерфейси - все неща които са ми нужни. Но ако има и други или по-добри предложения в този ценови сигмент - до 4-500лв, ще бъда благодарен ако ме насочите. Благодаря!
Цитат:
huli
Здравей Христослав, Извинявам се за глупавия въпрос, но какви са недостатъците да е монитор с тунер? Функциите му като ТВ са по-орязани или? Питам защото си търся монитор, който ще използвам и за ТВ (булсатком) и филмчета, а видях че в тази серия М52 на LG:
http://www.technopolis.bg/b2c/app/di...ame=)/.do?rf=y всички са с IPS панел, fullHD, цифрови тунери и добър набор от интерфейси - все неща които са ми нужни. Но ако има и други или по-добри предложения в този ценови сигмент - до 4-500лв, ще бъда благодарен ако ме насочите. Благодаря!
Монитор с тунер
- има модели с орязани ТВ функции /EPG/ или ограничен интерфейс
- обикновено са с много евтина матрица - TN. Напоследък често се срещат 26", 27" модели с S-IPS, H-IPS или PVA матрица.
- видеобработката е орязана, но това няма кой знае какво значение, при тези малки размери на диагонала
http://www.lg.com/bg/personal-tv
този е с IPS матрица
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...r-LG-M2752D-PZ
Цитат:
hristoslav2
Монитор с тунер
- има модели с орязани ТВ функции /EPG/ или ограничен интерфейс
- обикновено са с много евтина матрица - TN. Напоследък често се срещат 26", 27" модели с S-IPS, H-IPS или PVA матрица.
- видеобработката е орязана, но това няма кой знае какво значение, при тези малки размери на диагонала
Personal TV | LG България
този е с IPS матрица
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...r-LG-M2752D-PZ
здравей, конкретно този модел LG M2252D-PZ има ли нещо орязано заради това че е монитор с тунер? До колкото чета е с ISP матрица.
Между него и NEO LED-24916FHD кой би препоръчал? NEO-то с каква матрица е?
Цитат:
asdator
здравей, конкретно този модел
LG M2252D-PZ има ли нещо орязано заради това че е монитор с тунер? До колкото чета е с
ISP матрица.
Между него и
NEO LED-24916FHD кой би препоръчал? NEO-то с каква матрица е?
Често казано ме съмнява да е с IPS матрица. Най-лесният начин да провериш е като го пуснеш/с картина/ да го наведеш назад - тоест имитириш поглед ниско отдолу. Ако започне да губи цветове и яркост и картината стане тъмно-сива, то тогава е с TN матрица. Ако променитев картината са съвсем леки, то тогава е с IPS матрица.
За NEO-то не знам - вероятно TN.
Цитат:
hristoslav2
Често казано ме съмнява да е с IPS матрица. Най-лесният начин да провериш е като го пуснеш/с картина/ да го наведеш назад - тоест имитириш поглед ниско отдолу. Ако започне да губи цветове и яркост и картината стане тъмно-сива, то тогава е с TN матрица. Ако променитев картината са съвсем леки, то тогава е с IPS матрица.
За NEO-то не знам - вероятно TN.
Ами да ти кажа, не мисля че е лъжа/правописна грешка, тук и тук също потвърждават че е IPS. Благодаря все пак за помощта!
Здравейте,
Моля за съвет за телевизор за кухня:
Изисквания: Диагонал 24-27 инча, LED (т.е. тънък, да може да се закача на стена), цифров кабелен тунер, да може да приема HD програми по кабела и ефира, добър страничен ъгъл на виждане, Full HD резолюция 1920 х 1080, да има USB вход и съответно плеър, който да разпознава повече формати, (не е чак толкова важно).
Спрял съм се на следните модели:
1.LG M2752D-PZ :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
2.SAMSUNG T27B300EW (LT27B300EW/EW) :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
3.NEO LED-26135 :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
Разбира се приемам и други предложения.