Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
Ivo Wolfen, на повечето 26 инчови LCD телевизори слагат матрици от кол и от въже ,независимо от марката !!
За малко пари отгоре си вземи поне 32 инчов !!!
Цитат:
Първоначално публикувано от Ivo Wolfen
От тези които си посочил вземи SAMSUNG LE-26B450
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052166
hristoslav2 , 700 лева за 26 инчов телевизор е набутване по всички параграфи !
Цитат:
Първоначално публикувано от Loreti
Донякъде си прав.Той сам е определил бюджета си и освен това не е казал какво ще гледа на него.Затова съм му предложил най-добрият от предложените от него.
Е да , но аз дори и за кухня бих предпочел едно запазено 21' 4:3 SONY Trinitron втора ръка пред тези скъпи 26' пародии ,които на SD сигнал са трагедия !!!
Цитат:
Защо да е набутване, въпрос на доходи е! Аз за 26'' Sony съм дал 1000 преди година, важното е, че съм доволен и 32'' не ми върши работа там където сега гледам 26-та. Пробвал съм, растоянието е 1,50 м, първо взех 32" и на първата вечер разбрахме, че е много голям за това растояние.
Цитат:
Е да , но аз дори и за кухня бих предпочел едно запазено 21' 4:3 SONY Trinitron втора ръка пред тези скъпи 26' пародии ,които на SD сигнал са трагедия !!!
Лоша работа, един читав ли няма 26 инчов, 700лв. са малко над бюджета даже, та затова не ми се гледат по-големите. Ще се гледа аналогова кабелна помалко - анимационни и научнопопулярни и предимно ДВД-та и DivX филми. Става дума за детска стая.
Ivo Wolfen, ako ще се гледа от 1,5м.- 2м. разстояние вземи поне това за 699 лева за да се кефи цялото семейство и ти да си спокоен ! :)
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09054083
Всичко надолу е скъпо струващ компромис !
emonm, радвам се за това 26' SONY. Ако кажеш ,че е и бяло на цвят .... значи има женска намеса в покупката ,което за мен е недопустимо !
Само направи една проста статистика: от близо 500 регистрирани телевизори в анкета на форума има регистрирани десетина 26' ТV !!!!!!!!!!!
Без коментар !
Цитат:
Само направи една проста статистика: от близо 500 регистрирани телевизори в анкета на форума има регистрирани десетина 26' ТV !!!!!!!!!!!
Без коментар !
Така е, истинските LCD-та започват от 32". Но никой не може да ме убеди, че за 1.5-1.80 м разстояние 32" е подходящият размер, ако не гледаш нещо HD.
Цитат:
Първоначално публикувано от emonm
Така е, истинските LCD-та започват от 32". Но никой не може да ме убеди, че за 1.5-1.80 м разстояние 32" е подходящият размер, ако не гледаш нещо HD.
Аз гледам 46 инча от 2.2-2.8 м. и не само HD а и SD сигнал като БТВ, Нова... Първия ден малко ми се стори голям екрана но само първия ден.. Изобщо не съжалявам и съм много доволен. Имам и 29 инчов филипс CRT но не бих се върнал на него, който си работи перфектно... Въпроса е да имаш LCD с добра обработка на SD сигнал (естествено няма да е с детайността на HD). Мога да те уверя , че за твоето разтояние аз не бих се замислил за нещо под 32 инча а само за това кой модел евентуално да е с добро черно и добра обработка на СД ....
ivodivo, ако дойда във вас съм сигурен, че няма да ми хареса картината на SD от това разстояние. Не можеш да ме убедиш, че картината на CRT-то ти не е по-ясна от тази на LCD-то при обикновен SD сигнал. Загледай контурите!
По същия въпрос: ходих в Технополис, където има същата цифрова кабелна ТВ, каквато имам вкъщи. Помолих да ми пуснат най-качествените немски канали и то на няколко различни 32'' LCD-та. Никой не се представи така, както аз искам. Около логото на ZDF например се виждаха пиксели (нещо като контур). Примерно логото на Диема както е кръгло и на CRT си е идеално кръгло, на LCD не изглежда точно така. Има все едно сянка от пиксели по контурите, не знам как да го обясня!
Някой ако ми каже при кои модели липсва този недостатък, ще трябва да черпя! Защото го има дори на 9-та серия Philips!!!
Отделно искам да попитам и аз за 26'' - няма ли някой модел, който да не е с TFT матрица?
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
ivodivo, ако дойда във вас съм сигурен, че няма да ми хареса картината на SD от това разстояние. Не можеш да ме убедиш, че картината на CRT-то ти не е по-ясна от тази на LCD-то при обикновен SD сигнал. Загледай контурите!
Така е има си косури SD но забравяш, че единия тв е 46 а другия 29 инча. Ако гледам този 46 инчов от пропорционалното разтояние както 29-ката от 2,5м. да речем няма да виждаш тези малки дефекти които спомена! В интерс на истината и аз ги виждам около логотата и за различните модели са с различна величина!
п.с. От стандартната дефениция сигнал който се излъчва по ТВ също има разлика!
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
По същия въпрос: ходих в Технополис, където има същата цифрова кабелна ТВ, каквато имам вкъщи. Помолих да ми пуснат най-качествените немски канали и то на няколко различни 32'' LCD-та. Никой не се представи така, както аз искам. Около логото на ZDF например се виждаха пиксели (нещо като контур). Примерно логото на Диема както е кръгло и на CRT си е идеално кръгло, на LCD не изглежда точно така. Има все едно сянка от пиксели по контурите, не знам как да го обясня!
Някой ако ми каже при кои модели липсва този недостатък, ще трябва да черпя! Защото го има дори на 9-та серия Philips!!!
Отделно искам да попитам и аз за 26'' - няма ли някой модел, който да не е с TFT матрица?
Ефекта който си наблюдавал в LCD телевизорите се нарича HALLO ефект и е породен от скалирането на картината.Именно заради него в някой модели среден и висок клас има допълнителен процесор чиято задача е да намалява този ефект.
Няма как да се избегне. За пример вземи един от балоните на детето си.Докато все още не е надут -нарисувай върху него нещо с химикал.След това го надуй и виж какво е станало с контурите на картинката ти :)
Все пак основното предназначение на тези телевизори е HD сигнала а не SD.
Има 26 инчови модели с IPS матрица.