Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
  deian, ако видиш картината при SD сигнал на плазма 32'LG PC51 веднага ще ми пратиш една бутилка "Финландия" , съжалявам че вече не се произвеждат!
Тествай плазма Panasonic 37'X10 или X20  HD ready 720p...... картината бие всички LCD на SD сигнал ....като имаш впредвид ,че след 300-400 часа разработка картината става още по-детайлна !!!!

peterstamov, не съм любител на Samsung ,но че те и LG правият добри продукти на сносни цени /без да имат претенции / е истина !!
Тези марки никога не са били към групата на дърветата ,а че сега имат развитие ,няма спор !

jefft, изчакай малко G20 e по-добър от V10 /2009/ ,телевизорът си заслужава чакането , G10 не е добър избор при положение, че новите модели са вече тук или се очакват !!!
И аз съм се насочил точно към G20 50' и затова ще чакам !!! :)
  Във форума цари странната парадигма, че плазмата не е за монитор?? Явно заради отпечатването..
Преди да си купя G10 преди година замалко да ме "подведете", но се разтърсих за мнения на хора ползващи Пана. плазми за монитор, и ги послушах.
Да уточня "монитор", нонстоп гледане на филми и пуцане по-малко. Броузване или друга работа само около 10% от времето.
Предимства:
Плазмата се е Утепала за Игри: Няма ЛАГ!
Бялото е по-меко и не изморява при четене, броузване!
Цветовете са по натурални.
Относно Отпечатването: компа гаси всичко след три минути престой, и чесно повече ме притесняват разните телевизии дето ги гледа жената (една нощ на тв?? беше запецнало видеото на неква реклама, едва ме свестиха)  
Конфигурация: PANASONIC 42G10 <- HDMI <- HTPC с ATI4850 = ВНЛ
  lulcho, напълно съм съгласен с теб ,но повечето хора си имат някакви предразсъдъци от преди години и без да са виждали за какво става на въпрос говорят като латерни :Плазмата не става ,плазмата е остаряла технология, прогаря и т.н. !!!
Даже съм забелязал един парадокс : Идват приятели виждат хубавата картина ,но като разберат ,че е плазма почват да пуфтят!!! :-memnon
Плазмата си става за всичко ....това е самата истина ! 
   Цитат:

Първоначално публикувано от ivodivo  
 Имаш ли наблюдения че така реагираш, защото аз имам и знам какво коментирам!

Разбира се,аз гледам 37-инчов от 1,80 до 2,5 м и съм убеден,че за това разстояние това е нормалния размер,иначе ако се гледа постоянно от 2,5 м- максимума е 40-инча.
  harvi5 ,твоите канони с разстоянията си важат само за теб !!
Добре че не спазваш още канона за кинескопите 5 пъти диагонала на телевизора !! :-memnon
  И аз разцъквам от вр на вр Call of Duty на PV80.Никакви проблеми с прогаряне а картината е просто великолепна(мека и наситена).Лаг изобщо не се усеща да има.То за игри май плазмата ще се окаже по-добра.
   Цитат:

Първоначално публикувано от harvi5  
 Разбира се,аз гледам 37-инчов от 1,80 до 2,5 м и съм убеден,че за това разстояние това е нормалния размер,иначе ако се гледа постоянно от 2,5 м- максимума е 40-инча.

Аз имам други наблюдения за зависимостта между разтоянието и диагонала! Имам един въпрос към теб а именно обичаш ли да ходиш да гледаш кино? 
  Христослав поздравления пак си модератор :Drinks:
   Цитат:

Първоначално публикувано от lulcho  
 Във форума цари странната парадигма, че плазмата не е за монитор?? Явно заради отпечатването..
Преди да си купя G10 преди година замалко да ме "подведете", но се разтърсих за мнения на хора ползващи Пана. плазми за монитор, и ги послушах.
Да уточня "монитор", нонстоп гледане на филми и пуцане по-малко. Броузване или друга работа само около 10% от времето.
Предимства:
Плазмата се е Утепала за Игри: Няма ЛАГ!
Бялото е по-меко и не изморява при четене, броузване!
Цветовете са по натурални.
Относно Отпечатването: компа гаси всичко след три минути престой, и чесно повече ме притесняват разните телевизии дето ги гледа жената (една нощ на тв?? беше запецнало видеото на неква реклама, едва ме свестиха) 
Конфигурация: PANASONIC 42G10 <- HDMI <- HTPC с ATI4850 = ВНЛ

Никога не сме казвали че плазмата не става за монитор а че просто не е желателно да се ползва като монитор.Няма проблем да играеш игри на нея-стига да не прекаляваш/2-3/часа на ден/.В противен случай ако играеш примерно по 8 часа наден -само след седмица докато гледаш някоя телевизионна програма ще гледаш и отпечатаните менюта и прозорците от играта на екрана .Добре е че си настроил компа да изключва след 3 минути /някои не са го направили и си патят/. 
  Цитат:

(една нощ на тв?? беше запецнало видеото на неква реклама, едва ме свестиха)

Гледай да не го забравиш включен когато изизаш за дълго време.Имах случай-приятел с жена си отиват извън града за 2 дни. Но жена му забравила да исзлючи плазмата/гледала някаква сапунка/ и външният приемник с които гледат блокирал и показал надпис-//програмата липсва или е кодирана/и така 2 дни. Връщат се нашите щастливци късно вечерта след два дена и виждат ,че телевизора работи. Гасят го и си лягат да спят. Какво било изумлението им ,когато сутринта го пуснали и на фона на сутрешният блок на нова телевизя в центъра на екрана видели споменатият надпис....цяла седмица човека терепереше за телевизора и не говореше на жена си. Пооправихме частично проблема но надписа все още леко се вижда.Та в тази насока гледай да не получиш инфаркт някой път....
   Цитат:

Първоначално публикувано от ivan1  
 Христослав поздравления пак си модератор :Drinks:

Благодаря :) явно ми изтече наказанието .
Понеже беше споменато че правя реклама на Самсунг
Погледнете резултатите от анкетата :) собствениците на Самсунг правят далеч по-голяма реклама на марката.
Преди 2 месеца водещ беше Пнасоник с 10 пункта пред Самсунг -сега е обратното.

Между другото гледам че собствениците на JVC са станали 10 -може би е време да отворим отделна тема за марката.Молба към тези които са гласували с ДРУГИ -да ми пишат за кои марки става въпрос.

hristoslav2, винаги съм казвал и на приятели ,че плазменият телевизор не е за катили ,а жените които евентуално я ползват трябва да минат кратък курс на обучение който да завърши с изпит !!!
Въпреки тези недостатъци, моето мнение /засега/ все още, че сврързвам плазмата с телевизор ,а LCD с монитор !!!:)

Цитат:

Първоначално публикувано от Loreti  
 hristoslav2, винаги съм казвал и на приятели ,че плазменият телевизор не е за катили ,а жените които евентуално я ползват трябва да минат кратък курс на обучение който да завърши с изпит !!!
Въпреки тези недостатъци, моето мнение /засега/ все още, че сврързвам плазмата с телевизор ,а LCD с монитор !!!:)

Прав си - плазмите са за ценители на добрата картина и не са за всеки. Изискват повече внимание ,а повечето потребители нямат необходимите познания и време.
  hristoslav2, познанията се придобиват с четене , време може да се намери ,само желанието липсва ! :)
  естествено говоря за повечето хора извън форума, но и в тази криза на човек му е само до телевизори !!!