Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
adtomov напълно съм съгласен с теб :ole
Аз съм от има-няма месец със 46 инчов тв и гледам от 2,2 до 3 м. дори SD (за щастие ТВ-то ми е с много добра обработка) и точно първия ден ми изглеждаха огромни лицата на героите но на другия ден вече ми изглеждаха нормални! Единственото което ме спира да желая по голям диагонал е все още СД сигнала. Да не говорим HD филм - сядам на земята и по близо и се 'потапям' във филма. Всички тези съображения за това, че видите ли голям ти е ТВ-то ми изглеждат неоснователни или продиктувани от някакви както например нещо което е недостижимо за мен я да го отхвърля...
п.с. Аз в кината сядам по средата или малко по напред но в никакъв случай на първите редове - идва ми множко там с размера!
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Това би означвало допълнителен натиск нагоре към диагонала на панелите, защото 2,35:1 е "по-тесен" дисплей, в сравнение с 16:9... За в бъдеще..:)
Цитат:
Първоначално публикувано от adtomov
Това би означвало допълнителен натиск нагоре към диагонала на панелите, защото 2,35:1 е "по-тесен" дисплей, в сравнение с 16:9... За в бъдеще..:)
Разбира се че е така и в тази насока ще очакваме телевизори с диагонали 70...80...90...110 инча.
Добър вечер на всички ! Темата е страхотна , модераторите и всички участници също ! За няколко дни изчетох темата и стигнах до извода, че новият телевизор ще е плазма, марката Панасоник, тъй като нямам възможности за Пайнер ! За 3-те метра разстояние мисля, че 50 инча си е супер ! Новите модели 2010 са с индекс 20 т.е V20, G20 и т.н. ! Въпроса ми какви са разликите между G20, G15 и G10 - гледам че всички са NeoPDP , само годината на производство ли е или има и техн. разлики ??? Някой има ли наблюдение дали си заслужава парите "V" серията (от "G") - има два филтъра в повече ??? А, и отностно HD каналите - Мтел с услугата "Квадро" имат и те , как е, някой да сподели даже и само за SD каналите им !
Здравейте. Имам въпрос към тези, които разбират. Става въпрос за следното нещо, как се получава така, че мониторите за компютри с дигитални тунери при все, че като монитори са с по-добри характеристики от тв са по-евтини от ЛСД телевизор със същия размер на екрана и същите дигитални тунери DVB T/C ?
Цитат:
Първоначално публикувано от kalahari
....как се получава така, че мониторите за компютри с дигитални тунери при все, че като монитори са с по-добри характеристики от тв са по-евтини от ЛСД телевизор със същия размер на екрана и същите дигитални тунери DVB T/C ?
Матрицата представлява между 60 и 70 процента от стойността на модела. За монитори се използват предимно евтините TN матрици :) По-скъпите типове матрици се отразяват на цената както на мониторите, така и на плоскопанелните телевизори
с малък диагонал:)
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Понеже беше споменато че правя реклама на Самсунг
Погледнете резултатите от анкетата :) собствениците на Самсунг правят далеч по-голяма реклама на марката.
Много хора са се подвели!
Цитат:
Матрицата представлява между 60 и 70 процента от стойността на модела. За монитори се използват предимно евтините TN матрици :) По-скъпите типове матрици се отразяват на цената както на мониторите, така и на плоскопанелните телевизори
с малък диагонал:)
Благодаря за отговора. Все пак ми се стори странно full HD монитор 22" с бърза скорост на опресняване и дигитални тунери да е значително по-евтин от аналогичен 22" телевизор с резолюция 1366 на 768 пиксела от същата марка.
Цитат:
Първоначално публикувано от peterstamov
Много хора са се подвели!
Аз си взех самсунг но работата е там, че тук ми предложиха по скоро други марки, което аз отдавам на моето явно не правилно формулиране на това какво искам, както и предразсъдъците които имах! Всъщност оставам с впечетление, че тук най-много се любят панитата. Дори не знаех, че някой е 'лобирал' в което и се съмнявам! Моя избор е балансиран между съветите тук които получих и това което ми виждяха очите в магазините!
Цитат:
Благодаря за отговора. Все пак ми се стори странно full HD монитор 22" с бърза скорост на опресняване и дигитални тунери да е значително по-евтин от аналогичен 22" телевизор с резолюция 1366 на 768 пиксела от същата марка.
Защото както ти написа adtomov, матрицата в телвеизора е по-добра /нищо че е по-бавна/ и също така в монитора липсва голяма част от хардуера, който прави един телевизор телевизор. Не е въпрос само на тунери.
Цитат:
А за коя марка става въпрос? :)
Цитат:
А за коя марка става въпрос? :)
Ето ги и конкретни модели телевизори на Samsung LE 19B450, LE19B541, LE 19B650, LE 22B450, LE22B541 и LE22B650 всичките те са с резолюция 1366 на 768 пиксела и ниска скорост на опресняване срещу монитор SM P2270 HD също на Samsung, който е full HD с DVB T/C тунери (само не намерих надеждна информация дали са MPEG 4, но май и това са). Та този монитор е с 200 лева по-евтин от телевизора LE 22B541. Как стават тия врътки не знам.
Цитат:
...Та този монитор е с 200 лева по-евтин от телевизора LE 22B541. Как стават тия врътки не знам.
Въпрос на време. Цени - съвременни - отчита се. Но за матрицата - няма ка да се съмняваш - TN :)
http://www.ardes.bg/lcd-monitors/per...13883#comments
http://911.bg/a2/21.5-54.61-cm-samsu...x-3979806.html
Цитат:
За ТN матриците разбрах, даже взех да се образовам за видовете матрици, бая неща пише във форума за тях. А иначе конкретно за този монитор явно го има във вариант със или без тунер - ето представянето му в сайта на Техномаркет и съответно е по-скъп от представените в другите два сайта.
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09054667
Цитат:
За ТN матриците разбрах, даже взех да се образовам за видовете матрици, бая неща пише във форума за тях. А иначе конкретно за този монитор явно го има във вариант със или без тунер - ето представянето му в сайта на Техномаркет и съответно е по-скъп от представените в другите два сайта.
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09054667
Боли ме кръста, колената ме въртят... Спомних си, че Тук има инфо, за интресуващи се...
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,37709.0.html
:) :Drinks: