Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
Пробвай с новите модели на Самсунг C650 примерно. Гледай да са с еднакъв диагонал обаче. Също така ако подаваш сигнал от А-110 му задай да не го скалира и обработва. Даже бих ти препоръчал да ползваш примерно HQV Benchmark диска. Там има тестове точно за SD обработка и веднага се виждат проблемите.
Цитат:
Първоначално публикувано от Loreti
peterstamov, по мои груби изчисления резолюцията на 55 инчов телевизор пропорционално би трябвало да е 2850 на 1600 пиксела ! :)
За това говоря @Loreti. Всички са луднали по това FULL HD, че като го чуя ми се пр....а! :)
Просто се опитах да провокирам тези с FULL HD - то.
Не мога да отрека, че размера си е от значение и при над 40 е добре повече пиксели.
Резолюцията би трябвало да е 2854x1600 горе долу проста математика. :RTFM:
Но в действителност от къде ще намериш източник за такъв сигнал!!! :yikes
Цитат:
Първоначално публикувано от Loreti
FULL HD панел + SD TV сигнал = TРАГЕДИЯ / ДОРИ И ВИДЕОПРОЦЕСОРА ДА Е ИЗВЪНЗЕМЕН .....ОСОБЕНО ТОВА ВАЖИ ЗА LCD ТЕЛЕВИЗОРИ/
Това научно заключение ли е,или пиеса от Шекспир?
lazarus18, в ТП няма Samsung ,но за идеята ще отскоча и до ТМ . Проблемът е ,че там не са много отзивчиви ,а и не са в час !
harvi5, и двете ! :yahoo:
peterstamov, не се коси , в крайна сметка всеки прави сам избора си и отговорността за покупката е лично негова! :Drinks:
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Първоначално публикувано от peterstamov
От доста време питам и никой не се наема да ми отговори - при 1920*1080 на 37 инча, колко трябва да е резолюцията при 55 инча!?!?
Ето една табличка за големината на пиксела.
p.s излиза че пиксела на плазма 37 инча е голям колкото на 70 инча FULL HD, по ширина на пиксела тъй като не е квадратен за конкретната плазма.
Аз нямам нищо против, съвременните телевизори да се правят с по-голяма нативна резолюция на панела. В момента, това не се налага, защото в най-добрия случай ще гледаме 1080i телевизионен сигнал, но в бъдеще това ще се промени. Освен това, нека не забравяме, че видовете HD видео сигнали не свършват с 1080p, а стигат до 4320p. Едва ли някой от вас, не би искал да гледа такъв сигнал на телевизора си. Естествено, няма да е телевизионен, скоро. И естествено, че 1920x1080 е недостатъчна резолюция за примерно, 55" телевизор.
Momchil, 1080p резолюцията си е напълно достатъчна за 55' ... вярвай ми !
Също в близките 10-15 години няма да има разпространено 4320p .....така че се радвай и на 1080p. :Drinks:
Ами аз това правя, радвам се. Но позволете и на другите хора да се радват на същото, не им пробутвайте HD Ready тивита с обяснението, че било същото. :Drinks:
Просто спестяваме на хората пари !
За една хубава снимка са достатъчни 2 мегапиксела и фотоапарат с хубава оптика ..... апарат с 10-15 мегапиксела матрица е напълно безмислен особено ако е и с калпава оптика! :Drinks:
Щом искат да се набутват с 32 и 37 FULL HD техна си работа. После търчане да търсим сигнал ......... че бъркоча е голям!?!?
Нищо за тази цена не може да изкара по-добра картина от това - PANASONIC TX-P37C10Y -850лв.
Да не казвам, че и до 1000лв също!
Това си е твое мнение. Като ви слуша човек, ще си помисли, че освен Панасоник, други телевизори, няма. Което си е грешно. А сигнали, бол.
Този форум се чете и от хора от провинцията като мен. Някъде като при мен няма алтернатива на обикновените кабеларки!
Ако плащам по 20 лв. на месец за сигнал - за 4 години са си 1000лв. Телевизора ми струва по-малко, а ще е още в гаранция.
Е ако и Булсатком нямаш, това вече си е кофти.
Цитат:
Първоначално публикувано от peterstamov
Ако плащам по 20 лв. на месец за сигнал - за 4 години са си 1000лв. Телевизора ми струва по-малко, а ще е още в гаранция.
Ако разсъждаваш така, по-добре не си купувай телевизор. Я сметни тая плазма, колко ток ще ти изхарчи за 4 години... :yikes Както и да е, много оф стана.
Цитат:
Първоначално публикувано от ivan1
Цитат:
Първоначално публикувано от Hwarang
Благодаря за съвета!
Послушах ви и мисля, че направих отличен избор.