Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
SONY 32EX302 и TOSHIBA 32AV635-трябва даси избера единя от тях,ште се гледа предимно сателитна телевизия и искам дасе справи отлично на сд сигнал.Знам Тошибата има много добра обработка на сд сигнала но е стар модел и малък контрас,а Сони това е новият модел нисък клас телевизор,незнам как штесе държи на сд сигнал.Контраста му дават 1:100 000 в някав турски сайт.Ако някои може дамии помогне заштото штее подарък за булката на 8 март
Цитат:
Първоначално публикувано от wisdom
Здравейте всички,
Дойде и моето време за покупка на LCD/Plasma TV. От няколко дни чета форума и доста ми допада,
но все пак е много объркващо при всичките тези нови технологии и модели. За туй ми трябва съвет.
1. Ще гледам телевизия от около 2.5-2.8 м, предимно фронтално или под някакъв малък ъгъл.
2. Стаята е южна и е с "френски" тип прозорец - тоест светличка е - разбира се има и щори.
3. Ще се гледат предимно (да не кажа основно) цифрови IPTV SD канали, няколко HD канала (около 10-тина),
и разбира се от време на време ще се връзва към PC-то за някое филмче или игра.
4. Намислил съм да си взема и някоя "система за домашно кино" (нещо средно) която да се върже към TV-то и звука да минава от там - и за филми де.
5. Аз лично клоня към LCD технология, държа да е Full HD, и размер си мисля около 37" - 40" - някои от новите модели.
6. Бюджета е от около 1500 лв. (+/- 150 лв.) за TV-то и около 300 лв. (+/- 100 лв.) за "система за домашно кино" - абе около 2000 лв.(+/- 100 лв.) за двете.
Моля, споделете кое би било перфектният избор за мен на база горните параметри!? Даите конкретни модели?
Желателно ли е да са от една марка и двете?
Благодаря предварително, на всеки отговорил.
P.S. lazarus18, ще съм ти много благодаре за твойто компетентно мнение, че възнамерявам утре да ходя да купувам нещо и не ми се ще да се подведа по консултантите на консултантите по магазоните!?
Айде бе хора, даите некакви насоки, моля!?
Цитат:
Айде бе хора, даите некакви насоки, моля!?
Има посочени поне 3-4 предложения в тази тема - Toshiba 42XV635, Samsung 40B620, LG 42LH4000.
За домашното кино го избирай на външен вид. Само гледай да има оптичен вход.
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Има посочени поне 3-4 предложения в тази тема - Toshiba 42XV635, Samsung 40B620, LG 42LH4000.
За домашното кино го избирай на външен вид. Само гледай да има оптичен вход.
Благодаря много!
А правилно ли съм се ориентирал за LCD и за размера на екрана спрямо разстоянието за гледане и сигнала който ще получавам и гледам?
Днес поразгледах из Техно маркетите - специално за 40" и 42", и си мисля че ще да е по - добре да поотпусна още около 200 лв за TV-то, демек към 1800 (+100 лв.), за да си взема някои от новите модели - клоня към СОНИ, ФИЛИПС или ЛГ - или направо да гледам за LED?
Цитат:
Благодаря много!
А правилно ли съм се ориентирал за LCD и за размера на екрана спрямо разстоянието за гледане и сигнала който ще получавам и гледам?
... си мисля че ще да е по - добре да поотпусна още около 200 лв за TV-то, демек към 1800 (+100 лв.), за да си взема някои от новите модели - клоня към СОНИ, ФИЛИПС или ЛГ - или направо да гледам за LED?
На първият въпрос отговорът е: НЕ. На мен, от това разстояние, 52 инча са ми недостатъчни, но това, повече или по-малко, е въпрос на личен опит.
Иначе - http://www.electron.bg/product_info....ducts_id=28009
За диодите.... на приемливи цени, ще трябва да се чака. "Приемливи" е относително понятие, като се има пред вид техния (на диодите) сравнително кратък период на полу-разпад.
:)
Ако не ти е спешно изчакай да видиш какво ще се появи от новите модели. Засега за тези пари има Sony 40EX500, който изглежда добър модел.
Цитат:
Първоначално публикувано от nugya
SONY 32EX302 и TOSHIBA 32AV635-трябва даси избера единя от тях,ште се гледа предимно сателитна телевизия и искам дасе справи отлично на сд сигнал.Знам Тошибата има много добра обработка на сд сигнала но е стар модел и малък контрас,а Сони това е новият модел нисък клас телевизор,незнам как штесе държи на сд сигнал.Контраста му дават 1:100 000 в някав турски сайт.Ако някои може дамии помогне заштото штее подарък за булката на 8 март
Интересен въпрос!
Имайки в предвид слабото представяне на ВЕ2 на SD сигнал бих заложил на Тошибата. От друга страна може нещо "дребно софтуерно" да са подобрли в новото Сони. Сложили са му USB Media Player (Тошибата плейва само *.JPEG), както и светлинен сензор и система LIVE COLOUR. Този контраст 1:100000 е "шменти капели" .От друга страна Тошибата е по-евтина. Ако може да се сравнят на място е най-добре. Не знам от Тошибата дали не са останали само мостри.
Както винаги Lazarus18 e прав, може да поизчакаш малко да видиш цената на тези с EDGE LED подсветката. Те пък ще натиснат цените на CCFL аналозите им надолу и дори в последствие да се спреш на тях, пак ще спечелиш -спестените пари инвестирай в по голям диагонал на ТВ-то. За предимствата на EDGE LED пред CCFL може да прочетеш тук:
http://en.wikipedia.org/wiki/LED-backlit_LCD_television
http://www.geek.com/hdtv-buyers-guide/backlighting/
основните предимства грубо казано са:
1. по-добро черно
2. пет пъти по дълъг живот на посветката
"...LED backlighting tends to offer improved color gamut, contrast ratios, and less power consumption. They are also more reliable and can offer over 100,000 hours of life, compared to CCFLs which are often rated at 20,000 hours..."
Това пък откъде го измислиха... 100000 часа живот. :)) а намаляването на яркостта им??
Денс ходих до ТМ и ТП. Мислех да си взема това : http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09057078
или това: http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09051975 (не знам дали е така но не се изказа никак ласкаво за Сонито. Каза че не се справя с цифровия сигнал от кабелните.
но консултанта силно ми препоръча http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09053324 (докато приятел ме насочи към първите два телевизора)
Какво е вашето мнение. И евентуално препоръки за други модели?
@ Peter Radev
Насочи се към 40ЕХ500, който е наследника на 40W5500. просто намери най-близкия дилър до Вас и го виж. Прочети и независими ревюта.
@adtomov
Нищо лично, такава е реалноста:
http://www.ledtele.co.uk/ledvslcd.html
http://wapedia.mobi/en/LED-backlit_LCD_television#2.,
нека и да видим цената, ако е до 10-15 % по-висока май ще си заслужават.
За себе си още не съм решил.
Всички тия сравнения и избирания, всъщност са малко несъстоятелни, ако телевизора ще се ползва за кабелна тв или SD сателитна тв. Виж при як HD сорс с висок битрейт нещата стоят по-друг начин.
Цитат:
Първоначално публикувано от gadinoid
Интересен въпрос!
Имайки в предвид слабото представяне на ВЕ2 на SD сигнал бих заложил на Тошибата. От друга страна може нещо "дребно софтуерно" да са подобрли в новото Сони. Сложили са му USB Media Player (Тошибата плейва само *.JPEG), както и светлинен сензор и система LIVE COLOUR. Този контраст 1:100000 е "шменти капели" .От друга страна Тошибата е по-евтина. Ако може да се сравнят на място е най-добре. Не знам от Тошибата дали не са останали само мостри.
Затова се чудя Тошибата сам го виждал много пъти на сд сигнал как работи но сони-то знам стария модел как се преставя на сд и за тва и аз се питам дали има нешто което са издокарали с новия модел стария бравия 2.Нямаше вазможност даго видя как е на сд новия Sony-32EX302,дали някой е видял как е на сд?Дизаина на сонито много ми харесва пред тошибата но пък картинатааа?А има и запечатка от тошибата знам каде.
И как се държи тошибата при кабелна цифрова телевизия?
Добро утро и честит празник на всички ! :)
Обръщам се към всички участници във подфорум видеотехника,
Извинете ме че със своето действие или бездействие предизвиках случилите се вчера събития във форума.
Аз си имам правило -Избери българското-подкрепи българското!- затова и позволих появата на анонса за новият сайт.
Виждал съм над 70 българи регистрирани в чужди форуми и сайтове защото само там могат да намерят нужната им информация и стока.Защо да не я намерят тук в българските форуми ? Копирах част от FAQ в другият форум за да им помогна на екипа му в трудното начало...не съм го направил в нарушение на никое правило/правата за собственият ми труд са си мои нали :) /.
Имам едно предложение към вас -изберете помежду си модератор-човек който има желание и хъс за работа.За да може избраният да продължи да попълва и развива FAQ и да е в помощ на всички вас. Пожелавам му успех-свободен е да прави с FAQ каквото реши- за информираноста на всички.Аз бях дотук.
Успех на всички с избора и покупката на така желаните от вас телевизори :Drinks:
Поздрави Христослав
Незнам какво е станало, но ти си помогнал на много хора с компетентното си мнение, така че се надявам да продължиш да го изрязяваш, както в този форум така и в другия, независимо дали си от администрацията или редови член на форума. :ole
Честит празник и от мен :Drinks:
п.с.И да не забравяме, че всички сме хора, а безгрешни хора няма.