Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
Какво ви е мнението може ли да се сравняват тези 2 телевизора като качество на картината за средно осветена стая разстояние 3.50-4.00м предимно спорт и филми от компютър ще се гледат.Моделите са LG47LD750 и PANASONIC 46S20.А то може и Panasonic 50S20 тя разликата е малка
Могат да се сравняват. С плазмата ще имаш по-добра картина вечер, а с LCD-то през деня.
Цитат:
Първоначално публикувано от Avtomoto
След много четене по форуми се разубедих за Samsung 46B620 и се насочих към по нови модели:
Набелязъл съм си следните ТВ-та:
Samsung -
46C650/653 (на който цената тези дни гледам е спаднала до около 2000/2100 лв).-------- 2000
От LG съм се спрял на
47LD650 - 100Hz, DLNA , ----------------------------------------------------------------- 2000
47LD750 - 200Hz, DLNA , ----------------------------------------------------------------- 2200
42LE7500 (този е LED) ------------------------------------------------------------------- 2300
SONY (тук 46-ците не ми се побират в определения бюджет и съм се спрял на по малки)-
40 NX700 - LED / Bravia Engine 3 / 100Hz / DeepBlack Panel / WiFi /DLNA ------------------ 2300
40 HX700 - CCFL / Bravia Engine 3 / 200Hz / DeepBlack Panel /DLNA ----------------------- 2300
на EX серията нещо не ми допада външния вид.
Toshiba -
46 XV733G - 100Hz , Resolution+ , -------------------------------------------------------- 1700лв
Тези дни ще ходя да видя как изглеждат на живо.
Според вас кой от посочените модели най си заслужава паричките?
Само няколко вметки. LE7500 си е същия като LE5500 освен дизайн. Т.е. е EdgeLEd. LE8500 е друга бира (и пари). Прецени дали да не икономисаш парички на място:) По принцип същата работа е със EX700 и NX700. (+Wirelss-a на NX700 който може да си купиш за около 50 лева от Сони центъра за EX-a) T.e. еднакви възможности с различен дизайн. При мен е обратното и предпочитам EX (друг е въпросът, че много трудно ще го намериш запечатан). Не ми харесва стъклото на NX-a (а и във форумите много се оплакват от отраженията). Но всеки има право на вкус:) А и Сони имат някаква неадекватна политика. Като заковат цена няма мърдане. Ако искаш LED погледни и C6000 той е в класа на LED ТV-тата които си изброил.
И аз да вметна :) LG 42LE7500 е подходящ ако има малки деца, може би, защото има предпазно стъкло пред панела също както LE8500 (ако не ме лъже паметта) но в същото време това стъкло отразява много хубаво околната среда... което в една осветена стая не е много приятно. Поне моите впечатления от изложения в магазина LE8500 бяха такива - като се има предвид че изобщо не беше силно осветлението там.
Цитат:
Първоначално публикувано от Momchil
Догодина нищо няма да е HD Ready, не знам откъде черпиш информация, но не е вярна...
Информацията е от "официалните" изявления на "компетентните органи" за задължителна цифровизация, изграждането на т.нар. мултиплекси за големите градове до края на 2012. Информацията гласи, че сигнала трябва да е 720 т.е. HDReady... но доколко това отговаря на действителността, няма как да знам. В този ред на мисли, ако ще си продължим да гледаме SD, какъв е смисълът да купувам сега нов приемник? По-добре да си остана със 12-год 21" Сони :).
Здравейте,
Търся мнение за телевизор Samsung LE55C650 (http://zora.bg/main.php?p=products&s...oduct_id=12155).
Заслужава ли си цената или можете да ми препоръчате по-оптимален вариант?
Благодаря предварително. :)
В тоя диагонал вариантите са 2-3 и няма кой знае какви алтернативи.
Освен този модел има една Тошиба:
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09079957
Цитат:
Първоначално публикувано от lazarus18
Принципно ще се примиря и с 52", но там още повече се обърках
От какво разстояние ще се гледа? На първо четене разликата между 52 и 55 не е голяма, но на практика си я има.
Цитат:
Първоначално публикувано от wrathchild
Информацията е от "официалните" изявления на "компетентните органи" за задължителна цифровизация, изграждането на т.нар. мултиплекси за големите градове до края на 2012. Информацията гласи, че сигнала трябва да е 720 т.е. HDReady... но доколко това отговаря на действителността, няма как да знам. В този ред на мисли, ако ще си продължим да гледаме SD, какъв е смисълът да купувам сега нов приемник? По-добре да си остана със 12-год 21" Сони :).
До 2012 трябва да се цифровизира сигнала , а не да е в HD.Но дори и да е HD ,плазмата за която се чудеше си е HD ready,тъй че какъв е проблема?
Смисъла на закупуване на нов ТВ е големия диагонал ,възможност за гледане на HD-та от външно устройство,дизайн и още мн , мн други.
Цитат:
От какво разстояние ще се гледа? На първо четене разликата между 52 и 55 не е голяма, но на практика си я има.
От 5-6 метра, зависи къде ще седна на дивана. :)
Цитат:
Първоначално публикувано от emo77
То няма и голям избор на 52 инча. Ако не те притеснява лъскавия панел на Самсунга го взимай смело. За 5-6 метра даже ще ти малеят 55 инча.
С матов панел е това Сони, но го няма налично в момента:
http://dekom.bg/index.php?page=produ...3ee3cdd7c50c14
Цитат:
Да, харасва ми.
Но не можах да му видя времето за реакция? А иначе самсунга като технически данни достатъчно добър ли е?
Цитат:
За 5-6 метра според мен вече трябва прожектор и екран (по-евтино излиза от 100" телевизор, просто)... така че може би се замисли в тази посока.
Цитат:
А иначе самсунга като технически данни достатъчно добър ли е?
По-добър е от Sony-то. Ако гланцовия панел не те притеснява, вземай смело. И цената му е доста добра в Зора.
P.S. Като гледам и в ТМ е същата: http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09071877