Резултати от 1 до 13 от общо 13

Моля за съвет

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2008
    Мнения
    28
    #1

    Моля за съвет

    Здравейте телевизора ми е PANASONIC TH-42PX8ES.Снощи като го пуснах на згасена светлина и забелязах,че на екрана на черен фон си личат от горе и от долу по светли линий и в горния десен ъгъл все едно има цветни снежинки.Проблем ли е това и може ли да се отстрани.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Mar 2010
    Мнения
    180
    #2

    Re:Моля за съвет

    Тема: FAQ: HDTV, ръководство за избор, LCD матрици
    Re: TV технологии,LCD матрици,сервизни менюта
    « Отговор #9 -: 28.09.2008, 21:04 »

  4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    36
    #3

    Re:Моля за съвет

    А казано като за по-прост човек?

  5. Member
    Тук е от
    Mar 2010
    Мнения
    180
    #4

    Re:Моля за съвет

    Аз много лошо го написах ,просто прочетете темата в частта на отговор номер 9.http://forum.setcom.bg/index.php/topic,37709.0.html

  6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Мнения
    36
    #5

    Re:Моля за съвет

    Цитат Първоначално публикувано от loshdancho
    Аз много лошо го написах ,просто прочетете темата в частта на отговор номер 9.http://forum.setcom.bg/index.php/topic,37709.0.html
    Не, колега, препратката я разбрах, просто (поне на мен) ми е трудно да се ориентирам във всичките бели снежинки на черен фон и черни точки на бял фон:-) Вярно, че не съм пуснал аз темата, но ме заинтересува. Та - в този смисъл казах "като за по-прост човек" (за мен става дума:-), да не се обиди някой) - ако може да се обясни по-просто, примерно - бели точки:изгорял пиксел; черни точки - наплюто от мухи:-)... Знам, че никой не е длъжен да си отделя от времето, за да обяснява на лаици, но и всички сме на различно ниво на техническа грамотност все пак.
    Дано писанията ми не се приемат като някакво заяждане!

  7. Member
    Тук е от
    Mar 2010
    Мнения
    180
    #6

    Re:Моля за съвет

    Там е писано дословно :
    Различават се 4 вида «изгорели пиксели»: мъртви пиксели, горещи пиксели, блокирали пиксели и группа дефектни пиксели: няколко дефектни пиксела в квадрат 5х5 пиксела.

    Мъртвите пиксели (от анг.: dead pixel) е дефектен пиксел, който постоянно е изключен. Мъртвите пиксели се виждат най-добре на светъл фон и изглеждат като тъмни точки.това са пиксели, които не светят (винаги са изключени).

    Горещи пиксели-hot_pixel- Постоянно осветен (включен) бял пиксел се нарича горещ пиксел (от анг.: hot pixel). Горещите пиксели се виждат най-добре на черен фон изглеждат, като бяла точка. В цифровата фотография за премахването на горещи пиксели обикновено се използва т. нар. кадър “ток на тъмно” (от анг.: dark frame).

    Заседнали пиксели-stuck_pixel
    Заседналите /блокирали/пиксели (от анг.: stuck pixel) обикновено се виждат най-добре на черен фон като червени, зелени, сини, пурпурни или жълти точки. Най-често срещаните са червените, зелените и сини.Това е така защото някои от субпикселите са винаги включени или винаги изключени.
    За разлика от мъртвите пиксели, потребители съобщават, че заседнали пиксели изчезват. Едни от най-популярните методи при LCD мониторите е да натиснете леко и внимателно заседналия пиксел (по този начин той се нулира) или рязко да променяте на стойността му (премигващи ярки цветове). Разбира се няма гаранция, че тези методи винаги ще работят. При LCD телевизори с стъклено покритие и цифровите апарати можете единствено да чакате и да се надявате заседналия пиксел да изчезне от само себе си.

    В какво е проблема? Ако транзистора не работи, то може ли телевизора да се върне или да се смени по гаранцията. Все пак технологията за производство на панели е толкова сложна, че за да получите голяма партида панели без изгорели пиксели е невъзможно. И ако в производството имаше само «чисти» панели,то стойноста на телевизорите би била много висока.

    Затова «изгорелите пиксели» се делят на три типа, а всички панели се делят на 4 класса (договорени в стандарт ISO-13406).
    1 тип - бял пиксел на черен фон.
    2 тип - черен пиксел на бял фон.
    3 тип - цветни (червен, син, зелен, жълт).

    Първият клас не допуска появяването на «изгорели пиксели»

    Вторият клас допуска наличие на 2-дефекта от 1 и 2 тип, а също и 5- дефекта от 3 тип. Този клас а най-разпростанен на пазара за телевизори. Затова наличието до 5 дефектни пиксела по мнении на производителите НЕ СЕ ЯВЯВА БРАК.

    Третия клас може да има 5 изгорели пиксела от 1 тип, 15-от 2 тип и 50 с дефекти от трети тип.

    Четвъртият клас допуска наличие на 50, 150 и 500 дефекта от 1, 2 и 3 тип съответно.

    Клас.......Тип 1.....Тип 2.....Тип 3.................Тип 4
    ...................................................Кластер.............Кластер
    ...................................................с повече от.......с грешка
    ...................................................една грешка......тип.. 3
    ...................................................тип.. 1 или 2
    I...............0...........0...........0............0....................0
    II..............2...........2...........5............0....................2
    III.............5...........15.........50...........0....................5
    IV.............50..........150.......500.........5....................50
    В такъв образ ако количеството изгорели пиксели не превишава 0,001% - то това не е брак.
    (1920*1080)*0,001/100=20,736, т.е. ако има повече от 20 пиксела то това е гаранционен случай.



    Определянето на наличие на «изгорели пиксели» на око при преглед на телепрограмми или DVD дискове често бива затруднено или въобще невъзможно. Например, блокиралият пиксел може да се прояви само в вид на зелена точка на червен фон и в ъгъла на екрана. Може дълго да гледате телевизора и да не го забележите, доколкото точката е малка, а изображението се променя достатъчно бързо и съчетанието на това място на именно тези цветове не се среща често. Освен това, «изгорелите пиксели» могат да се проявят с течение на времето в резултат пробив на транзистора, отговарящ за тази точка на екрана.

    Какво да правите, ако все пак сте открили на екрана на вашия телевизор неработещ пиксел? За съжаление, черните точки в домашни условия не може да се оправят. Но има няколко метода, отстраняващи блокирали пиксели (цветни точки). Методите не са сто процентови, но може да пробвате.

    Един из способите за LCD телевизорите е: изключете телевизора,и с увита в нещо меко пръчица внимателно натиснете областа, където сте забелязали неработещият пиксел. След няколко минути на такъв массаж – включете телевизора и погледнете за резултат. Повторете, ако е нужно.

    Друг способ предполага наличието на свързан към телевизора компютър и е подходящ както за LCD, така и за плазми.Той не изисква пряко физическо въздействие, затова се явява напълно безопасен. Една от програмите за отстраняване на блокирали пиксели се намира на страница www.jscreenfix.com/basic.php.
    По твърдение на разработчиците, блокиралите пиксели в болшинството случаи се отстраняват след 20 минутно ползване. Но ако не се получава, пробвайте да включите программата за 5-10 часа. Програмата изпълнява високоскоростна смяна на цветовете на отделните пиксели, което позволява программно да се включи (или изключи) блокиралият пиксел. След пускането на програмата на екрана се появява око с мигащи пиксели. Просто го насочете на на дефектната област и очаквайте резултата.

    И, накрая, най-екстремният, трети способ (отново за LCD панели). Тук трябва да действате много внимателно, защото може да повредите телевизора, ако прекалите с прилагания натиск. Отначало направетете в района на блокиралият пиксел черен фон (например установете картина от DVD или включете преглед на фотография с черен фон в тази точка).Сега вземете не много остър молив. Поставете го на пиксела и леко натиснете. На мястото на натиск на екрана трябва да се появи бяло петно.Ако то не се появи, натиснете малко по-силно. Натиснете 5-7 пъти, всеки път малко по-силно. Възможно е да помогне. Но повтарям: бъдете пределно внимателни.

    Най-достъпният и ефективен способ за показване на дефектни точки се явява проверката на телевизора преди покупката за «изгорели пиксели» с помоща на специални програми. Телевизора се свързва към компютъра, пуска се программа за проверка на панела и оператора внимателно проследява дефектите при различни цветове, въспроизводими от программата. А за профилактика- не допускайте появяване на разряди от статично електричество на екрана на вашия телевизор и ползвайте защитни прибори за вашата аппаратура.

    Проверка на изгорели пиксели
    http://udpix.free.fr/

    https://www.pixelprotector.com/
    http://www.wikihow.com/Fix-a-Stuck-P...an-LCD-Monitor
    http://www.behardware.com/articles/5...ad-pixels.html

    http://screenfix.net/
    това е програма за оправяне на блокирали пиксели при LCD телевизори или прогорели плазмени екрани

  8.  
     
  9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #7

    Re:Моля за съвет

    Само че това е плазма и за изгорели пиксели не може да става дума.

  10. Member
    Тук е от
    Mar 2010
    Мнения
    180
    #8

    Re:Моля за съвет

    Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Само че това е плазма и за изгорели пиксели не може да става дума.
    АУУУУУУ !!!! И АЗ ДА НЕ ПОГЛЕДАНА ТЕХН. ХАРАКТЕРИСТИКА НА МОДЕЛА ИЗЛАГАЦИЯ!!!

  11. Novice
    Тук е от
    Apr 2013
    Мнения
    3
    #9

    Отговор: Re:Моля за съвет

    Здравейте, може би не е тук мястото да задам въпросът си, но имам лек проблем със Плазмата ми. Едната ми плазма с която имам проблем е LG - 32 инчов. Онзи ден жена ми го забърса с навлажнена кърпа на която може би имаше и препарат клин и след това започнаха да излизат цветни пиксели от време на време. Казаха ми да изключа ТВ-то от контакта и да го държа така един ден и ще се оправи. Дали е по-лош проблема? От снощи е изключен още не съм го пробвал дали пикселите ги няма!

    Благодаря предварително и се извинявам ако не съм задал въпросът си на правилното място!

  12. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2012
    Мнения
    77
    #10

    Отговор: Моля за съвет

    Само да кажа, че ПЛАЗМА 32 инча няма!
    Минималния диагонал от който започват плазмените дисплеи е 42 инча.
    По другия проблем мисля че ще се оправи.

  13. Novice
    Тук е от
    Apr 2013
    Мнения
    3
    #11

    Отговор: Моля за съвет

    Благодаря!

  14.  
     
  15. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011
    Мнения
    2,116
    #12

    Отговор: Моля за съвет

    Цитат Първоначално публикувано от milenskior Виж публикацията
    Само да кажа, че ПЛАЗМА 32 инча няма!
    Минималния диагонал от който започват плазмените дисплеи е 42 инча.
    По другия проблем мисля че ще се оправи.
    За да сме точни - минимален е 37.;-)

  16. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010
    Мнения
    144
    #13

    Отговор: Моля за съвет

    Цитат Първоначално публикувано от milenskior Виж публикацията
    Само да кажа, че ПЛАЗМА 32 инча няма!
    Минималния диагонал от който започват плазмените дисплеи е 42 инча.
    По другия проблем мисля че ще се оправи.
    Не бъди чак толкова категоричен: LG 32PG6000 Television - 32" 720p Plasma HD TV - LG Electronics UK
    Аз щях да купя такъв преди около 3 години от Метро, струваше 600 лв.

    - - - - - - - - - -

    Цитат Първоначално публикувано от TVFAN Виж публикацията
    Здравейте, може би не е тук мястото да задам въпросът си, но имам лек проблем със Плазмата ми. Едната ми плазма с която имам проблем е LG - 32 инчов. Онзи ден жена ми го забърса с навлажнена кърпа на която може би имаше и препарат клин и след това започнаха да излизат цветни пиксели от време на време. Казаха ми да изключа ТВ-то от контакта и да го държа така един ден и ще се оправи. Дали е по-лош проблема? От снощи е изключен още не съм го пробвал дали пикселите ги няма!


    Благодаря предварително и се извинявам ако не съм задал въпросът си на правилното място!
    Според мен има остатъци от препарата по екрана, които предизвикват странното оцветяване на пикселите. Нека жена ти го избърше с леко навлажнен с вода мек парцал. Трябва да се оправи.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Моля за съвет
    От Инж. Маг. Тодор Грудев във форум Телевизори
    Отговори: 36
    Последно: 01-10-13, 10:03
  2. Моля за съвет
    От loszetas във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 6
    Последно: 20-04-12, 20:19
  3. Моля за съвет
    От Lubo7745 във форум Климатици Hitachi
    Отговори: 16
    Последно: 01-10-11, 08:37
  4. Моля за съвет за 2 бр. 9-ки
    От dwd във форум Климатици Midea
    Отговори: 26
    Последно: 11-03-11, 10:45
  5. Моля за съвет!
    От Pinto във форум Общ - хардуер
    Отговори: 17
    Последно: 15-06-02, 11:52

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе