-
Отговор: Изгодни промоционални оферти, фалшиви промоции, лоши предложения.
Цитат:
Първоначално публикувано от
falkoneto
От доверен източник знам, че откакто сме на евро продажбите в големите вериги са паднали почти наполовина. Тези цени, които са в момента все повече ще отдръпват потребителите - та те продават телефони, телевизори, аудио техника на цени за малък автомобил :lol:
Спаднали спрямо кога? Преди Нова година имаше много хора, които имаха левчета на които нямаше как да докажат произхода и съответно трудно биха ги обърнали в евро. Част от тези пари отидоха за покупки на скъпа техника и вдигнаха изкуствено оборотите на техномагазините.
-
Цитат:
Dedo1975
Спаднали спрямо кога? Преди Нова година имаше много хора, които имаха левчета на които нямаше как да докажат произхода и съответно трудно биха ги обърнали в евро. Част от тези пари отидоха за покупки на скъпа техника и вдигнаха изкуствено оборотите на техномагазините.
И баш ще накупят ненужна - дублираща техника за няколко хилядарки , за да отлежава някъде, или зорлем ще сменят работещата. Малко вероятно.
-
Що не, имам познати купили си бая неща по това време точно поради тая причина :cool:
-
ще хвана ли разлика между LG C5 и LG G5 , гледа се еон , нетфликс, ейпъл, дисни, хбо и блурей, не се ползва за игри. Защото цената на G5 e доста >>>>
-
Цитат:
Slusatel
ще хвана ли разлика между LG C5 и LG G5 , гледа се еон , нетфликс, ейпъл, дисни, хбо и блурей, не се ползва за игри. Защото цената на G5 e доста >>>>
Вземаш и тестваш.Всичко е до потреблението и начина на работа. Отказах си от С5 защото е с малко рам.
-
Преди малко бях до Технополис за мнение на един от консултантите им (момчето каза, че отговаря за LG). Един до друг бяха наредили 77" G5-ца, 77" M5-ца ("безкабелният") и една C5. Вървяха еднакви промоционални видеа. Аз лично разлика не видях. Двата скъпи модела имаха абсолютно един и същ burn-in на надпис на Animal planet, но не на лого, а на огромен надпис по средата - момчето ми обясни, че това е станало защото промоционалните видеа са прекалено ярки, че са работили над 2000 часа вече и че вечер спират изцяло електричеството в магазина и неможели да си правят опреснявания телевизорите. Силно ми препоръча C5-ца, защото при нормални условия разлика може да видиш във яркоста само ако са един до друг. Попитах и колегата му от Самсунг за S95F 83"-вата, която в момента е с 500 евро по-евтина от G5-цата, а реално са с еднакъв панел и тук вече играело ролята личните пристрастия към марка - еднакви почти - освен матовото покритие на и one connect box-a на Самсунга, като ми каза, че заради покритието черното сивеело а box-a имал ограничение от 40gb/s, което не било достатъчно за някои игри и приложения, които изисквали поне 47gb/s. Между C5 и S90F - категорично LG ми казаха.
Общо взето изцяло ме насочиха към LG C5 - като и аз май вече клоня натам и при положение, че новите модели на марките идват на почти 4 пъти по-високи цени :scared:
-
аз по принцип не съм фен на оледа, но цената на компромиса бравия5 е тежка , а хубавия бравия 7 е на цената на автомобил близо, затова си викам да прежаля едни по-дребни пари за C5 и като "засвети" да го мятам у кофата ...Докога ще са на промоция или тя е вечна така да се каже. Ходих и аз до Техно , но са подредени не по марки, а по размер, няма как директно да сравня двата един до друг ....
-
Цитат:
falkoneto
Двата скъпи модела имаха абсолютно един и същ burn-in на надпис на Animal planet, но не на лого, а на огромен надпис по средата - момчето ми обясни, че това е станало защото промоционалните видеа са прекалено ярки, че са работили над 2000 часа вече и че вечер спират изцяло електричеството в магазина и не можели да си правят опреснявания телевизорите.
Това не е извинение...като стане 17,30 гасят само олед телевизорите. Може да пускат определена бройка само при проявен интерес от клиент. Най-добрият начин да изложиш олед телевизор е в отделно помещение с димируемо осветление.
-
Цитат:
falkoneto
освен матовото покритие на и one connect box-a на Самсунга, като ми каза, че заради покритието черното сивеело
Прав е за сивеенето. Самсунг оледа също го изключвах вечер от контакта в офиса. След месеци така нищо му нямаше. Изкара гаранцията и му гръмна захранването при нонстоп гледане при охраната.
- - - - - - - - - -
И външните доставчици започнаха да се отървават он старото.
https://i.postimg.cc/QCXdJcLr/IMG-20260419-180046.jpg
-
След едно досадно ходене по магазини, разглеждане на форуми и видеа, което ме напрегна доста до решението, стигнах до решението (с помощта и на жената де :o), че изсипването на едни "къси" 3000-3500 евро ми идва в повече. Реших да се върна на първоначалният вариант с гейминг кътче със стол реклайнерче и т.н. Та вече може да ми споделите мнение кое ще е най-удачно:
Lg G5 55" - това може би ми се иска най-много поради хвалбите за модела и 5 годишната гаранция,
Samsung S95F 55'' - тук имаме QD-OLED, но идваме на нещата с матираното покритие и някои лимитирани скорости на one connect box-a,
или (поради това, че е на яка оферта в момента съм в тази тема) LG C5 55" - бюджетен вариант
-
Цитат:
brotzki
И външните доставчици започнаха да се отървават он старото.
ма да видим новите модели на какви ценички ще излязат ,че ми се струва ще са доста нагоре поне отначало
-
Цитат:
falkoneto
Lg G5 55" - това може би ми се иска най-много поради хвалбите за модела и 5 годишната гаранция,
Samsung S95F 55'' - тук имаме QD-OLED, но идваме на нещата с матираното покритие и някои лимитирани скорости на one connect box-a,
или (поради това, че е на яка оферта в момента съм в тази тема) LG C5 55" - бюджетен вариант
При това положение вече C5 бих го отписал директно. Труден избор м-у G5 и S95F. Аз сякаш бих се спрял на Samsung-a заради QD-OLED дисплея, но моят начин на ползване е различен от твоя. За гейминг сякаш G5 е с една идея по-добре - по-нисък лаг, по-висока яркост на дисплея, който не е матов и т.н.
-
Цитат:
CubanLinx
При това положение вече C5 бих го отписал директно. Труден избор м-у G5 и S95F. Аз сякаш бих се спрял на Samsung-a заради QD-OLED дисплея, но моят начин на ползване е различен от твоя. За гейминг сякаш G5 е с една идея по-добре - по-нисък лаг, по-висока яркост на дисплея, който не е матов и т.н.
Ще е G5 - на супер цена е в Емаг. Ще напиша първи впечатления като го "вкарам" в употреба :thumbup
-
Толкова ли е малко гейминг кътчето, че няма място за 65 инча ?
В момента
LG 55G51LW -1170 евро
LG65G53LS - 1620 евро„
Samsung 65S95F - 1620 евро
LG 77G51LW -2250 евро
-
Цитат:
Alexi
ма да видим новите модели на какви ценички ще излязат ,че ми се струва ще са доста нагоре поне отначало
Смъсъл, за китайските ли? ТЦЛ няма нещо интерсно...C7L,P8L и подобни заораха с нищото. ;) По-високите класове ще са на цените на оледите от миналата.Гледаме Хисенс.
Понякога пускат в началото промоции, но сякаш при телефоните са повече намаленията. Миналата седмица забърсах една лопата Поко X8 про макс 12/512 за 290евро с купоните и кешбека. Ще е топ с 8500 батерия за сърфиране. :wink: