Резултати от 1 до 4 от общо 4

CES 2012

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    5,621
    #1

    CES 2012

    http://www.manager.bg/news/samsung-p...usavarshenstva

    [size=10pt][size=10pt]Samsung представи телевизор, който се самоусъвършенства[/size][/size]

    Умен, свързан с интернет LED и плазмен телевизор, който обновява технологията си сам всяка година, беш представен от Samsung на тазгодишното изложение за потребителска електроника (CES) в Лас Вегас.

    Моделът е наречен ES8000. В него е включена система за разпознаване на жестовете и гласов контрол, както и идентификация на лицето. Вградена в телевизора "умна" камера позволява на потребителите да влязат в интернет само с жест на ръката им. С това устройство хората могат да променят канала като дават гласова команда на един от 20-те азика, които телевизорът "разбира". Технология за идентификация на лицето позволява да бъдат запомняни и разпознавани потребителите пред телевизора. Така може да бъде извикан списък с любимите им приложения.

    Системата за контрол чрез глас, вид и движения наподобява тази на Kinect. Разпознаването на лицето на човека ще бъде полезно за децата, чиито достъп до някои вредни за тях телевизионни програми ще може да бъде прекратен по този начин.

    Устройството има изход, който позволява към него да бъде включен технологичен комплект и така да се увеличи бързината на процесите в него и да се добавят нови приложения, разказва кореспондент на BBC. С него телевизорът се обновява.

    С този нов продукт южнокорейският гигант цели да задържи позицията си на най-големия търговец на телевизори в света. Президентът на дивизията за потребителска електроника в компанията е представил технологията по време на изложението в Лас Вегас, като е отбелязал, че в момента Samsung продава по два телевизора на всеки две секунди по света.

    Това е последният модел от т.нар. серия от умни телевизори, чието производство и предлагане беше стартирано от Samsung през 2008 г.

    По време на изложението от компанията са съобщили още, че през януари свалените приложения за телевизия, създадени от нея, ще станат 20 милиона.

    Сред новите предложения, представени на търговското шоу в Лас Вегас, е била включена и последната игра Angry Birds на Rоvio. От Samsung информират, че на потребителите ще бъде предложен достъп до анимационен видео канал, поставящ началото на последната еволюция в историята на хитовото заглавие Angry Birds.

    Свързаните с интернет, "умни" телевизори се превърнаха в хит на изложението, отбелязват авторите в BBC. Организатори на CES предвиждат, че половината от всички най-нови телевизори, които ще бъдат на пазара през 2012 г., ще имат интернет опции. Конкурентът на Samsung, LG, е представил приемник с вградена система Google TV, предназначен за американския пазар. Неговият телевизор работи с дистанционно с гласово разпознаване. От фирмата очакват партньорството им с Google да продължи и да бъде успешно в бъдеще.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    5,621

  4. Member
    Тук е от
    May 2010
    Мнения
    264
    #3

    Re:CES 2012

    Цитат Първоначално публикувано от ivodivo
    http://www.manager.bg/news/samsung-p...usavarshenstva

    [size=10pt][size=10pt]Samsung представи телевизор, който се самоусъвършенства[/size][/size]

    Умен, свързан с интернет LED и плазмен телевизор, който обновява технологията си сам всяка година, беш представен от Samsung на тазгодишното изложение за потребителска електроника (CES) в Лас Вегас.
    ...
    какво нещо е езика...така четейки горното си представям, че LED или плазмен телевизор се самоконвертира в OLED или LGV (Light Grating Valve) само защото е свързан по кабел (а може и донгъл за по-напредничавите модели), все пак това са технологии, нали?.
    май по-вероятно се касае за поредния applet (каква дума е измислил Кирил и Методий само).
    преди да дойде Y2K се говореше упорито за information highway по времето на дотком балона, а тукашните стенвестници списваха от купешките си събратя статии от рода 'хладилник пуска sms на супер да го зареди'.

    OLED и 4K дисплеи (макар да няма съдържание) ще бъдат може би най-дискутираните на CES 2012.
    другите неща ще бъдат претоплени/лъснати и познати от предишни изложения. но пък може и да греша?
    ще се учудя например ако се появи WiMax серийна слушалка (не е като да ги няма чиповете, но криза е все пак).

  5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,377
    #4

    Re:CES 2012


Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. CAL лицензите за server 2012
    От glarus във форум Windows
    Отговори: 5
    Последно: 28-08-13, 00:48
  2. Нов Panasonic 2012
    От bigmouth във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 315
    Последно: 16-02-13, 02:27
  3. CS/CU-E09NKE-3 Econavi 2012
    От offspring_bg във форум Климатици Panasonic, National
    Отговори: 16
    Последно: 31-12-12, 13:04
  4. Абитуриенти 2012
    От hristoslav2 във форум Коментирай новина
    Отговори: 25
    Последно: 29-05-12, 16:15
  5. Евро 2012
    От travelerbg във форум Спорт
    Отговори: 9
    Последно: 18-10-11, 13:47

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе