Привет,значи имам следният проблем - с нормална стайна антена пуснах да сканира ТВ-то за канали на DVB-T - откри ми доста,но ми изкарва само звук на черен екран и надпис посредата на екрана НЯМА ВИДЕО.
Ако има значение ТВ-то е LCD Panasonic L32CEA2
Привет,значи имам следният проблем - с нормална стайна антена пуснах да сканира ТВ-то за канали на DVB-T - откри ми доста,но ми изкарва само звук на черен екран и надпис посредата на екрана НЯМА ВИДЕО.
Ако има значение ТВ-то е LCD Panasonic L32CEA2
Значи проблема е в стайната антена,така ли? Ама защо пък на всички намерени канали е така? При положение,че съм в София, Св. Тройца и стаята където е ТВ-то гледа към копитото,че и няма по високи блокове по права линия натам?!
Enties, както си написал модела на телевизора не излиза в Google. Затова само гадая - нямаш MPEG4. Провери.
Моя грешка модела е L32C2E/A
http://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-p...tml#properties
Но си има DVB-T тунер,а и сила на сигнала на всички канали ми е на 10.
Но сега като се разрових из нета попаднах на това:
Та.. възможно ли да е точно от това?По новите телевизори от типа LCD, PLAZMA разполагат с цифрови тунери DVB-T, но повечето на българския пазар поддържат само формата MPEG2, който няма да бъде поддържан в България
П.П. Да,но сега си прегледах ръководството за употреба и имам и MPEG4
Този телевизор е проектиран така,че да отговаря на стандартите (към август 2009г.) за цифорви ефирни услуги DVB-T (MPEG2 и MPEG4-AVC(H.264) и цифрови кабелни услуги DVB-C (MPEG2 и MPEG4-AVC(H.264)
М'да, би следвало да работи нормално. Пробвай да въртиш антената, докато си на произволен канал. Каква е тя, btw? Има ли някакво усилване на сигнала?
Абеее то ще се окаже проблема май от антената... щото е една обикновенна стайна,купена от кауфланд за 4лв.
Та разгледах по сайтове,и понеже не ми се дават много пари за антена - телевизора е в гостната и само като имаме гости с преспиване се позлва,а то не е много често... май ще скоча утре до ТМ Люлин,че там гледам има някаква за 17 кинта,която според мен ще ми свърши работа
За тази става дума - http://technomarket.bg/products/0904...ilips-sdv-2230
Ха сега де, помня ли .. но май е България. Да не би да трябва да дам на Финландия,както ми тръгва Тубата на Тошибата :DПървоначално публикувано от hristoslav2
Не знам, но пробвай със смяна на местоположението/държавата и виж кои тунери са ти активни.
Ммм извинявам се за лайшкия въпрос,но как да видя кои тунери са ми активни?Първоначално публикувано от hristoslav2
Еми DVB-C,DVB-T и аналогова са ми активни
Тогава проблема е в сигнала стигащ до телевизора ти.Първоначално публикувано от Enties
С две думи да си търся,читава вътрешна антена за DVB-T ?Първоначално публикувано от hristoslav2
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1347036800[/time]_________________________________________________
Така.. ново инфо.. не е до антената Дадох на ТВ-то страна Финладния и картината си тръгна... че дори със супер качество,като се има впредвит антената с 4лв. от Кауфланд... Въпроса е,че хващам само тв7,бтв и канал 1? Само тези ли се излъчват цифрово ефирно в София?