Флашнах БИОС-а и сичко си доиде на мястото.Оказа се просто, че старата версия на БИОС-а не подържала свясно копърмайн базирани процесори.Все пак Благодаря на всички за помощта![]()
Флашнах БИОС-а и сичко си доиде на мястото.Оказа се просто, че старата версия на БИОС-а не подържала свясно копърмайн базирани процесори.Все пак Благодаря на всички за помощта![]()
Аз първо щях да потърся в BIOS-а или джъмпер на дъното да пробвам да превключа от 133MHz на 100MHz. Ако ефекта изчезне, или се трансформира в някакъв нов, ще му търся допълнително някакво си обяснение. След това, щях да пусна един Memtest.
Добре де хора, тогава как life дистрибуция на Линукс си се зарежда без проблем, за Knoppix говорим, пък Вин-не тръгва на никъде.А и паметта си ми е е кингстън 133, и я деклоквах до 100 пак същата работа, има ли значение кабела към харда, дали е ИДЕ, УлтраАта или Ата133. А да дъното подържа Ултра ДМА това дали влияе ня хдд-то, макар че и него съм изклиу4вал за пробата и пакДа не би биоса да цака работата
Паметта може да е и Kingston Gold Edition, ама ако са калпави слотовете за паметта, все тая - все са грешки с паметта. Такива случаи не са рядкост. За последната половин година съм срещал поне три дънни платки с такива проблеми. Между другото, едната се оправи със "спойка-вълна на слотовете за паметта и цокъла на процесора"*.
За да отхвърлиш тази хипотеза, пусни си Memtest (не че и той не може да те подведе), виж че резултата е отрецитален и продължавай нататък с търсенето на проблема. Така както си описал симптомите, е много вероятно да е проблем с паметта (според мен).
* спойка-вълна на слотовете за паметта и цокъла на процесора - с помощта на подходящ поялник, бяха припоени всички крачета на цокъла на процесора и слотовете за памет
И все си мисля че нее това, но пък ще взема да разместя платките по слотовете(за рама иде реч) и пак ше мъча. 10х
И все пак ка Кнопикса си тръгва без проблем?
То и Windows може да тръгне и да стигне донякъде с лоша памет. Но после почват проблемите. Може същото да е с този Кнопикс - сега тръгва, но като го понатовариш малко повече, да почне да ти прави магарии от лошата памет.
В една друга тема си споменал, че скоро си сменял дънна платка. Ако става въпрос за същия компютър, може проблема и да е дънната платка.
Същата тема е просто не знаех къде да я публикувам. Ставам банален но Нопикса ми работи идеално като на 533 мхз машина
Не, тои стартира от ЦД-рома, нали е жива дистрибуция, но инсталационен диск за вин забива компа
А Нопикс зарежда ли се нормално при закачен хард диск и самия диск вижда ли се ? Не знам дали правилно задавам впроса - не познавам Нопикс. По скоро искам да те питам, можеш ли да запишеш нещо на диска от Нопикс.
Разбира се сичко си е ок с Нопикса, в началото мислех че диска е виновен, пробвах с друг и пак тая,някой може ли да ми каже дали кабела към харда има значение IDE, UATA. ATA 133?
Ако всичко друго си е наред, няма значение какъв е кабела. Разликата е, само в скоростта на трансфер на диска и оттам скоростта с която работи Windows. Би трябвало IDE-контролера, автоматично да разпознае кабела и оттам да се настрои в съответния режим. По-скоро, проблема е в самия IDE-контролер.
Да не те подвеждам - ако можеш пробвай с друго дъно, за да се види наистина ли това е проблема и тогава купувай новото.