Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013/ръководство на първа страница
Цитат:
Първоначално публикувано от
zdraveigp
Здравейте,
Моля за мнения относно актуалните промоции на 55 инчови лцд/лед модели към м.ноември 2013:
Бюджетът е около 2500лв с малка възможност за корекция. Конкретно избор между Панасоник/Филипс/Самсунг/LG - не е задължително моделите да са 2013
Примерно:
Панасоник TX-L55ET60E и TX-L55DT50E, както и Филипс 55PFL6008K - не знам за конкурентните Самсунг и ЛГ, но едва ли ги превъзхождат.
Благодаря предварително!!!
Добре дошъл във форума!
Трябва да уточниш дали съзнателно или не си посочил тези модели, понеже са с IPS матрици т.е. дали търсиш модели с този тип матрица.
Този е с VA матрица: SAMSUNG UE-55F6500 :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013/ръководство на първа страница
Благодаря за предложението - да ви кажа честно, току що попрочетох за двата вида матрици. Явно съм подбрал IPS несъзнателно - нямам изисквания за типа матрица. Доколкото усещам, всеки тип си има своите предимства в определени условия, но везните леко клонят към IPS.
Вчера гледах Панасоник TX-L55DT50E и въпреки че е модел 2012 явно си остава по добрия избор в сравнение с TX-L55ET60E. За съжаление окомплектовката му и гаранцията му са доста по оскъдни от TX-L55ET60E. Ще се радвам и на други препоръки и за и против - благодаря!
Цитат:
zdraveigp
Благодаря за предложението - да ви кажа честно, току що попрочетох за двата вида матрици. Явно съм подбрал IPS несъзнателно - нямам изисквания за типа матрица. Доколкото усещам, всеки тип си има своите предимства в определени условия, но везните леко клонят към IPS.
Вчера гледах Панасоник TX-L55DT50E и въпреки че е модел 2012 явно си остава по добрия избор в сравнение с TX-L55ET60E. За съжаление окомплектовката му и гаранцията му са доста по оскъдни от TX-L55ET60E. Ще се радвам и на други препоръки и за и против - благодаря!
Най-добре е да тестваш с флашка и на режим Кино набелязаните модели, за да прецениш на теб какво ти допада, като картина. Прочел си + и - на двата типа матрици, сега на база на това, виж реално как стоят нещата.
В рамките на този бюджет, диагонал и качество на картината, общо взето е предложено вече. DT50 e по-добър избор от ET60, но мисля че беше с активно 3Д, за разлика от другите модели с IPS, които са с пасивно - прочети и за това.
Други добри модели с IPS са Sony 55W805/7 и LG 55LA740, но отиват към 3000лв.
Имам питане. Сравнение на два тв. 32 hd ready и 40 full. Подаден е ефирен PAL сигнал. Кой от двата, при равни други условия, ще представи по-добра (ясна) картина, при гледане от 2м.
Този с по-добра обработка и процесинг :cool: .
Цитат:
ivostoqnov77
Кой от двата, при равни други условия....
т.е. всичко им е еднакво, с изключение на резолюцията.
Цитат:
ivostoqnov77
Имам питане. Сравнение на два тв. 32 hd ready и 40 full. Подаден е ефирен PAL сигнал. Кой от двата, при равни други условия, ще представи по-добра (ясна) картина, при гледане от 2м.
SD сигнал ? - 32 hd ready
Цитат:
ivostoqnov77
Това някакво състезание с комшията ли е или се чудиш кой диагонал да си купиш?
Добре е да кажеш кой модел визираш, понеже освен ясна картина е важно и вярното цветопредаване. Ролетката с матриците, при 32" и 40" не е малка.
Всъщност сравнението беше за обща насока. Колебанието ми е SONY 32R420/ 40R470
Цитат:
ivostoqnov77
Всъщност сравнението беше за обща насока. Колебанието ми е SONY 32R420/ 40R470
С различен тип матрици са, сравни ги на място. Аз съм за 40R470.
П.С. Иначе, Светльо е посочил любимия бюджетен модел на форума:rolleyes:
Здравейте,
след известно време във различни форуми, определено вие сте най-добрия вариант за съвет :)
Спрял съм се на Samsung, LG или Sony като марка. Това, което търся е 46-47 или максимум 50". Държа да има wi-fi, за да мога да пускам филми безжично. Предпочитам да е с 3D възможност (пасивен). Бюджет 1600-1700 лв. Спрял съм се на няколко варианта, но не мога да преценя плюсове и минуси.
http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...t=compareItems
Всички варианти, освен sony-то, са с подарък 3D очила, но
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...46F6400-3D-LED е и с smart touch дистанционно.
Ако имате и различно от това предложение ще съм благодарен да го споделите.
Благодаря предварително!
Колеги здравейте. От скоро си търся телевизор за вкъщи. Бюджета с който разполагам е 1600лв макс. Размерът е от 42 до 50 инча.
Искам да добавя , че ще се гледа най-вече SD сигнал по кабелната , има някой и друг HD канал , но едно 6-70% са с кофти SD сигнал.
До тук добре сега идва по-сложната част ;) Бях се насочил точно и определено към плазма и конкретно Panasonic ST60. На практика всичко изглежда перфектно - цена , перфектно черно от там добър контраст и добра дълбочина на картината , реални цветове и добра яркост (специално за ST60 серията) , по-добър motion performance. Но не ми се иска да отписвам с лека ръка LED-овете.
За мен най-големия им проблем е "мазането" което правят при лош сигнал , а както споменах повечето канали , които ще се гледат са SD.
Дайте някакви предложения и мнения какви модели още да погледна - LED-ове. Ще е полезно и ако коментирате как се представят в домашни условия , т.е. как им влияе SD сигналът. На HD е ясно , че са перфектни ,но при моя оператор само спорта ще се гледа на HD :eek:
От доста време тоя Ambilight ми грабва окото , но незнам как се представят Филипсите с тоя moition performance - 6008/7008к конкретно ?
Също миналата година добро впечатление ми направи Sony HX850 , но таз годишните им модели не ги знам как са ?
Ми това е което ми е направило впечатление , за друго ще се радвам да споделите мнения ;)