Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013/ръководство на първа страница
Цитат:
Първоначално публикувано от
KaHa
Привет и благодаря за отговора,
Моделът
SAMSUNG UE-40EH6030 се въздържам за момента, до колкото е миналогодишен модел и имам определени съмнения до колко ще го има в запечатан кашон, а не мостра.
Признавам, че
LG 42LA6130 съм го заглеждал, но не помня защо за момента не е в шорт листата. Вероятно поради поддръжката на 3D.
Поради същата причина - 3D не съм обмислял хипотези с ЕТ6 Серия на Панасоник -
PANASONIC TX-L42ET60E, както и
LG 42LA640S. Изобщо към настоящия момент не мисля, че 3D е възможност, която желая.
В допълнение - относно предложението за 640 на LG: Оставам с впечатлението, че 6 Серия на LG е нещо като ниска-средна серия? Мисля си дали е нуждо да давам малко повече пари за леко разширени Smart функции или бюджетния LN575S ще задоволи в достатъчна степен потребностите ми на човек, абсолютно начинаещ в сферата на телевизор в мрежа и Smart TV.
Разбира се, ако 640 има по-добри/качествени/адекватни функции по отношение включване в домашна мрежа и юзърфрендли меню (?) бих обмислил варианта за LG 42640S.
Подразбирам, че от гледна точка скромните ми очаквания Панасоник ET60E и LG 42640S са равностойни извън факта, че са 3D?
Иначе - за Бога Милостиви, разбира се, че няма да купувам два телевизора. Един ще е, но модела, който ще закупя зависи от това дали ще избера Задача 1 (само телевизор) или ще се навия да се поглезя и с телевизор в мрежа.
Малко идеи за размисъл:
1. Наличието на 3Д говори за по-мощен процесор, по-бърза матрица (кадровата честота е минимум 100/120 херца) а това е нещо което ще усетиш - има едно провлачване в E60;
2. Като притежател на LCD с IPS панел и на плазма, мога да те уверя че по-добра картина от плазмата няма и не може да има (не говеря за ОЛЕД), но цветовете на IPS панела са достатъчно верни - говоря за директно сравнение.
3. Съдейки по плеъра и възможностите на ST60, мога да кажа че мрежовите функции на Panasonic са достатъчно добри и с малко умения и знания няма формат който да се опрял. Едва ли ще попаднеш на plug and play решения - всички си имат някакви трески за дялане, но решения се намират - DLNA софтуери всякакви.
Помисли си пак за Panasonic ET60.
Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013/ръководство на първа страница
Здравейте.Има ли съществена разлика между Samsung-UE-40F6400 и Samsung-UE-40F6320?Доколкото разбрах втория е 100 Hz.Решил съм един от двата да взема или подобен до тези пари.
Панелите и на двата модела са 50Hz + MEMC блок
Разликите са само в цвета на корпуса и екстрите
TVs - LED TV, Plasma TV, 3D TV & Accessories - Samsung UK
1 Прикачен файл(ове)
От тази таблица разбрах за херците.
Здравейте! Решил съм да купувам 3D телевизор за сумата около 4500 лв. Насочил съм се към Samsung UE55F8000. В момента цената му в Технополис е 4399 лв. и е по-ниска от тази на UE55F7000. Дали има някакъв проблем с този модел, че цената му е по-ниска от тази на по-ниския клас? Моля, препоръчайте ми най-доброто от към качество, възможности и екстри за тази сума!
Цитат:
hristoslav2
Пълни глупости....
'ади обори ме с доводи сега! :)
Цитат:
Pat
Пълни глупости....
'ади обори ме с доводи сега! :)
Увери се сам. Отиди в Технополис и помоли да поставят двата модела един до друг /UE-55F8000 и TX-P55VT60E/. После им пусни Формула 1 и гледай внимателно...да видим колко артефакти ще видиш на Самсунга и каква ще бъде детайлноста на картината.
Обърни внимание на
- логото на канала по време на хоризонтално движение на камерата /контурите и фона около него/
- как изглеждат инфо банерите на състезанието
- как изглеждат по време на движение гумите на болидите в близък план
- цветът на лицата
Привет на всички,
Силно се надявам това да е последното ми влизане тук като теоритично питащ :)
1. Wirelsess Display технологичен... "синоним" ли е на Miracast?
Разбирам, че и в двата случая става дума за безжични мрежи, безжично свързване на устройства, безжично споделяне на съдържание, безжичен интерент? Но явно тънкостите - технологични и маркетингови ми убягват.
Това, което не разбирам:
Това една и съща технология ли е в същността си? Просто Miracast е ново маркетингово име за WiDi?
Или са различни технологии с различни функции и с различни цели?
Или са една и съща технология, но едното - Miracast, е второ поколение, а другото - WiDi, е първо поколение?
Този въпрос е свързан със сравнението, което правя между LG 42LN575 и LG 42LA640
http://www.lg.com/bg/PDFServlet.pds?...&bvHidden=true
В шареното и обилно снабдено с картинки описание на функциите на двата модела:
LG 42LN575S Smart TВ - LG телевизори
LG 42LA640S - LG Cinema 3D Smart телевизор
Присъства "описание" с картинки и на едното и на другото. Което естествено поражда впечатлението, че всеки от двата модела поддържа и двете технологии (ако са две различни технологии?).
Обаче при сравнение на техническите параметри между двата модела (първия линк) се вижда, че 575 има WiDi, а 640 - не.
От друга страна нито във "Функции", нито във "Мрежа" на генерираното сравнение не се споменава нищо за Miracast за който и да било от двата модела. При 640 не се споменава нито WiDi нито Miracast и в единичното таблично представяне на техническите спецификации.
2. За сега оставам с... усещането, че 575 е по-висок модел от по-ниската 5 серия. А 640 е сравнително нисък (или може би средна ръка) модел от по-високата 6 серия.
Мисля да пренебрегна функционални глупости като 3D на 42 инча диагонал.
Това упражнение на потребителския ентусиазъм ми изглежда смехотворно след проведен потребителски експеримент с гледане на 3D на 47 инча диагонал от ~2,5 м. дистанция в реална домашна среда. След същия потребителски експеримент мисля да оставя без особено внимание и Smart функциите. Признавам, в Smart функциите на 47LM670 имаше интересни възможности, най-вече в Премиум съдържание, бар-лентата с "моите приложения" и още едно, две, три неща. Но цялостното ми усещане е, че Smart в неговия пълен обхват в 6 серия не е точно за мен. Поне не към днешна дата.
Но все повече държа на:
- мрежова свързаност;
- на юзър френдли меню и функции при настройване на мрежовата свързаност;
- юзър френдли при споделянето на съдържанието между различните устройсва и неовото възпроизвеждане на телевизора.
Така стигам до същността на надявам се финалното си питане:
По-добре по-висок модел от по-ниска серия или сравнително нисък (може би среден?) модел от по-висока серия? От гледна точка на използван хардуер в двата модела - 575 и 640, технологии (или версии на технологии), юзър френдли функционалност на мрежа, споделяне и възпроизвеждане.
О, да - ще има и разцъкване в магазин, но все пак.
https://www.youtube.com/watch?v=cYagdOp9y7E
За дублиране на съдържанието на екрана върху друг екран през мрежата. Miracast прави лесно показването на приложения или видео съдържание от едно Wi-Fi устройство на друго, дори когато устройствата са от различни марки.
Wi-Fi CERTIFIED Miracast™ | Wi-Fi Alliance
Wireless Display-Distribution System
http://www.intel.com/content/www/us/...s-display.html
С използване на Intel WiDi приложението
https://downloadcenter.intel.com/Det...&DwnldID=20028
потребителите могат да изпълняват различни функции едновременно на компютъра и телевизора, като проверка на електронна поща на компютъра, докато стриймват филм на телевизора от едно и също устройство.
Към момента технологията WiDi 3.5 вече позволява безжичен пренос на видео с резолюция 1080p, поддържа Blu-Ray възпроизвеждане на 3D съдържание и предаване на 5.1-канален звук. Освен това, според официалната информация, WiDi 3.5 поддържа и сензорната функционалност на Windows 8.
В Intel Wireless Display версия 3.5, се поддържа Miracast стандарт.
Общо взето, за да ти работи Miracast трябва да имаш Wi-Fi Direct, а за да бачка Wi-Fi Direct естествено трябва да имаш Wi-Fi на телевизора.
В Wireless Display version 3.5 се поддържа и Miracast. Като изключим чистия Wi-Fi, за останалите стандарти трябва устройствата които ще се свързват да ги поддържат.
И двата модела телевизори поддържат Miracast.
Всички тези стандарти идват от Wi-Fi Alliance-а и основното им предимство е, че се избягва употребата на рутер.
P.S. Wi-Di-то си е разработка на Intel
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
hristoslav2
За дублиране на съдържанието на екрана върху друг екран през мрежата. Miracast прави лесно показването на приложения или видео съдържание от едно Wi-Fi устройство на друго, дори когато устройствата са отразлични марки.
Благодаря ти, hristoslav2
С усещането за някаква такава функционалност останах и аз. А също и с усещането, че WiDi прави абсолютно същото - дублиране/споделяне на съдържанието от един екран на друг екран при WiFi устройства. Само дето по един или друг начин е намесен и Intel. До колко всъщност е технология на Intel - не зная и май не ме интересува за момента.
Следователно за момента май бих могъл да формулирам хипотеза, че става дума за една и съща функция, реализирана от две различни технологии?
И личното ми чудене си остава, относно сравнението в корпоративния сайт на LG относно 575 и 640 по отношение на наличието/отсъствието на Миракаст и УайДи в двата модела.
От друга страна в снимка, постната тук от теб Прикачен файл 10867 (малко я поизрязах де до моделите, които са ми в главата) еднозначно се показва от автора й, че и двата въпросни модела разполагат както с Миракаст, така и с УайДи. Изключително съм благодарен за труда, койт ополагаш, но личното ми чудене си остава - 575 срещу 640 от гледна точка на хардуер и функции по отношение мрежуване, шерване и плейване в мрежа между различни устройства.
Предвид оригиналното съдържание на снимката и факта, че между модел 575 и модел 960 всеки един модел (е, без 6130) го дават като снабден с:
- Миракаст;
- УайДи на Интел;
- Вграден УайФай;
- ...
Съм изправен пред две хипотези, относно 575 и 640:
1. От гледна точка мрежа, шерване и плейване между двата модела няма съществена (или направо никаква) хардуерна, функционална и прочее разлика. Разликата е наличието на 3Д и по-богати Смарт функции в 640;
2. Като представител на по-висока серия все пак 640 предлага и малк оповече в мрежова насока - хардуер и функции, освен, че е натоварен и с 3Д и Смарт.
Поздрави, и отново благодарности за отговора :)
П.П.
Написах отговора си преди да прочета редактираната версия на отговора на Христослав
- - - - - - - - - -
Цитат:
Momchil
Общо взето, за да ти работи Miracast трябва да имаш Wi-Fi Direct, а за да бачка Wi-Fi Direct естествено трябва да имаш Wi-Fi на телевизора.
В Wireless Display version 3.5 се поддържа и Miracast. Като изключим чистия Wi-Fi, за останалите стандарти трябва устройствата които ще се свързват да ги поддържат.
И двата модела телевизори поддържат Miracast.
Всички тези стандарти идват от Wi-Fi Alliance-а и основното им предимство е, че се избягва употребата на рутер.
P.S. Wi-Di-то си е разработка на Intel
Т.е. ако мога да си позволя една волна спекулация: от гледна точка на хардуер, софтуер, функции и прочее за мрежуване, споделяне и плейване на съдържание двата модела - 575 и 640 са ако не 100% еднакви, то достатъчно съпоставими като възможности за проз юзър като мен? И принадлежността им към различни серии (и цени де, да не забравяме този фактор) се дължи на разширените Смарт глезотии и 3Д при 640?
Цитат:
KaHa
Т.е. ако мога да си позволя една волна спекулация: от гледна точка на хардуер, софтуер, функции и прочее за мрежуване, споделяне и плейване на съдържание двата модела - 575 и 640 са ако не 100% еднакви, то достатъчно съпоставими като възможности за проз юзър като мен? И принадлежността им към различни серии (и цени де, да не забравяме този фактор) се дължи на разширените Смарт глезотии и 3Д при 640?
Може да се каже.
Има и още една разлика, която ми се струва съществена.
575 е с Direct Led подсветка, докато 640 е с Edge Led.
Огледай ги хубаво за неравномерна подсветка. Би трябвало при 575 да е по-равномерна.
Здравейте,
пиша ви поредната молба за помощ при избор на телевизор. направил съм си и списък с изисквания на база прочетеното до тук от темите, с който се надявам да сведа моделите поне до 2 преди да отида в магазина.
изисквания:
- 40-42"
- passive 3d
- dlna
- по-малко проблеми с пускане на субтитри
- добра sd картина
- dts
- 100hz real refresh rate*
- около 1500лв
* до колкото разбрах 100те херца не са най-важното за да няма проблеми с motion blur при гледане на спорт или игри, за това могат да се предлагат и други модели от предварително избраните
за сега съм филтрирал следните модели:
panasonic ft60 (1600лв)
philips pfl6008 (1500лв)
sharp le750 (1500лв)
sony w805 (1550лв)
toshiba wl968 (1300лв) - миналогодишен модел, но ми се стори интересен