Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013/ръководство на първа страница
Интересното е, че снощи гледах мач по BTV ACTION HD и качеството беше перфектно. Нямаше никакви проблеми. Явно наистина зависи от сигнала, което е много странно, след като е HD.
Но като цяло телевизора размазва доста при бързо движение. Гледах филм и двама мъже и половина и малко като някой се разбърза по екрана оставя следи след себе си, което е много дразнещо. Аз не разбирам и си мислех, че с модерен телевизор за 2300лв. ( на промоция) не трябва да има таквиа проблеми. Със старите LCD телевизори никога не съм забелязвал подобно нещо.
Някой знае ли да има специални клипчета, с които да тествам телевизорите в магазина?
Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013/ръководство на първа страница
Цитат:
Първоначално публикувано от
blueleon99
Някой знае ли да има специални клипчета, с които да тествам телевизорите в магазина?
https://forum.setcombg.com/dlna-%D0%...%B2%D0%B5.html
Сега забелязах, че руснаците са добавили доста подходящи клипчета:
2D High Definition Trailers (HD)
3D SBS High Definition Trailers (HD)
Цитат:
blueleon99
Интересното е, че снощи гледах мач по BTV ACTION HD и качеството беше перфектно. Нямаше никакви проблеми. Явно наистина зависи от сигнала, което е много странно, след като е HD.
Но като цяло телевизора размазва доста при бързо движение. Гледах филм и двама мъже и половина и малко като някой се разбърза по екрана оставя следи след себе си, което е много дразнещо...
Доста съм объркан от това изказване - мачът върви ОК, а изключително пасивният сериал замазва!?
Помощ за колега :)
LG 42LA660S
Panasonic L42ET60E
Sony 42W651
Philips 42PFL5008K
аз съм за Philips тя за Sony
Цитат:
qbadabaduuu
Помощ за колега :)
LG 42LA660S
Panasonic L42ET60E
Sony 42W651
Philips 42PFL5008K
То обикновено става каквото каже Тя, нали знаеш. :)
Сега сериозно, нали знаеш, че ще ни трябва повечко информация за да дадем адекватен отговор.
На така зададения въпрос, аз бих ти отговорил - всички стават.
Momchil
аз затова търся помощ :)
"ще се гледа всичко и да има хубава картина" това беше насочването...
за това реших да потърся и друго мнение :)
аз съм за Philips-a понеже ми се вижда с най-добро черно и е с не лош процесор
Цитат:
qbadabaduuu
...аз съм за Philips тя за Sony
Вие хубаво сте се насочили с колегата-колежка от гледна точка на картина и звук, но 42W651 не е 3D, за разлика от трите останали.
Цитат:
L1892
Вие хубаво сте се насочили с колегата-колежка от гледна точка на картина и звук, но 42W651 не е 3D, за разлика от трите останали.
3D-то не е критерии в случая
Цитат:
qbadabaduuu
.....
И аз съм за Филипса , само че от 6 серия нагоре ! Иначе Панасоник , DT серия
@L1892
И аз съм объркан.
Пропуснах да кажа, че сериала го гледам от флашла с вградения плейър и е със 720р качество. Като Алън махаше с ръце и обясняваше, ръцете му се размазваха. Имаше доста сенки след тях. И въобще като стане нещо по-бързо и се появява този ghosting ефект.
Явно, за да се избегне или поне намали това няма да мина с 1500лв :(
Цитат:
qbadabaduuu
аз съм за Philips-a понеже ми се вижда с най-добро черно и е с не лош процесор
С тая S-IPS матрица не съм сигурен, че ще докара кой знае какво черно, ама...
Да махнем поне един. Ако няма да се ползва вградения плеър, мисля да отпишем LG.
Определено е труден избора, защото и ЕТ60 e добър модел.
Цитат:
logic
Наистина е объркващо и разбираемо . ТВ-то не се справя добре с СД сигнал . И в този ред на мисли и за да разведря малко атмосферата...
Що се отнася до разведряването - получи се, примерите са много забавни!
За SD сигнала, който обаче се оказва, че е 720р (видимо от коментара) объркването става още по-голямо. Тая сутрин свалих въпросната серия, ще я гледам довечера. Тествал съм няколко модела на Панасоник, не съм забелязал проблеми с картината, все пак ЕТ60 е среден клас. Мислех, че проблемите на марката (затова и не съм й особено въодушевен привърженик) са свързани най-вече с незадоволителния звук.
Серията аз съм я дръпнал на английски. става въпрос за 3та серия от 10ти сезон.
Лошото е, че май ще трябва да избера между http://www.technopolis.bg/b2c/detail...47FT60E-3D-LED и
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...47DT50E-3D-LED а те са над парите, които ми се дават.
DT серията май е най-добра?
И по-лошото е, че не вярвам http://www.technopolis.bg/b2c/detail...FL5008K-3D-LED и http://www.technopolis.bg/b2c/detail...46F6400-3D-LED да са реална алтернатива.
До колкото проучих хубавите телевизори май са над 2500 за 47 инча.
Ще Ви помоля, коментарите относно каквито и да било тестове да ги преместите в подходящата тема!
Цитат:
blueleon99
......................
До колкото проучих хубавите телевизори май са над 2500 за 47 инча.
Е точно затова има плазми !