Здрвейте!
Някой случайно да е купувал мостра и да са му дали отстъпка???
Ако - Да - колко и от къде ???
Здрвейте!
Някой случайно да е купувал мостра и да са му дали отстъпка???
Ако - Да - колко и от къде ???
Доколкото знам може да се опиташ да се пазариш но отстъпката е 5% повече едва ли ще получиш.
Бях питал е Техномаркет за отстъпка за мостра и ми казаха 5%,повече не можело . Е,използвах м-телска карта със 7% .
Златната карта на Мтел е с 5% отстъпка в Техномаркет от много години (без значение дали стоките са в промоция или не). Явно ти ползваш платинена (несъществуваща).
И 7% да дадът пак си е мостра и е нож с 2 остриета.
Да, мостра от Техномаркет купихме преди 3 години 32" SONY LCD TV (не помня точният модел, в колегата е) и казаха 3 до 5% и дадоха 5%. Телевизорът си работи все още и то се използва интензивно. Казваш на консултанта да повика мениджъра си и се пазарите. Проверявайте за пълна комплектация и липса на аксесоари. Аз обичам да купувам мостри, често без отстъпка (в смисъл не се пазаря, ако дадат - дадат, аз си ползвам 5% със златна Мтел карта) и досега все съм случвал на работещи неща. Както е известно, техниката често се поврежда в първите часове на интензивна употреба, а особено високоговорителите се 'разработват/разсвирват', предполагам такова е и с лампите/диодите на подсветката. Е, ползвана плазма не бих купил (дори да е с малко часове според сервизното меню). Но и често съм отказвал да купя мостра, поради 'загубени аксесоари'. Пак от ТМЕ, обаче, дадоха само 7% отстъпка на скъпа фурна Amica с пукнато стъкло (което е доста голям дефект, ако се счупи докрай - си става неизползваема) и не я купихме, разбира се. От Domo съм купувал ударена фурна - дадоха 3% за едно леко вдлъбване в корпуса. Работи си още (6-та година). Като цяло - всичко е индивидуално и магазините нямат ясна и изразена политика за отстъпки за мостри. В Метро винаги има на една витрина ударени/ползвани/върнати/дефектни стоки с 'отстъпка', но това там си е подигравка често.
А как мога да разбера от сервизното меню (къде точно) колко време е работил телевизора???
Който обича мострите - ето му 50% отстъпка от дизайнерска серия фурна за вграждане Gorenje - от 1700 на 900 лв.
Къде с тия 5% сте тръгнали, направо 50%
Който купи да почерпи, на мен някой ако ми беше дал инфото преди 10-15 дни.... щях да я взема.
ps: Сега чак видях, че темата била в подфорум за ТВ, ама не мога да си изтрия мнението.
Технополис - Младост
5% ако не е в промоция
2-3% ако е в промоция
При видими дефекти - до 10%
За отстъпки викат шефа/отговорника за съответната група продукти, консултатните нямат право.
Така го обясни служител, когато купувахме ТВ за мой приятел, дадоха му 5%.
А има ли някъде в сервизното меню на телевизора нещо като ''брояч'' на времето през което той е работил ???
Да има. Аз също купих мостра от Технополис без отстъпка, защото беше работил малко според продавач консултанта. Като се прибрах влязох в сервизното меню и наистина беше работил много малко. Вече 3-та година съм с този тв и нямам никакви оплаквания.
Какво ви е мнението за онлайн покупката на ТВ-нали има 5 % отстъпка.Според вас възможно ли е да пращат мостри понеже и 15 % да ми дават аз не искам нещо което е работило?
Днес в един магазин продаваха мостра пералня от 660 на 499 лв. Външно без забележки.
Ама в тия технота зори и тем подобни такова нещо не може да се случи.....
Аз така си взех лятото хладилник. Първо се обадих по телефона в магазина да питам дали имат бройки и после в онлайн поръчката изрично написах, че искам да е неразпечатан. Така си и дойде, с фабрично вакуумиран найлон. Мисля, че ако си напишеш това изискване в онлайн поръчката няма да имаш проблем. Отделно се познава дали е мостра при разопаковането си личи дали картона е бил "девствен" :D или от сервизното меню.