Разяснителна кампания, свързана с въвеждането на цифровата ефирна телевизия в България, започва на територията на Монтана и региона. Предвиждат се презентации по места, на които ще бъдат обяснени различните особености и предимствата на въвеждането на цифровизацията. Ще бъдат направени демонстрации на оборудването и ще бъде отговорено на различни въпроси, които интересуват гражданите. Както знаете, от месец март стартира цифровата ефирна телевизияq и целта е дотогава хората да бъдат запознати с подробностите. Новият цифров сигнал ще върви първоначално паралелно с досегашния аналогов. До 1 септември, когато изтича гратисният период, ще се получават ефирно телевизионните програми и по двата начина. След тази дата аналоговият сигнал спира. Ефирно програмите ще идват само цифрово - ако имате телевизор с вграден цифров тунер и декодер DVB-T2 Mpeg4 или с външен цифров декодер DVB-T2 Mpeg4
Ефирното цифрово телевизионно излъчване позволява да се гледат повече на брой програми без заплащане на такси , както и HD канали, което означава телевизия с висока резолюция. Използването на допълнителен декодер позволява да не се сменят досегашните аналогови телевизори с нови. А ако имате средства може да си купите нов цифров телевизор , но трябва да бъдете сигурни, че поддържа система DVB-T2 . Много от досегашните телевизори с цифров тунер са по система DVB-T Mpeg2, което не позволява гледането на цифровата ефирна телевизия. Всичко това ще бъде обяснявано подробно на хората по места от специалисти. Датите и местата на срещите ще бъдат обявени допълнително. Още въпроси могат да бъдат задавани и на електронен адрес cifromon@abv.bg На всички въпроси ще бъде отговорено писмено.
- - - Обновено - - -
prishelski: Нарочно съм го написал по тоя начин . И едното и другото е вярно. Като си купите евтин приемник с Mpeg4 и няма HDMI изход , ще разберете какво съм имал предвид.
А ако се напише само DVB-T , то може да означава и Mpeg2, което не е вярно. Ако искате направете тема и ще дискутираме.
prishelski: Много телевизори включително и известни марки като SONY нямат MPEG4 Вземи и прочети малко и не пиши глупости.
prishelski: Finlux 22FLD910HU. даже и един дето струва почти 6000 лева Panasonic TX-P65VT20E 3D. Sony KDL-32S2530.LG 60PA5500
prishelski: Вие хубаво повдигнахте темата с телевизорите , но какво ще кажете на хората за новите телевизори ,които изобщо нямат цифров тунер, защото повечето малки и по евтини модели -нямат. Повечето хора купуват телевизори в интервала 200-300 лева.
- - - Обновено - - -
Моля разрешете един спор... автора на въпросната статия е prishelski
понеже аз според него "prishelski: май вие пишете глупостите , Господине. Личи че ви липсват технически познания и разчитате само на това което четете в интернет"
hristoslav2 ако може и твоето мнение
Аз го обвиних че пише пълни глупости и той искаше тема във форум в който почти никой няма представа какво е това цифрова телевизия